Tiberius Arms First Strike Munition - De eerste keuze voor sluipschutters en sluipschutters!

De First Strikes zijn speciale munitie die oorspronkelijk is ontwikkeld voor gebruik in de militaire sector. De belangrijkste klant van Tiberius Arms was oorspronkelijk het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Blackwater. Ze waren op zoek naar een trainingsprojectiel voor paintballgeweren dat goedkoop was voor de militaire sector om de operationele training te optimaliseren. De First Strike-ballen zijn harder dan gewone paintballballen, waardoor ze met hogere druk kunnen worden afgevuurd. Door hun speciale, gestroomlijnde vorm vliegen ze ongeveer 1,5 keer sneller dan normale paintballs en ongeveer twee keer zo ver.

Je kunt het gebruiken om treffers te maken op afstanden van meer dan 100 meter, en dat met een standaard paintballpistool.

Deze eigenschappen maken de First Strikes erg populair bij langeafstandsschutters in paintballsporten. De zogenaamde sluipschutters. Je kunt ze meestal vinden in Big Games-scenario's over de hele wereld, waar de speelvelden groot genoeg zijn en er een goede positie is voor sluipschutters met een vrij vuurveld.

Wat maakt First Strikes anders dan reguliere paintballs?

Eigenlijk heeft een First Strike-kogel niets te maken met een standaard Cal. 68 paintballs gemeen. Afgezien van de kogeldiameter.

Normale paintballs hebben een omhulsel van gelatine, terwijl First Strikes zijn gemaakt van een biologisch afbreekbaar plastic mengsel. Dit maakt de behuizing harder en maakt de speciale kogelvorm mogelijk. De vulling van de sniper paintballs is zeer stroperig en verrijkt met additieven die het afvegen moeilijk maken. Eerste slagen moeten zo snel mogelijk worden verwijderd en uitgewassen om te voorkomen dat er resten achterblijven.

Vooral de kogelvorm is interessant. Normale paintballs zijn gewoon rond en bolvormig. First Strike-kogels hebben daarentegen een tweedelige structuur. Het achterste deel is een jas met treinen en velden, deze is hol van binnen. De groeven en velden aan de buitenkant zorgen ervoor dat de kogel roteert terwijl de lucht langs de kogel stroomt, wat de baan stabiliseert. Nogmaals, het voorste deel van het projectiel is bolvormig, heeft een dunnere wand en is daarom kwetsbaarder. Dit is ook waar de kleurvulling van de First Strike zich bevindt.

In principe kun je je de structuur voorstellen als die van een shuttle. De kogel is aan de voorkant zwaar en aan de achterkant licht, waardoor hij automatisch in de vliegrichting wordt uitgelijnd omdat de vulling aan de voorkant het zwaartepunt is.

Met welke paintballmarkers kan ik First Strike-munitie afvuren?

Je hebt speciale markeringen nodig om überhaupt met First Strike-munitie te kunnen werken. Alle paintball markers die First Strikes kunnen afvuren, hebben een paar belangrijke kenmerken gemeen.

1. Alle First Strike-markers hebben een magazijn omdat alleen magazijnen First Strikes correct kunnen herladen. Met een normale trechter is dit niet mogelijk.

2. De marker heeft de fabrikantinfo First Strike Ready . Deze vindt u meestal op de verpakking of in de gebruiksaanwijzing. De meeste fabrikanten adverteren er echter ook rechtstreeks mee, aangezien dit een populaire marker-eigenschap is. Kijk voor de zekerheid naar het munitiekanaal van de marker . Als deze maar rond is, passen er alleen normale paintballs in. Als de munitie-inlaat aan de voorkant rond is en aan de achterkant recht, zoals de vorm van een eerste slag, dan kun je ze ermee beschieten.

Let ook op de vorm van het blad , hiervoor gelden dezelfde uitsluitingscriteria als voor de marker. Als het magazijn alleen een ronde munitie-inlaat heeft, is het helaas niet geschikt voor First Strike.

Vraag bij twijfel uw vertrouwde paintballdealer of u een First Strike paintballmarker wilt kopen.

Waarom is First Strike Ammo zo duur en waar kan ik het goedkoper kopen?

Je moet goed nadenken over de inspanning die met de productie gemoeid is. De speciale vorm van de First Strike-kogels is complex om te produceren. Dan wordt er een speciaal, biologisch afbreekbaar plastic gebruikt, wat de productie ook nog eens duur maakt. Vergeet patentkosten, marketing, verkoop, enz. niet, aangezien First Stike slechts door één fabrikant wordt geproduceerd en verkocht.

First strikes kunnen ook relatief goedkoop zijn. Koop je losse First Strike bullets, dan betaal je al snel 1 euro of meer per schot. Dit verandert echter wanneer grotere hoeveelheden worden afgenomen. Een doosje van bijvoorbeeld 250 is al verkrijgbaar vanaf 134 euro, dus je betaalt dan maar zo'n 53 cent per shot. Dit zet de prijs een beetje in perspectief.

Al met al zullen First Strike-kogels echter duur en exotisch blijven, aangezien een verdere prijsverlaging momenteel niet in zicht is.