Airsoft/airsoft

Airsoft bij Paintball Sports - Topwapens en uitrusting
De geschiedenis van Airsoft

Na de Tweede Wereldoorlog diende het airsoftpistool, een speciaal persluchtwapen, als een bedrieglijk echt duplicaatwapen dat door de normale plattelandsbevolking van Japan werd gebruikt als afschrikmiddel. De airsoft, ook wel softair-wapen genoemd, heeft tot doel verschillende originele wapens exact na te maken van plastic of metaal. De wapens werden later vanaf het begin van de jaren zeventig wereldwijd populair in de speelgoedcategorie.

In sommige landen zoals B. Italië, de airsoft-game heeft zich al gevestigd als een eigen sport in de verschillende leeftijdsgroepen. In de tussentijd wordt het airsoftspel gehouden in speciale competities en kampioenschappen. Tegenwoordig komen de meeste hoogwaardige wapenmodellen uit Azië en van de fabrikanten Heckler & Koch, Walther en, meer recentelijk, Tippmann. Volgens de Duitse wapenwet zijn volautomatische airsoftpistolen tot 0,5 joule en, sinds de wetswijziging in 2003, semi-automatische airsoftpistolen tot 7,5 joule, goedgekeurd voor handel en gebruik in Duitsland.

Het spel

Het populaire tactische terreinspel Airsoft wordt in grotere groepen gespeeld, vergelijkbaar met paintball en lasergames. De korte games worden quickgames genoemd, terwijl hele scenario's over een langere periode worden gespeeld. Verschillende soorten terrein doen dienst als speelveld, zoals paden, bossen, grindgroeven, in onbruik geraakte bedrijfshallen of kazernes. Het doel van de spellen is om de tegenstanders uit het spel te elimineren door treffers te schieten of een geselecteerd object of vlag te veroveren.

Het is vooral belangrijk dat de teams strategisch en resultaatgericht werken. De focus ligt ook op snelheid, plezier in het spel en wederzijdse eerlijkheid. De hitspelers geven dus een succesvolle hit van de tegenstander aan met de korte uitroep "Hit" en verlaten het veld uit eigen beweging. De geëlimineerde speldeelnemers blijven dan in een "veilige zone" om aan deelnemers die verder weg zijn te demonstreren dat ze het spel kunnen verlaten. In de veilige zone mag niet geschoten worden, dus de airsoftwapens moeten altijd door de deelnemers in deze zone worden vastgezet. Een andere spelvariant zijn verschillende rollenspellen. De role-playing games of re-enactments zijn gevechtsvertoningen die echte militaire eenheden tot in het kleinste detail nabootsen. De individuele spelers of teams ontwerpen hun complete uitrusting zoals het camouflagepatroon en de wapenkeuze zelf op basis van hun militaire rolmodellen, bijvoorbeeld de United States Navy Seals. Omdat de airsoftwapens qua gewicht, comfort en hantering een exacte replica zijn van echte vuurwapens, worden ze ook gebruikt voor de eigenlijke dagelijkse training van het echte leger.

Veiligheid in airsoftsporten

In de regel vereist de airsoft-sport geen ernstige schotwonden. Af en toe zijn echter lichte, oppervlakkige hematomen mogelijk. De deelnemers moeten echter altijd verantwoord en bewust met de vuurwapens omgaan, dus de individuele spelers moeten zich aan bepaalde veiligheidsregels houden. Een gezond vermogen om te communiceren en te bekritiseren, evenals gehoorzaamheid binnen en buiten het team is wenselijk, wat wordt uitgevoerd met beleefdheid en gecultiveerde manieren. Bij het spelen moet zonder uitzondering een veilige afstand tussen de schutter en de tegenstander worden aangehouden, waarbij deze afstand wordt bepaald door de schotenergie van het airsoftpistool. Als vuistregel geldt dat spelers moeten streven naar een schietafstand die gelijk is aan de joules van hun wapen vermenigvuldigd met 10 meter. Wapens met een energie van bijvoorbeeld 0,7 joule mogen alleen richten op tegenstanders op meer dan 7 meter afstand. Met een schotkracht van 2,5 joule mag het geweer echter alleen vanaf een afstand van 25 meter worden gebruikt. Om deze reden dragen ervaren spelers een set pistolen en lange wapens voor verschillende gevechtsituaties. Speciale beschermingsmiddelen in de vorm van een kogelwerende bril en gezichtsbescherming voor andere gevoelige gebieden zijn ook verplicht bij airsoft-evenementen. Als de bril voor een korte tijd moet worden afgezet, wordt het spel voor deze periode gepauzeerd.

Complete uitrusting voor airsoft

Het hart van het airsoftspel is het persluchtpistool, gevuld met plastic munitie. Extra uitrusting wordt door elke deelnemer geselecteerd op basis van zijn individuele behoeften. De meeste spelers geven de voorkeur aan militaire camouflagepakken, munitievesten, holsters, handschoenen en radio's. Sommigen verbeteren ook de prestaties van hun wapens met hoogwaardige afstemonderdelen, tijdschriften en vizieren .

