staanplaats accessoires

Jouw weg naar je eigen paintballveld

Ons bedrijf heeft jarenlange ervaring in de paintballsport en is zeer bekend met vrijwel alle producten op de markt. Naast de normale handel in paintballproducten en -accessoires zijn wij ook leverancier voor paintballvelden in heel Duitsland en Europa en voorzien wij als one-stop-shop ondernemers en fieldfounders van alle benodigde accessoires voor het opzetten van een nieuw paintballveld . Beginnend met de grasmat voor de grond , netten, palen en spankabels voor de fenderrand, tot het Supair-speelveld, de verhuur van paintballmarkers of de tankstations aan de rand van het veld, u kunt alles kopen wat u nodig heeft voor de werking van een professioneel paintballveld van ons.

Wij bespreken graag met u uw materiaal- en uitrustingseisen en doen u een aanbod.Supair-velden zijn de standaard voor toernooisporten.

De weg naar je eigen speelveld is vaak erg rotsachtig

Veel jonge, opkomende ondernemers dromen van het idee om een eigen paintballfaciliteit te runnen om de kost te kunnen verdienen en vaak ook om van hun hobby hun beroep te kunnen maken. Helaas blijkt de uitvoering van dit project veel lastiger dan aanvankelijk gedacht, want een paintballveld runnen is niet eenvoudig. Je hebt veel ervaring op commercieel gebied nodig, komt zo mogelijk uit de paintballscene en kent je doelgroep, de paintballspelers, goed. Daarnaast dien je natuurlijk ook het nodige kapitaal mee te nemen om een eigen bedrijf te starten.

Bovendien zijn de officiële vereisten in elk gebied iets anders en moeten ze van tevoren zorgvuldig worden gecontroleerd. Iedereen die een interessant stuk grond heeft gevonden voor zijn paintballveld, doet er goed aan om een voorlopige bouwaanvraag in te dienen bij de verantwoordelijke regelgevende instantie en om met de gemeente te praten alvorens verdere onderhandelingen te beginnen. Het verlenen van een exploitatievergunning voor het geselecteerde object is een basisvoorwaarde voor de exploitatie. Hier staat en valt de hele planning.

De vergunning voor wapenhandel als basisvereiste voor een speelveld.

Puur legaal gezien heeft iedereen die in Duitsland een commercieel paintballveld wil openen en exploiteren een wapenhandelsvergunning nodig voor de verhuur van paintballsportartikelen, aangezien de verhuur van wapens zoals paintballmarkers ook onder de reikwijdte van de handel valt. . Hetzelfde geldt overigens voor de bemiddeling, reparatie en verkoop van deze producten. Details zijn te vinden in de Duitse wapenwet.

Dus als je je paintballveld legaal wilt exploiteren, ontkom je niet aan zo'n wapenhandelsvergunning. De vergunning wordt afgegeven door de autoriteiten in de woonplaats van de aanvrager na het behalen van een wapenvaardigheidstest en een daaropvolgende KvK-test. Al deze tests zijn tegen betaling voor de aanvrager en kosten soms behoorlijk wat tijd. Totdat de WHL is behaald, moet de ondernemer zeker de eerste duizend euro in zijn berekening voor het nieuwe paintballveld plannen.

Een alternatief voor de WHL is de bouw van de paintballfaciliteit op clubbasis. Een club heeft de mogelijkheid om haar paintballmarkers uit te geven aan haar leden zonder WHL. Hiervoor moet elke speler die op het veld wil spelen lid zijn van de club. Dit kan relatief eenvoudig met daglidmaatschappen. Het grote nadeel van een vereniging is de stichting en de facturatie. Hierbij moet worden opgemerkt dat een vereniging een raad van bestuur, meerdere actieve leden, een statuut, enz. nodig heeft. Verder mogen verenigingen geen officiële winsten genereren. Een clubgebaseerd speelveld moet daarom meer een hobbyproject blijven zodat er geen problemen zijn met de Belastingdienst.Speedballvelden zijn ook interessant voor bos- en scenario-paintball.

Niet alle paintballvelden zijn even lucratief, dit is waar nieuwkomers in het vak ernstige fouten kunnen maken.

