Draagriem voor paintballmarkers - waar moet u op letten?

De riem maakt het voor de speler gemakkelijker om de paintballmarker in het veld te leiden. De meeste grote gamers zullen het probleem kennen, iedereen die ooit enkele uren op het veld heeft doorgebracht, zal uiteindelijk lange armen krijgen, omdat zelfs een zeer kleine en lichte paintball-marker met slechts 2-3 kg van zijn eigen gewicht uiteindelijk extreem zwaar zal aanvoelen. Dit is waar de sling in het spel komt, het verdeelt het gewicht van het wapen over de schouders en uitrusting van de drager. Zo kunt u de marker comfortabel voor uw borst laten bungelen tijdens pauzes in gevechten en marcheren van de ene positie naar de andere en toch bij de hand hebben wanneer dat nodig is.

Welke modellen schouderbanden zijn er en wat zijn de verschillen?

Er wordt meestal een onderscheid gemaakt tussen banden op basis van de breekpunten of verstelpunten. Er zijn 1-punts, 2-punts en 3-punts banden:

  • 1-punts slings zijn het eenvoudigste type, ze bestaan uit een simpele lus die rond de nek gaat en aan het uiteinde een haak of karabijnhaak heeft om aan de marker te bevestigen. De marker kan worden gedragen als een schoudertas.

  • 2-punts slings hebben een vergelijkbare opbouw als de 1-punts draagriemen, behalve dat ze ook in lengte verstelbaar zijn. Dit maakt het mogelijk om de marker dichter bij het lichaam te dragen of om de riem verder aan te passen om de hantering van lange geweren te verbeteren.

  • 3-punts draagbanden worden ook wel 3-punts draagriemen genoemd. Het zijn de meest uitgebreide en populaire modellen, zowel onder paintballspelers als in de praktijk onder het leger. De 3-punts draagriemen hebben verschillende instelmogelijkheden om de lengte van de draagriem aan te passen. Ook hebben ze een quick release, waarmee je met een druk op de knop wisselt tussen een korte hold (nauwsluitend wapen) en een lange hold (brede draagriem voor optimale bewegingsvrijheid).
Hoe bevestig ik het beste een draagriem aan mijn paintball marker?

De meeste tactische markeringen zijn gebaseerd op echte wapens. Deze hebben meestal standaard zogenaamde sling mount devices voor het bevestigen van draagriemen. Afhankelijk van het model bevinden de bevestigingspunten zich aan de voor- en achterkant van het wapen of in het gebied van de kolf. De bevestigingspunten zijn te zien als gaten of oogjes waarin de snelsluiting van de draagriem kan worden gehaakt. Als de marker geen montagevoorziening heeft of als u het breekpunt wilt verplaatsen, zijn er zogenaamde sling mounts . Dit zijn haken en ogen die met een rail aan alle 20mm Weaverrails op de markeringsbehuizing kunnen worden bevestigd. De marktleiders op dit gebied zijn de merken Magpul en Milsig. Magpul railstroppen zijn bijzonder plat en stabiel. Dit maakt ze ook een zeer populair product voor het leger wereldwijd.