vizier apparaten

Vizieren & richthulpmiddelen voor paintballsporten - waar moet u op letten?

Als het gaat om richtkijkers voor paintball, zijn verschillende factoren belangrijk. Aan de ene kant is de opstelling cruciaal, namelijk welke marker je speelt en of deze is ontworpen voor korte of lange afstanden. Dan over de gebruikte munitie en last but not least over de geplande schietafstand.

Als toonaangevende leverancier van accessoires op het gebied van Woodland & Scenario Paintball bieden wij u een grote keuze aan verschillende soorten vizieren. Beginnend met het standaard vizier, bestaande uit vizier achter en vizier, tot red dot vizieren met verlichte stippen, sluipschuttervizieren met zoomfunctie en moderne Holosight vizieren met geprojecteerd dradenkruis, zoals bekend uit computerspellen zoals Call of Duty.

De verschillende soorten vizieren, hun geschiktheid en de bijzonderheden

Er wordt een algemeen onderscheid gemaakt tussen 3 soorten vizieren. Op dit punt willen we u een klein overzicht geven en de voor- en nadelen van de afzonderlijke modellen en constructiemethoden toelichten.

Zicht naar achteren en zicht naar voren - Voor korte afstanden

Dit is de eenvoudigste vorm van het vizier. Het richtkruis bestaat uit het achterste vizier, een kleine inzinking, aan de achterkant van het wapen en het voorste vizier, een kleine balk of cirkel aan de voorkant. Om te richten, brengt de schutter eenvoudig de zichtlijn van het zicht naar achteren en naar voren over elkaar zodat ze visueel in elkaar grijpen op één lijn. Dan wordt de loop uitgelijnd en is het doel zeker geraakt. Het zicht naar achteren en naar voren is voldoende voor recreatieve spelers en schoten op korte tot middellange afstanden.

Red Dots & Holosight vizieren - Voor middellange afstanden en snel richten

Red dot-vizieren, de zogenaamde Red Dots, zijn het meest gebruikte type richthulpmiddelen in paintballsporten. Een kleine verlichte stip wordt geprojecteerd op een ruit in het gezichtsveld van de schutter en fungeert als een vizier. Het praktische van de Red Dot is het feit dat je er vanuit bijna elke hoek doorheen kunt kijken, zolang de stip op het doel blijft, raak je hem. Daarnaast kan de schutter beide ogen open houden tijdens het schieten, waardoor hij een beter overzicht heeft over het terrein en hij ook met het doel in het vizier de omgeving in de gaten kan houden.

Vizieren zoals de bekende E552 van Eotech worden holosights genoemd. Dit zijn de nieuwste generatie Red Dots, waarbij niet zomaar een stip op een schijf wordt geprojecteerd, maar een echt vizier of andere doeldradenkruizen. Holosights stellen de gebruiker in staat om veel gemakkelijker en sneller doelen te verwerven. Bovendien kan het vizier individueel worden aangepast aan de wensen van de gebruiker en worden gewijzigd in kleur en helderheid. Om deze reden gebruiken legers over de hele wereld tegenwoordig bijna uitsluitend holosight-vizieren en gebruiken ze niet langer normale rode stippen.

Omdat rode stippen en holosights meestal geen vergroting hebben, worden ze gebruikt voor middellange schietafstanden en worden ze gebruikt op aanvalsgeweren en in stadsgevechten, het zogenaamde CQB-gebied . Als je rode stippen op grotere afstanden wilt gebruiken, kun je een zogenaamde loep gebruiken, een oculair met vergroting dat voor het vizier kan worden geklapt en een vergroting van 3-5x mogelijk maakt. Je kunt dan nauwkeurig fotograferen op afstanden tot 100 meter en meer.

Zoomvizieren met vergroting - Voor sluipschutters en langeafstandsschoten

Vizieren met vergroting zijn ideaal voor opnamen op grote afstand. Dus als je een sluipschutter bent in paintball, ben je meestal uitgerust met een zoomvizier met een vergroting van 2-6x en raak je je doel nauwkeurig op afstanden tussen de 50 en 120 meter. Er zijn ook verschillende modellen zoomvizieren. We hebben slechts 2 modellen om uit te kiezen, omdat alles met een vergroting van meer dan 6x geen zin heeft bij paintball. Daarom bieden wij u liever slechts een kleine selectie aan, die zijn waarde heeft bewezen. Ons paintballvizier met vergroting heeft ook een vizier dat groen en rood kan worden verlicht voor games 's nachts, waardoor het voor de speler gemakkelijker wordt om 's nachts en in de schemering te richten.

Waarop moet worden gelet bij het gebruik van een vizier voor paintballmarkers?

Net als alle andere vizieren, zijn vizieren voor paintballmarkers niet ontworpen voor voltreffers. Houd hier als speler altijd rekening mee bij het gebruik van vizieren voor markeringen. Zelfs vizieren van de hoogste kwaliteit zijn niet bestand tegen direct vuur en dat zouden ze ook niet moeten doen. Als we een realistisch voorbeeld nemen, wordt een soldaat met een E552 Holosight-vizier beschoten door de vijand. Als de vijand het vizier raakt, zal het breken, als de impact de kogel afbuigt, zal de gebruiker waarschijnlijk minder blij zijn met het defecte vizier en meer met zijn welzijn. Hetzelfde geldt in mindere mate voor paintball. Het vizier is alleen bedoeld als richthulpmiddel. Als een paintballbal van korte afstand of met een harde schaal het glas van een vizier raakt, kan deze beschadigd raken. Wij raden daarom aan om passende beschermkappen en hoezen aan te schaffen om dit soort beschadigingen te voorkomen.