paintball tijdschriften

Sinds paintball bestaat, is er in een grote verscheidenheid aan media over bericht. Nadat er in het begin slechts enkele reportages in diverse sportbladen waren, die alleen als aanvulling of kanttekening dienden, kwamen er gaandeweg steeds meer professionele reportages, waaronder onafhankelijke bladen en kranten, op de markt.

De bekendste paintballmagazines van de afgelopen jaren in Duitstalige landen waren Gotcha - Paintball Action en Paintball7. Beide formats gingen puur over paintball en zorgden altijd voor het laatste nieuws en informatie over de scene. Helaas zijn beide tijdschriften inmiddels stopgezet. De paintballgemeenschap heeft wanhopig gewacht op een nieuw paintballmagazine.

In 2010 kwam het scenariomagazine uit, een ander blad dat puur gericht was op bosspelers. Helaas verdween ook dit boekje al na enkele nummers door slechte planning en onvolwassen redactie.

The Gotcha - Paintball Action was het paintballmagazine bij uitstek.

Velen herinneren zich de Gotcha nog, en de meesten zullen het ooit gelezen hebben. Van 1996 tot 2012 was Gotcha het paintballmagazine bij uitstek in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland met tot wel 6 nummers per jaar.

Helaas wankelden de redacteuren en uitgevers tegen het einde een beetje, met als gevolg een langzame maar onstuitbare achteruitgang van het tijdschrift. Releasedata werden gemist, de inhoud verslechterde aanzienlijk en uiteindelijk werden hele nummers niet gepubliceerd. Als gevolg hiervan verloren lezers geleidelijk de interesse in het tijdschrift. Ook de abonnees die zich abonneerden op een paintballmagazine als de Gotcha waren van streek. Dit alles zorgde er uiteindelijk voor dat de Gotcha werd stopgezet. Sindsdien zijn er geen nieuwe nummers verschenen.

The Paintball7, een glossy paintballmagazine

Het tweede grote tijdschrift in Duitsland was Paintball7. Het was zeer professioneel en had bijna het karakter van een glossy sportblad. Elk nummer was doorspekt met de laatste informatie over teams, technologie, nieuws uit de competitie en actuele gebeurtenissen. Dit alles maakte Paintball7 bijzonder populair bij lezers uit de DPL-competitiescene, omdat je altijd de nieuwste spelresultaten in het tijdschrift kon vinden.

Vooral de reportages over de bekende traditionele teams van de scene, die in elk nummer terug te vinden waren, vielen in de smaak bij de paintballers. Met behulp van het boekje konden zelfs beginners een goed inzicht krijgen in de scene en snel hun weg vinden.

Helaas werd Paintball7 stopgezet vanwege juridische geschillen, wat resulteerde in de stopzetting van het tijdschrift. De redactie ging dicht en weer een groot paintballblad verdween van de markt.

Waar kan ik vandaag nog een actueel paintballmagazine kopen?

Helaas is de zoektocht nog steeds moeilijk. Er zijn een paar paintball-tijdschriften zoals Facefull of PaintballX3, die de lezer online kan kopen en thuis op zijn computer kan lezen. Onze ervaring leert echter dat klanten ook graag een gedrukt boekje in handen willen hebben dat ze kunnen meenemen en in hun vrije tijd kunnen lezen. Natuurlijk heeft bijna iedereen tegenwoordig een laptop of tablet-pc, maar wie neemt die mee naar paintball of iets dergelijks? - Juist, bijna niemand...

Het eerste aanspreekpunt voor paintballboekjes en -magazines moet beslist uw plaatselijke vakhandelaar of paintballwinkel zijn. Elke goed gesorteerde dealer zal u de huidige uitgave van het paintballmagazine kunnen verkopen, als die er op dit moment is. Vraag dus gewoon uw vertrouwde dealer ter plaatse of op het veld naar het laatste nummer van uw favoriete paintballmagazine.

De kiosk op het treinstation of vliegveld is altijd een goede plek om nieuwe tijdschriften te kopen. Vanwege het grote aantal bezoekers en de internationale klantenkring hebben de tijdschriftenstands op het treinstation of de dichtstbijzijnde luchthaven meestal zeer speciale assortimenten en bieden daarom meestal aanzienlijk meer keuze dan de normale tijdschriftenhandel.

The Paintball Sports Magazine - De nieuwe Duitse paintballkrant

Na jaren van stilte als het om Duitstalige paintballmagazines ging, hebben we eind 2018 besloten dat het tijd was om weer een echt, gedrukt paintballmagazine voor de Duitse markt te hebben. Om deze reden besloot het Paintball Sports Team de gewaagde stap te zetten en het eerste Paintball Sports Magazine te maken.

Door de zeer positieve reacties uit de scene volgde al snel een tweede issue. Gaandeweg groeide het formaat en werd het steeds meer een echt paintballmagazine.