Bos- en scenariomarkeringen

Paintball Woodland & Scenariomarkeringen

Geen bos- of scenario-paintballwedstrijd is mogelijk zonder de juiste marker in replica-look!

Maar wat is het als je het hebt over bos- of scenario-paintball?

Bos-paintball:

Oorspronkelijk betekende dit paintballspellen die voornamelijk plaatsvonden op een afgebakend gebied in het bos of open ruimte. De term bos omvat nu echter ook spelen op stedelijk terrein, dit kunnen oude industriële of militaire voorzieningen zijn. De covers in Woodland Paintball zijn meestal natuurlijke obstakels zoals bomen of struiken. Maar het kunnen ook oude auto's, huizen of speciaal gemaakte obstakels zijn. Uiteindelijk is alles wat geen SupAir- of Speedball-velden zijn, in feite Woodland-velden. Het spel wordt ook gespeeld in speciale bos-/scenariokleding zodat je goed gecamoufleerd bent in het bos en geen rennend doelwit wordt.

Scenario Paintball:

Het paintballscenario gaat in de eerste plaats over het voltooien van een specifieke taak of missie die is ingebed in een soort "verhaal". Het doel is niet om zoveel mogelijk tegenstanders te markeren, maar om de taak of missie te voltooien. Bij een scenariowedstrijd kan het soms gebeuren dat er geen enkele paintball wordt afgevuurd. In het Paintball-scenario wordt het spel voornamelijk gespeeld in camouflage of in kleding die is aangepast aan het thema van het scenario. Leningen uit het sciencefictiongenre of computergames, waarin futuristische scenario's worden gespeeld, worden steeds populairder. Het beste voorbeeld is ons paintballveld in Achim bij Bremen, waar paintballoperaties heet worden en je de wereld moet redden van akelige monsters uit een andere dimensie.

De markeringen voor dit soort paintballspellen

Als je van bos- of scenario-paintball houdt, dan heb je natuurlijk ook de juiste marker nodig, die in de meeste gevallen lijkt op de originele aanvalsgeweren die door hulpdiensten en het leger worden gebruikt. Dit is de enige manier om de aantrekkingskracht van het naspelen van historische veldslagen en scenario's bijzonder dicht te benaderen. Het populairst zijn de replica's van het originele M16 aanvalsgeweer, zoals de Omega van BT of de Tippmann X-7 Phenom M-16 Style Edition .

Omdat ze in geen enkel spel mogen ontbreken, is het assortiment bos- en scenariomarkeringen navenant divers. Het maakt niet uit of je een beginner bent of al veel ervaring hebt, in deze categorie vind je markers voor buitengebruik en voor binnenscenario's.

Semi-automatische bosmarkering

Pump-action markers zijn standaard en worden vooral aanbevolen voor beginners. Meestal gebruiken deze apparaten een conservatief, maar betrouwbaar zuigersysteem dat een klep gebruikt om perslucht achter de kogel te leiden. Maar elektrische mechanismen zijn ook beschikbaar voor apparaten van hogere kwaliteit en maken een compacter, lichter ontwerp mogelijk om voldoende ruimte te creëren voor optische extra's of functionele ondersteuning zoals vizierapparaten. Voor meer realistische toernooien kun je natuurlijk markeringen krijgen in de vorm van pistolen , sluipschuttersgeweren en zelfs pompgeweren . In de meeste gevallen hebben deze apparaten speciale First Strike-paintballs nodig, die een robuustere schaal hebben en daardoor zonder problemen op meer dan 100 meter kunnen worden afgevuurd. Maar er zijn ook apparaten die gevuld kunnen worden met klassieke paintballmunitie. De munitie is meestal via hopper of verwisselbare paintballmagazijnen met het promotieprincipe.

Volautomatische markers - de hoogste eisen voor topsport

Lokaal beperkte scenario's en toernooien met een hoog volume vereisen doorgaans markeringen met betere schietsnelheden. Hiervoor vindt u een ruime keuze aan volautomatische apparaten met elektropneumatische regeling. Via een schakelbare magneetklep wordt gas of perslucht toegelaten, waardoor het theoretisch mogelijk is om 28 paintballs per minuut af te vuren. Vanwege de hoge belasting zijn standaard paintballs in dergelijke gevallen niet meer aan te raden. Als je een atleet bent met hoge eisen aan realisme, vind je lichtere markeringen in de categorie die zijn ontworpen om eruit te zien als authentieke machinepistolen, of zelfs grotere apparaten die machinegeweren en aanvalsgeweren weerspiegelen. Om ervoor te zorgen dat u uw markering niet hoeft te wijzigen voor meer solide scenario's, hebben de meeste apparaten een semi-automatische optie. Zo bent u er altijd, hoezeer de eisen ook veranderen.

Speciale apparaten - voor speciale scenario's

Bos- & scenariomarkeringen zijn natuurlijk ook verkrijgbaar voor speciale toepassingen. Recreaties en tactische trainingsmanoeuvres kunnen het gebruik van rookgranaten en paintballgranaten vereisen om verschanste vijandelijke teamleden te markeren. Zodat u in dergelijke scenario's niet hulpeloos bent, bieden wij u paintball-granaatwerpers en de juiste munitie. Zo ben je volledig uitgerust voor elk denkbaar gebruik. In de online shop bieden we je ook de juiste kleding voor je persoonlijke Woodland- of scenario-ervaring. Kijk maar eens in de juiste categorie voor kleding voor Woodland.

Als je vragen hebt over dit type paintballsport of gedetailleerd advies nodig hebt, stuur ons dan een e-mail of bel ons direct!

Paintball Sports - Uw paintballwinkel