Om te weten wat de markt vraagt, is het van groot voordeel om zo nauwkeurig mogelijk onderzoek te doen in het betreffende verzorgingsgebied. Als er bijvoorbeeld al meerdere paintballfaciliteiten voor Supair of Speedball zijn op de geselecteerde locatie of in de buurt, maar er zijn weinig aanbiedingen voor bos- en scenariospelers, dan is het logisch dat men zich moet afvragen of het lucratief zou zijn om dit punt om nog een millenniumveld te bouwen, of als je liever een bossysteem bouwt. Hier moet je zeker zuinig nadenken, ook al heb je een paitball toernooi team achter je staan, waarvoor je natuurlijk wel een eigen Supair Millenium speelveld zou willen hebben, dit heeft op zo'n plek meestal weinig zin en leidt vroeg of laat tot economisch falen. Ook hier kunnen onze ervaren medewerkers u helpen met een korte locatieanalyse en samen met de cijfers die u heeft het potentieel van uw geplande installatie bepalen.Bosrijke speelvelden inspireren ongeveer 70% van de actieve paintballspelers wereldwijd.

Welke uitrusting heb ik nodig voor een paintballveld?

De basiszaken van een paintballfaciliteit zijn het speelveld zelf, een fatsoenlijk compressorsysteem, de huuruitrusting en natuurlijk veel paintballs.

Het opzetten van het veld is relatief eenvoudig. Een supair veld moet gras als ondergrond gebruiken. Deze is verkrijgbaar in verschillende kwaliteit- en prijsniveaus, afhankelijk van de aard van de grond en het comfort dat u op uw staanplaats wilt bieden. Een zachte ondergrond wordt altijd gewaardeerd door de spelers.

De compressor moet zo worden gekozen dat deze is ontworpen voor het te verwachten aantal spelers en gedurende de hele speldag voldoende druk kan leveren, zodat een geweldige spelervaring niet letterlijk zonder lucht komt te zitten. Niets is erger dan paintballspelers die veel geld hebben betaald om een avontuur op hun veld te beleven en dan zonder lucht aan de zijlijn moeten staan omdat de compressor het niet bij kan houden. Vooral omdat een speler zonder lucht in de marker geen paintballs schiet en dus geen omzet kan genereren met achteraf gekochte paintballs. Beide zijn slecht voor uw bedrijf.

De verhuurapparatuur moet eenvoudig en robuust worden gehouden. Dit zorgt voor weinig onderhoudswerk voor de operator en veel plezier voor de klant. In de meeste gevallen adviseren wij een Tippmann 98 of een vergelijkbaar model zoals de Empire BT-4. De meeste andere modellen zijn simpelweg niet van voldoende kwaliteit voor de verhuur of zijn duidelijk te duur. De marker kan het beste worden aangevuld met een standaard 0,8 liter HP-systeem met 200 bar, een 200-shot shaker hopper en een hoogwaardig instapmasker, bijvoorbeeld een Proto Switch EL Field paintballmasker.

Als het gaat om paintballs, moet waarde worden gehecht aan goede kwaliteit. De paintballs mogen niet te zacht zijn, maar ook niet te hard. Bovendien moet er een redelijke merkverf worden gebruikt, omdat de klant vaak veel geld betaalt voor paintballs die hij op het veld koopt en daarom een redelijke kwaliteit verwacht. Om ervoor te zorgen dat er niets gebeurt bij het transporteren van de paintballs naar het speelveld en om de kosten zo laag mogelijk te houden, raden wij dealers en veldwerkers aan om paintballs als een complete pallet te bestellen. Afhankelijk van de aanbieder variëren deze pallets van 120 tot 160 dozen en kunnen ze het snelst en gemakkelijkst worden afgehandeld met een expediteur, palletwagen en vorkheftruck. Bovendien mag door de grote hoeveelheid de aanzienlijk lagere aankoopprijs voor u als pitch-operator niet worden onderschat.

Als paintballveldoperator kunt u al deze uitrusting natuurlijk te allen tijde rechtstreeks bij ons verkrijgen. Desgewenst leveren wij alle apparatuur voor uw speelveld van A tot Z tegen uw eigen persoonlijke dealervoorwaarden direct op de plaats van uitvoering. Als vaste klant krijgt u altijd interessante informatie over innovaties op het gebied van paintballsystemen, speciale aanbiedingen voor verbruiksartikelen en bij goede samenwerking een betalingstermijn van maximaal 30 dagen op uw bestellingen. Met deze ondersteuning en onze professionele ondersteuning en advies helpen wij u graag om uw paintballveld duurzaam op de markt te brengen en winstgevend te exploiteren.