Bos & Scenario

Woodland & Scenario Paintball is een avontuur vol adrenaline

Het is bekend dat de meeste paintballspelers die nieuw zijn in de sport, beginnen in het gebied van de bos- en huisvechtvelden . In het begin hechten de spelers er meestal belang aan dat de spelervaring zo dicht mogelijk bij bekende ervaringen uit andere gebieden ligt, zoals de first-person shooters van het computerspel Call of Duty, Battlefield of Counterstrike. De uitrusting van deze spelers is meestal erg militair en bestaat uit speciale scenario-kleding en andere tactische uitrusting, evenals een bos- en scenario-paintballmarker . Deze markeringsmodellen kenmerken zich door een zo realistisch mogelijke uitstraling en zijn voorzien van schoudersteunen, vizieren en andere accessoires.

Waar kan ik het beste mijn hobby uitoefenen?

Verspreid over Duitsland en de aangrenzende EU-landen zijn er het hele jaar door interessante aanbiedingen voor bosspelers. Veel van de grote fabrikanten uit het scenariogebied werken nauw samen met de organisatoren van deze evenementen om nieuwe en nog extremere ervaringen voor de speler te ontwikkelen en mogelijk te maken.

Het bedrijf Tippmann, een van de grootste en oudste leveranciers van paintballmarkers, biedt bijvoorbeeld de Tippmann Challenge aan, een wereldwijd evenement dat op meerdere continenten wordt gehouden. Zo wordt de Tippmann Challenge UK gehouden op een militair oefenterrein op het Engelse platteland, waar echte helikopters en tanks als bijzonder hoogtepunt deel uitmaken van de actie, waardoor de speler onvergetelijke momenten beleeft.

Andere zeer bekende evenementen vinden plaats in Polen, Nederland, Frankrijk of Griekenland (Medusa Paintball Big Game). Deze evenementen zijn echter meestal beperkt in termen van het aantal deelnemers en zijn daarom meestal alleen toegankelijk voor spelers die over de juiste sponsoring of spelervaring beschikken.

Wat is het beste evenement voor bos- en scenario-paintballers in Duitsland?

In Duitsland is er eigenlijk al meer dan 10 jaar maar één plek voor bos- en scenario-paintballspelers, namelijk de Euro Big Game , kortweg EBG. Dit evenement werd tot leven gebracht door de dealer en veldoperator Christian Kammerer en is sinds het begin voortdurend uitgebreid en verbeterd. Op zijn hoogtepunt had de EBG ongeveer 2.000 spelers in een weekend, met meer dan 1.500 spelers die tegelijkertijd bijeenkwamen voor een enorm spel op het veld en een gigantische paintball-kleurenstrijd op gang brachten.

Het evenement duurt 3-4 dagen en biedt naast het normale dagspel, dat doorspekt is met veel zeer gevarieerde missies, ook een grote beurs, een avondvullend programma, lekker eten en toporganisatie en vele andere geweldige verrassingen. Zo wil de organisator het niet nalaten om in de avonduren bij elk evenement een speciaal evenement aan te bieden voor de bikkelharde paintballspelers, waarbij een kleine groep spelers moet opereren in de stijl van een paintball special unit en complete lastige bestellingen. Dit is altijd een extra stimulans voor veel spelers om het evenement te bezoeken en is een van de veeleisende hoogtepunten van de Euro Big Game.

De locatie van het evenement is de afgelopen jaren verschillende keren gewijzigd. In de begindagen vond het evenement plaats in Veckring, Frankrijk. Er is daar nu een klein, onafhankelijk paintballspel. Nadat het evenement Frankrijk had verlaten, vestigden ze zich in Mahlwinkel, in het oosten van Noord-Duitsland, en zijn daar, op één uitzondering na, een jaar gebleven. Alleen de exacte locatie veranderde enkele jaren geleden weer, het evenement verhuisde een paar honderd meter verder naar een nieuwe locatie. Dit biedt de spelers echter weer nieuwe uitdagingen en het spel kan doorgaan.

Wij kunnen u de EBG alleen maar aanraden. De sfeer en de spellen zijn gewoon leuk en er is geen ander vergelijkbaar evenement van deze omvang op Duitse bodem.