paintballen

Koop paintballballen bij Paintball Sports

Bij Paintball Sports krijgt u als klant niet alleen een extreem grote keuze aan merk-paintballs van verschillende fabrikanten, maar ook de garantie dat u altijd verse goederen van topkwaliteit ontvangt. Alle paintballdozen die ons magazijn verlaten worden speciaal verpakt zodat er tijdens het transport geen schade of kwaliteitsverlies ontstaat.

Bij ons krijg je paintballs van alle fabrikanten en merken

Wie heeft de grootste keuze aan paintballs? - Paintballsporten natuurlijk!

Bij ons vind je gegarandeerd de beste keuze. Geen enkele andere paintballwinkel in Duitsland heeft zo'n grote selectie van verschillende merken paintballs als Paintballsports.de. Of je nu op zoek bent naar goedkope veld paintballs, een premium bal wilt, of toernooimunitie nodig hebt voor de paintball league, bij ons vind je als klant gegarandeerd wat je zoekt.

Waar moet ik op letten bij het kopen van paintballs?

Paintballs kopen is een kwestie van vertrouwen. Een goede bal maakt immers het verschil tussen sportief succes en falen op de dag van het toernooi. En zelfs recreatieve spelers die al een slechte box hebben geraakt, weten dat een inferieure paintball een hele paintballdag kan verpesten.

Wij raden u daarom aan altijd paintballballen te kopen bij uw vertrouwde dealer. Verder moet u letten op een redelijke prijs-prestatieverhouding. Er zal altijd wel ergens een leverancier zijn die een paar euro goedkoper is voor het ene of het andere type paintball. Helaas gaat dit meestal ten koste van de kwaliteit. We weten zowel uit klantrapporten als uit eigen ervaring dat de zogenaamd goedkope dealer meestal op de verkeerde plaats bewaart en dat de paintballs bij verzending niet correct verpakt of bijvoorbeeld niet op de juiste temperatuur worden bewaard. Beide leiden onvermijdelijk tot een verslechtering van de verfkwaliteit.

Bij ons weet u zeker dat alle paintballs in een geconditioneerd magazijn worden opgeslagen. Elk kratje paintballs wordt voor verzending door ons verpakt in een stevige doos met vulmateriaal die beschermt tegen transportschade en breuk in het paintballkrat. Bovendien kunt u er bij ons zeker van zijn dat de kwaliteit en versheid van de paintballs in orde is, aangezien wij als grote paintballspeciaalzaak over het algemeen een groot aantal paintballs verkopen en daardoor constant nieuwe, verse goederen binnenkrijgen. Bij ons krijg je dus geen oude of verouderde spullen, maar altijd de beste kwaliteit paintballs.

Onze verf wint en maakt het verschil - dat beloven we!

Vooral op het gebied van toernooi-paintballs is kwaliteit belangrijk. Alleen met een goede bal, waarin de schaal, vulling en vlieggedrag perfect passen, kun je ook in de toernooisport en de Duitse Paintball League overeenkomstige resultaten behalen.Helaas maken veel teams de fout en kopen ze alleen paintballs op basis van de prijs. Maar zeker bij toernooilak kan een paar euro meer of minder het verschil betekenen tussen winst en verlies.

We zorgen er altijd voor dat de toernooi-paintballs die we aanbieden aan de best mogelijke normen voldoen, alleen dan komt het idee van prijs naar voren. Paintballteams die al geruime tijd paintballs bij ons kopen, weten dat ze kunnen vertrouwen op onze gerichte selectie van de beste verfbatches en onze jarenlange ervaring. Ook het feit dat al onze toernooiteams doorgaans met dezelfde verf spelen, schept vertrouwen. De teams uit de districts- en staatscompetitie uit de lagere divisies krijgen ook dezelfde verfkwaliteit als de Bundesliga-teams. Dat is onze kwaliteitsbelofte!

Welke soorten paintballs en paintballballen zijn er?

Er wordt een fundamenteel onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten paintballballen. Enerzijds wordt onderscheid gemaakt op basis van het kaliber. Als mensen over paintball praten, noemen ze het meestal Cal. 68. Dit komt overeen met een diameter van 17,3 mm en is het standaardkaliber in paintballsporten. Daarnaast zijn er verschillende kalibers zoals Cal. 43 voor zogenaamde RAM-wapens en de Cal. 50 die wordt gebruikt voor een speciaal type paintballmarkers die in de eerste plaats zijn ontworpen voor gebruik door kinderen.

