Paintballgranaten - Een speciaal effectEr zijn verschillende fabrikanten op het gebied van paintball kleurgranaten . Waarschijnlijk de bekendste paintballgranaat op de markt is die van Tippmann. Het begon toen allemaal met de Squadbuster Grenade, een elastische rubberen buis gevuld met verf. Door de grond te raken, ontvouwt en verspreidt dit model zijn kleurvulling in een straal van ongeveer 3 meter in alle richtingen.

Tippmann Big Boy - Beproefd model voor bosspelen

Daarna kwamen de Tippmann Big Boy en Big Boy II . Beide worden gekenmerkt door een zeer grote, heldere kleurvulling. De eerste Big Boy I was nog erg kleurrijk en leek meer op speelgoed. Tippmann koos bij de Big Boy 2 bewust weer voor een militaire look en gebruikte een olijfkoker met veiligheidsspeld en tuimelaar. Dit model is een van de meest populaire onder bosspelers en is al jaren op veel velden beproefd en getest.

Pyrotechnische kleurengranatenDe laatste stap in de ontwikkeling van paintball verfgranaten zijn de zogenaamde pyrotechnische verfgranaten . Deze hebben een kleine explosieve lading, vergelijkbaar met die van een Silverster-voetzoeker, die wordt behandeld als gewoon vuurwerk. Zo is er vuurwerk voor paintball en airsoft als kleurgranaten, granaten, rookbommen en met poedervulling voor de meest uiteenlopende toepassingen.

Bijzonder populaire artikelen bij Paintball Sports:Bewezen techniek - Train terwijl je vecht!Ook het leger, particuliere veiligheidsdiensten en trainingscentra over de hele wereld vertrouwen steeds meer op de kleur- en rookgranaten die wij aanbieden. Het materiaal heeft zich in de praktijk ruimschoots bewezen en biedt de mogelijkheid om professioneel en realistisch te trainen in de meest uiteenlopende toepassingen.

Zo worden in de meest uiteenlopende oefenscenario's, zoals huis-aan-huisgevechten, gijzelaarsredding en veldoefeningen, uit kostenoverwegingen geen echte oefengranaten meer gebruikt, maar wordt er getraind met dergelijke oefenhandgranaten van de paintball- en airsoft sectoren. Hier krijg je hetzelfde trainingseffect in een goedkoper en toch veilig product.

Waar kan ik paintball & airsoft granaten kopen en bestellen?De producten die wij aanbieden zijn alleen verkrijgbaar bij speciaalzaken (d.w.z. van Paintball Sports). We geven niets door aan onze klanten dat we niet al in de praktijk hebben getest en geschikt bevonden. Er zijn wereldwijd verschillende fabrikanten en merken voor dit type product, het is belangrijk om aandacht te besteden aan kwaliteit, versheid door korte bewaartijden en goed productadvies om zowel bij de aankoop als bij het latere gebruik geen fouten te maken.

Als u diepgaand advies nodig heeft over deze producten, kunt u ons altijd bereiken. Ofwel telefonisch op + 49 (0) 511 459 599 9 of per e-mail naar [email protected] .

U bent ook van harte welkom om ons contactformulier te gebruiken - we horen graag van u!