Paintball-chronometer om de schotsnelheid te meten

De Paintball Chrony is een belangrijk onderdeel van de veiligheidsuitrusting op elk veld. De spelers gebruiken het om onafhankelijk de schotprestaties van hun paintballmarker te meten voordat ze het veld betreden. Deze chronostations zijn meestal stationair en bevinden zich aan de ingang van het veldgebied.

Scheidsrechters en beveiligingspersoneel op de paintballfaciliteiten hebben ook mobiele apparaten, zogenaamde handchronys, waarmee ze willekeurig individuele spelers controleren. Dit is om te voorkomen dat spelers vals spelen door illegaal de schietkracht van hun paintball marker te vergroten.

Waarom is het gebruik van een Paintball Chrony zo belangrijk?

Het is simpelweg een cruciale veiligheidsfactor. Als de markering te hoog is ingesteld, zal de kogel sneller en verder vliegen. Dit kan tot allerlei problemen en gevaren leiden. Enerzijds kunnen de ballen door de grotere vliegafstand onbedoeld het gebied verlaten of over het vangnet vliegen. Aan de andere kant doet een treffer met een sterkere paintballmarker nu eenmaal veel meer pijn, wat het spelplezier van medespelers en tegenstanders wegneemt.

Waarschijnlijk het belangrijkste aspect is echter het feit dat de maskerbril slechts tot een bepaalde projectielenergie kan worden geladen. Een schot met aanzienlijk meer dan 300 FPS kan een maskerglas verbrijzelen bij gebruik van harde paintballs. En hier wordt het echt gevaarlijk.

De beste en meest populaire paintball handchronys

De meeste spelers kennen waarschijnlijk nog de X-Radar Handchrony van de laatste jaren. Het is klein, compact en kan de belangrijkste informatie zoals BPS en FPS weergeven. De X-Rader Paintball Handchrony was ruim tien jaar lang de maatstaf van alles in paintballtoernooien.

Een ander product bepaalt nu wat er op het speelveld gebeurt. De Virtue Clock Handchrony is niet alleen qua werking en bediening een stuk beter dan de oudere Chrony-modellen, maar kan ook aanzienlijk meer informatie bepalen en weergeven. Met een snelle blik op het grote display ziet de scheidsrechter alle details in één keer en kan betrouwbaar zeggen of de speler binnen de kaders van de regels beweegt of niet.

Ga daarom verantwoord om met je marker en gebruik de paintball Chrony bij het Chronystation voor aanvang van het spel. Het is voor jouw veiligheid en die van je medespelers.