Koop Paintball Speedloader & Potten bij Paintball SportsDe selectie van pods en speedloaders in het paintballgebied is bijna eindig. Toch zijn er ook tal van subtiele verschillen waar spelers rekening mee moeten houden. Of het nu gaat om de keuze van de fabrikant, de verwerking en het gebruikte materiaal, of de grootte van de potten.

De topfabrikanten op dit gebied zijn de merken Dye, Proto en Virtue. Alle drie hebben ze in de loop der jaren hun eigen pod-ontwerpen ontwikkeld, die het ene of het andere voordeel voor de speler opleveren en aanzienlijk verschillen van de reguliere 100 Speedloader of 140 pod.

Dye was de eerste fabrikant die van standaardpods een premium product maakte. Ze creëerden de Dye LocLid Pod. Dit is niet alleen veel stabieler dan alle andere modellen op de markt, het kan ook meer paintballs bevatten. Als hoogtepunt hebben de Loclid Pods een klepdeksel dat automatisch openklapt met een simpele druk op de knop. De speler hoeft het trage deksel niet meer te openen, maar oppotten kan eenvoudig met één druk op de knop. Een echt voordeel in het spel en een echte innovatie op het gebied van paintballpotten.

Een paar jaar later creëerde Virtue ook een zeer compact herlaadsysteem met de Press Flick Pods die dezelfde hoeveelheid verf kunnen bevatten met aanzienlijk kleinere potten. Een Virtue Prss Flick Pott ter grootte van een gewone 140 Speeldoader kan bijvoorbeeld maar liefst 165 paintballballen bevatten. Dit geeft de speler een beslissend voordeel in het spel, aangezien hij bijna 20% meer verf heeft dan tegenstanders die normale potten gebruiken.Paintball Pods voor Woodland & Scenario-spelersVoor het tactische gebied zijn ook speciale snelladers ontwikkeld. Het bijzondere van deze modellen is bijvoorbeeld het formaat, zo zijn er speciale 50 speed loaders voor MagFed paintballspelers. Andere potten hebben een speciale camouflagekleur of verf om de speler in het veld beter te verbergen. Uiteraard bieden wij als goed gesorteerde paintballshop de klant alle mogelijkheden en leveren wij paintball speedloaders in alle kleuren en maten.Snelladers en pods vervoeren - Tips en trucs voor toernooispelers en -teamsWe krijgen vaak de vraag hoe we de pods het beste kunnen vervoeren en hanteren. Uit eigen ervaring hebben we een paar simpele tips voor paintballtoernooien. Voor transport zijn bijvoorbeeld bierkratten (20x 0,5L) geschikt, waarin plaats is voor precies 20 Speedlaoders van alle formaten. De stabiele constructie beschermt de potten tijdens transport, hierdoor is het mogelijk om volle potten veilig te vervoeren van de laatste training of de laatste competitiedag. Een ander voordeel tijdens het transport is dat de drankkratten snel, eenvoudig en veilig op elkaar gestapeld kunnen worden.

Op het speelveld raden we een pottenzak aan om de lege potten op te vangen. Deze kun je eenvoudig om je nek hangen en de verzamelde speedloaders gooi je er gewoon in om ze schoon te maken in de pitbox en bij te vullen. Als je het wat comfortabeler wilt, kun je premium potzakken gebruiken, zoals de Exalt Pod Bin. Deze heeft een stevig frame en een grote opening om de potten nog sneller en gemakkelijker op te vangen.Hoe maak ik vuile paintballpods snel en betrouwbaar schoon?

Een goede reiniging van de potten is erg belangrijk. Resten van schelp, verf of ander vuil kunnen niet alleen de trechter verstoppen, maar ook de binnenkant van de paintballmarker beschadigen. Daarom moeten de potten altijd grondig worden schoongemaakt. Hiervoor wordt een zogenaamd peulschaap aanbevolen. Dit is eigenlijk een grote vatreiniger met de diameter van een pod. De zachte lamellen van de pod-swab nemen op betrouwbare wijze vuil en schelpresten op en maken de speedloader direct weer klaar voor gebruik.