Paintballgeweren – wat zijn de verschillen?

Het productportfolio voor paintballpistolen groeit al jaren en wordt steeds uitgebreider en professioneler. Er wordt momenteel een onderscheid gemaakt tussen de klassieke paintballpistolen in Cal. 68, waaronder bijvoorbeeld de Tippmann TiPX- modellen of de First Strike FSC en de laterale instapmodellen van andere product- en kalibergroepen vallen.
Deze omvatten de zogenaamde RAM-pistolen in de Cal. 43 en de paintballpistolen die de nieuwe Cal. gebruik 50. Hieronder lichten we graag enkele van de belangrijkste verschillen toe.

cal 43 paintballpistool – Umarex Walther PPQ T4E

Momenteel zijn er in de omgeving van Cal. 43 paintballpistolen zijn nog steeds zeer weinig leveranciers. Umarex biedt het PPQ T4E-model in kaliber 43 aan onder het merk Walther. Volgens de fabrikant zijn er nog meer T4E-modellen in Cal. 43 gepland. Onder andere een Smiss & Wesson uitvoering en een Glock variant. Het wordt in ieder geval interessant om te zien hoe de markt zich in de toekomst gaat ontwikkelen.

cal 50 Paintball-revolvers en -pistolen

Het kaliber 50 is momenteel bijna net zo exotisch als de Cal. 43. Er zijn hier echter al een paar meer fabrikanten. Belangrijkste reden voor het gebruik van de kleine Cal. 50 paintballs is waarschijnlijk het uiterlijk van de paintballpistolen. Met de kleinere paintballs kan het ontwerp en de constructie van de wapens veel dichter bij het origineel worden gebracht. Dit is vooral in trek bij MagFed-spelers, omdat in deze scène de nadruk wordt gelegd op originele optiek en realistische bediening. De leidende modellen hier zijn de Umarex HDR50-revolver en het GI Sportz Menace-pistool .

Feit is dat elk paintballpistool uit deze categorie zijn specifieke kenmerken heeft en ik dingen kan overtuigen van waar voor hun geld in hun toepassingsgebied. Maar het is ook duidelijk dat je met een paintballpistool geen paintballsluipschutter zult worden, aangezien pistolen over het algemeen op korte afstanden worden gebruikt. Het verschillende kaliber van de individuele modellen maakt nauwelijks verschil in de toepassing.