Externe systemen / Mamba-slangen

Maak je marker lichter, gebruik een slangensysteem...

De marker is simpelweg te zwaar voor veel paintballspelers. Als je bedenkt dat de marker, de hopper en het HD-systeem samen een totaalgewicht hebben van 2,5 kg, tot 5 kg voor bosmarkers, dan is dat heel begrijpelijk. Een slangsysteem op afstand kan helpen omdat de persluchtfles hiermee op de rug van de speler kan worden geplaatst, in de zogenaamde battlepack of vest .

De druk van het HP-systeem wordt via het Paintball Remote System of Mamba Remote System naar de marker geleid. De slangen wegen slechts een paar honderd gram, kunnen tot 1,5 meter lang worden uitgerekt en zijn zeer flexibel. Dit maakt het voor de speler veel gemakkelijker om met zijn wapen om te gaan.

Heeft uw marker bijvoorbeeld een schoudersteun, dan is een slangsysteem altijd een voordeel. Bij toernooimarkers wordt de HP-fles gebruikt als een soort schoudersteun. Bij bosmarkers is dit niet nodig, die hebben meestal een eigen schoudersteun. Dus je zou de fles onder de schoudersteun laten lopen. Dit is niet alleen moeilijk, het ziet er ook gewoon stom uit en vervormt het replica-uiterlijk van de marker, en dat is waar de meeste spelers om geven.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een slangensysteem?

Men moet bijzondere aandacht besteden aan kwaliteit en verwerking. Het remote systeem behoort tot de hogedrukapparatuur van de marker en dient daarom van goede kwaliteit te zijn, er stroomt immers een druk tot 55 bar door de slang.

Als je uiteindelijk een goedkoop remote-systeem koopt, kan de kwaliteit en dus de veiligheid van de speler eronder lijden. Goede slangen zijn bestand tegen ongeveer drie keer de druk waarmee ze worden gebruikt. Zo voldoen alle door ons verkochte remote systemen aan de norm dat de slang bestand is tegen een opblaasdruk van 3000PSI / 300 bar. Aangezien de momenteel sterkste ademautomaatmodellen slechts een uitlaatdruk van 1100 PSI hebben, zijn de slangen meer dan voldoende sterk en veilig. Er is niets erger op het veld dan een slang te laten barsten en deze vervolgens met hoge druk in het gezicht van de speler te slaan.

Gevaar! - Er zijn enkele duidelijke verschillen in systemen op afstand.

Er zijn veel verschillende modelseries voor paintball-slangsystemen. De eenvoudige modellen zijn alleen bedoeld voor de gasstroom naar de marker, andere hebben extra functies zoals afsluiters, manometers en snelkoppelingen. Ook de diameter van de slang kan variëren. Er zijn slangen met een kleine diameter (ca. 3-5mm) en de grote systemen, die een binnendiameter hebben van 6mm of een buitendiameter van 10-12mm.

Bij ons krijg je altijd een grote keuze uit verschillende, up-to-date paintball remote systemen, optioneel met slide check, aan/uit schakelaar en snelkoppeling.