Paintball borstplaat - Veiligheid voorop

Iedereen kent het probleem met pijnlijke treffers op het paintballveld. Vooral de oncomfortabele delen van het lichaam zoals ribben en onderrug dienen daarom zo goed mogelijk beschermd te worden. Om ervoor te zorgen dat een slag niet zo veel pijn doet, bieden we je de paintball-borstplaatsectie aan in onze paintball-winkelcategorie over kleding.

Hier vind je alles wat je nodig hebt om bovenlichaambescherming voor paintballsporten te kopen. Van de goedkope, redelijk eenvoudig geconstrueerde borstbeschermer die je meestal op speelvelden in handen krijgt, tot het ultralichte high-end product met volledige vulling op alle belangrijke gebieden.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een paintball borstbeschermer?Het enige belangrijke is dat de borstplaat goed past en de gebieden bedekt die u wilt beschermen. Afhankelijk van de fabrikant bieden de verschillende modellen ook verschillende beschermingsklassen en zijn de zogenaamde vullingen, de gewatteerde delen van het borsttuig, iets anders verdeeld.

Wij raden u aan om een nieuw paintball borsttuig altijd persoonlijk te passen in uw vertrouwde paintball winkel en eventueel vooraf advies in te winnen bij de verkoper bij het kiezen van een model.

Welk paintball-borstpantser is het beste?Dat hangt echt van de speler af. Smaken zijn nu anders. In principe moet je altijd een middenweg vinden tussen bescherming en comfort. Omdat hoe lichter en flexibeler een borstplaat is, hoe minder vulling en bepantsering deze van nature biedt. Hieronder lichten we de verschillen toe aan de hand van enkele modelvoorbeelden.Het voordelige veldborsttuig - het instapmodel.Dit goedkope paintball-borstpantser is stabiel en biedt nieuwkomers en hobby-paintballers voldoende bescherming tegen directe slagen in de borst en rug. Het nadeel is ten eerste dat de zijkanten behoorlijk zichtbaar zijn en dat het erg stijf is, wat betekent dat hoewel het goed beschermt, de paintballs altijd op het oppervlak zullen springen, wat leidt tot het einde van het spel. Daarnaast beperkt dit model de bewegingsvrijheid een beetje.De Dye Performance Top Borstplaat - Ultralicht en zeer flexibelDye's paintball borstbeschermer is een van de lichtste en meest flexibele op de markt. Het is rondom opgevuld met schuimmateriaal op de cruciale punten. Dit biedt een comfortabele pasvorm, beschermt optimaal op de belangrijke plekken en laat vaak inslaande paintballballen gewoon afketsen zonder te barsten. Dit maakt dit model tot de eerste keuze van veel toernooispelers, omdat je er heel goed mee kunt "vals spelen" in het spel. De Dye borstplaat heeft een slim fit ontwerp en sluit goed aan op het lichaam van de speler. Wij raden daarom aan om altijd minimaal 1 maat groter te bestellen, anders kan het snel krap en warm worden van binnen als de wedstrijd echt gaande is.Planet Eclipse Overload Chestprotector - Een echte kogelvrije vest voor paintballersDe Overload-borstbeschermer van Planet is aanzienlijk meer gewatteerd dan het hierboven beschreven Dye-model. Het heeft zeer dik materiaal en is vooral populair bij spelers vanwege de sterke ribvulling. Een van de weinige borstbeschermers voor paintballspelers die dit gevoelige gebied volledig en goed beschermt.

Empire Neo Skin - Het nieuwste high-end product op het gebied van beschermende paintballkledingMet hun in 2017 uitgebrachte Neo Skin Paintball borsttuig heeft Empire bewezen dat het altijd een beetje beter, lichter en beter ademend kan. Voor dit model zijn alleen de beste materialen uit de topsport gebruikt. Het resultaat is een allround bovenlichaambescherming die lichter is dan alle andere en ongelooflijk comfortabel om te dragen. Je merkt in het spel nauwelijks dat je een borstbeschermer draagt.