Hieronder hebben we u een klein overzicht en uitleg gegeven van de individuele Cal. 68 paintballs verzameld.1st Seconds - 2e keus paintballs voor een onverslaanbare prijs.

Deze paintballs zijn als het ware tweede keus Gotcha-munitie. In deze paintballdozen vind je vooral restanten van oude verf of overproductie, die niet meer genoeg waren voor hele dozen en pallets en dus door elkaar worden gehaald. Zo kan het gebeuren dat er naast misvormde paintballs ook ballen met bobbels en deuken in een doos zitten. Ook qua kwaliteit is er geen vaste opdracht, alle kwaliteitsniveaus vind je soms wild door elkaar in dezelfde zak paintballs.2. White Box Paintballs - Het goedkope alternatief, maar waarom?

White box paintballs zijn voordeliger in prijs omdat ze verpakt zijn in een neutrale doos. Niemand kan bepalen, ook wij als dealer niet, welke paintballfabrikant de met verf gevulde gelatineballetjes heeft geproduceerd. Dit zijn meestal restanten of overproductie.

Als speler moet je goed nadenken of de lage prijs voor de white box paintballs het je wel waard is, want als je deze paintball munitie koopt moet je rekening houden met wisselende kwaliteit. Het is mogelijk dat de ene dag een hoogwaardige toernooiverf in de doos wacht en de volgende keer een tweederangs trainingsverf.3. Field & Training Paintballs - Zeer geschikt voor beginners en teams

Of je nu een beginner of een ervaren paintballspeler bent, de trainings-paintballs zijn altijd erg populair. Deze paintballs zijn niet alleen populair vanwege hun lage prijs, ook de consistentie van de gelatineballen is uniek en geschikt voor paintballmarkers van verschillende fabrikanten.

Elke bekende paintballfabrikant biedt een veldverf aan. Deze is meestal geschikt voor alle gangbare soorten markers, heeft een harde schaal en een dunne vulling. Trainings- en veldpaintballs bevatten vaak olie, waardoor ze goedkoop zijn, maar het ook moeilijk maakt om speelvelden, kleding en uitrusting schoon te maken. Bij de aanschaf moet hier zeker rekening mee worden gehouden.4. Premium Paintballs - De mid-range allround bal met de beste eigenschappen

De meeste spelers op de paintballmarkt, of het nu gaat om bos- of toernooispelers, gebruiken premium paintballs. Deze vormen de middenklasse van paintballballen. De Premium Paint is zo ontworpen dat er zonder problemen vanaf bijna alle paintball markers geschoten kan worden. Het shotpatroon is duidelijk superieur aan dat van de lagere verfklassen. Ook qua schil en vulling kan de Premium Paint scoren. De granaat breekt betrouwbaar op de tegenstander, maar niet in de loop of de marker. De vulling is gemaakt van hoogwaardig PEG, laat een heldere, goed zichtbare vlek achter en is toch gemakkelijk uit kleding te wassen.

Om deze reden is de Premium Paint niet alleen een van de meest populaire, maar ook de best verkochte paintballs wereldwijd. Een goede paintball voor een eerlijke prijs die aan alle eisen voldoet.5. High End Tournament Paintballs - Nauwkeurig, erg broos en gewoon goed.

High-end paintballs, toernooi-paintballs of paintballs van wedstrijdkwaliteit zijn de beste paintballs die voor geld te koop zijn. Hier krijg je pure kwaliteit. Dit begint al bij de productie. Niet alleen worden er betere materialen en ingrediënten gebruikt, ook de verwerkings- en droogtijd is anders. Al met al wordt bij de productie van toernooi-paintballs veel meer nadruk gelegd op materialen en kwaliteit dan bij elk ander type paintball.

Het resultaat is indrukwekkend. Naast zeer goede vliegeigenschappen, bieden toernooi-paintballs ook een ultra-broze schaal, gecombineerd met een fel verblindende vulling die van veraf te zien is.

Hoe worden paintballs gemaakt? - Hier wordt het uitgelegd...

De productie van paintballballen is een heel bijzonder en veeleisend vak. Om de juiste dikte van de schaal te krijgen zodat de paintball vliegt en uiteindelijk goed breekt, moet de formule kloppen. Zelfs bij het mixen van de vulling wordt niets aan het toeval overgelaten zodat je de paintball aan het eind kunt zien slaan.

Hier vindt u een interessante video van de fabrikant ProCaps, die onder andere de paintballmerken ZAP, Draxxus / DXS en GI Sports produceert. Het volledige productieproces van de paintballs wordt uitgelegd in de video.