Assortiment airsoftwapensHet assortiment airsoftwapens strekt zich uit tot pistolen , aanvalsgeweren en sluipschuttersgeweren . Deze zijn leverbaar in uitvoeringen met veerdruk, gas- of elektromechanische aandrijving. Vanwege de lage joules is het pistool vooral geschikt voor gebruik op kortere afstanden tot 20 m. Het aanvalsgeweer daarentegen wordt gebruikt op afstanden tot 80 m, terwijl het sluipschuttersgeweer wordt gespeeld in stadia van tot 100 meter. De speelafstand van het sluipschuttersgeweer is afhankelijk van de gebruikte veer en de gebruikte loop, zodat met de juiste afstemming zelfs een bereik van meer dan 100 m kan worden bereikt. Het is van het grootste belang dat deze veiligheidsafstanden volgens de Joule-maat door alle airsoftspelers in acht worden genomen. De elektrische airsoft-pistolen zijn ook bijzonder aan te bevelen voor airsoft-beginners en -beginners, omdat ze zeer eenvoudig te gebruiken zijn. De batterij zorgt ook voor langdurige bruikbaarheid van het wapen, zelfs voor gevorderde spelers. Veerbelaste airsoftwapens zijn ook gemakkelijk te gebruiken als een andere variant, aangezien de munitie wordt versneld door een handgespannen veer in het pistool. Vergeleken met deze verklaringen overtuigen de op gas werkende airsoftwapens vooral door hun terugstootkarakteristieken en overtuigende wapengeluiden, die het spelen met de wapens een bedrieglijk echt gevoel geven. Hier is echter enige ervaring van de gebruiker vereist, aangezien de gasvulling plaatsvindt met propaangas, CO2 of perslucht en moet worden aangepast aan de buitentemperatuur.

Airsoft-munitie

De munitie die gebruikt wordt bij airsoft zijn ronde plastic balletjes, zogenaamde BB's. De witte, zwarte of fosforescerende (lichtgevende) plastic kogels zijn in de handel verkrijgbaar in maten van 6 tot 8 millimeter en een gewicht tussen de 0,12 en 0,48 gram. Het gemiddelde munitiegewicht voor elektrische airsoft- en gasaangedreven airsoft-wapens is 0,20 en 0,25 gram vanwege hun lage schotenergie.Lange wapens gebruiken daarentegen zwaardere kogels met 0,30 tot 0,43 gram voor een windstabiele vlucht over een langer spel. afstand. De BB's zijn verkrijgbaar in zakken of flessen in hoeveelheden van 2.000 tot 5.000 stuks. Een milieuvriendelijke variant zijn biologisch afbreekbare bio-munitiekogels van zetmeel, die in de open lucht binnen enkele maanden uiteenvallen. Hoewel deze wat duurder zijn, bieden ze de speler ook een hogere kwaliteit.

Bepalingen volgens de Duitse wapenwet

Volgens de Duitse wapenwet mogen volautomatische airsoftwapens met een schotenergie tot 0,5 joule vrij verkocht worden aan jongeren vanaf 14 jaar. Pistolen en geweren met een kracht van meer dan 0,5 joule moeten semi-automatisch werken, dwz slechts één patroon afvuren en schieten met elke keer dat de trekker wordt overgehaald. Voor deze wapens geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. In onze online shop vragen we je daarom om een bewijs van je leeftijd te overleggen bij aankoop van het semi-automatische airsoftpistool.

De aanvraag en uitleg voor leeftijdsverificatie vindt online plaats voordat de aankooptransactie wordt afgerond. Als de ontvanger van de goederen iemand anders is dan de persoon in het besteladres, zullen we ook een bewijs van leeftijd vragen voor deze persoon. Airsoft mag niet in het openbaar worden gedragen als "schijnbaar wapen" of alleen zichtbaar met een geldige wapenvergunning. Dit laatste geldt uitsluitend voor halfautomatische pistolen en geweren. De wapenwet categoriseert speelgoedwapens die een energielimiet van 0,5 joule overschrijden als vuurwapens. Als er geen geldige wapenvergunning is met een "F" in de vijfhoek, zou dit een administratieve overtreding zijn. Bovendien moet het wapen voor transport worden vastgezet, uitgeladen en in een gesloten container. Het dragen en gebruiken van airsoftgereedschap is echter altijd toegestaan op afgesloten privéterrein en airsoftvelden.

Paintball Sports - Uw adres voor Airsoft

In onze online shop vindt u een brede selectie van alle producten die u nodig heeft voor een succesvol airsoft spel. We bieden toppistolen en een verscheidenheid aan accessoires voor elke wens van de klant. Kies uit de populaire modellen G36, MP5, MP16 en vele andere bekende wapentypes. Ons Paintball Sports-team staat u graag persoonlijk bij in de winkel van maandag tot vrijdag van 12.00 tot 19.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur 9 met advies, productaanbevelingen en ondersteuning voor een optimale trainingsuitrusting.