KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
WELKOM BIJ DE P.UFF
dinsdag september 20, 2022

DE GROTE VELDCHECK – Het paintballveld Uffenheim

In 2022 zetten we onze Spielfeldcheck-artikelenreeks voort. In elk nummer bezoeken wij voor u een paintballveld en maken een gedetailleerd rapport waarin we u informeren over de belangrijkste gegevens van de velden en de bijzonderheden van de afzonderlijke systemen. Voor de veldcontrole van vandaag verlieten we de Scandinavische gebieden en maakten de lange reis naar Uffenheim in Beieren. Er is de faciliteit van Paintball Uffenheim , ook wel bekend als P.Uff. We ontmoetten de operator Markus Schramm ter plaatse om met hem te praten over zijn systeem en de stromingseizoen te spreken.

De Paintball Uffenheim-faciliteit bevindt zich in het noordelijke puntje van de Vrijstaat Beieren. Op ongeveer 100 km van het dichtstbijzijnde speelveld heeft de kleine maar fijne faciliteit een paar zeer mooie unieke verkoopargumenten in de regio en is al jaren een van de meest succesvolle toernooilocaties in Zuid-Duitsland.

Het begon allemaal in 2017, toen exploitant Markus Schramm besloot een toernooiveld te openen. Het moet gezegd worden dat het openen van een paintballfaciliteit in Zuid-Duitsland nog nooit zo eenvoudig is geweest. Met veel passie en liefde voor de paintballtoernooisport slaagde Markus er uiteindelijk in om een van de momenteel beste faciliteiten in de regio te bouwen. Toernooi-paintball wordt hier gespeeld, geleefd, gepromoot en verder ontwikkeld. Iedereen die in Zuid-Duitsland status en reputatie heeft, komt regelmatig bij elkaar in de P.Uff voor training. “Veel van de Zuid-Duitse topteams trainen bij ons. We hebben onder andere de München Freak Show, de Jokers, Rain of Fire Neurenberg, het Killzone Bavaria Army team, GMK, de Racoons en ook de jongens van Schömberg Unleashed als onze gasten”, vertelt Markus trots.

Iedereen die uit de toernooisport komt, weet meteen dat met deze teamnamen een hoog spelniveau gegarandeerd is. Tegelijkertijd trainen echter veel jonge spelers en teams op de locatie, zodat vrijwel alle competities ter plaatse vertegenwoordigd zijn. Uiteindelijk profiteren alle teams samen van het hoge prestatieniveau in de regio, want alleen daar waar sterke tegenstanders op het veld op je wachten, kun je je als speler of als team ontwikkelen.

WILLKOMMEN IM P.UFF - Paintballspielfeld Uffenheim

Er zijn enkele veranderingen gepland voor de faciliteit in de toekomst, vertelt Markus: “In het verleden waren we het officiële DPL-trainingsveld en jarenlang ook de locatie van de competitie. Dat zal nu veranderen. Vanaf komend seizoen kunnen de DPL-teams uiteraard bij ons blijven trainen, maar er zullen geen DPL-toernooien meer plaatsvinden. In de toekomst zullen we de indelingen afstemmen op de NXL. In plaats van de DPL hebben we onze eigen toernooireeks in de startblokken staan, waar we momenteel koortsachtig aan werken.” Maar dat mag niet alles zijn, zo onthult Markus ons kort daarna. "In samenwerking met het internationaal succesvolle Russische Pro Team Russian Legion staat er weer een groot project op de planning", vertelt hij.

“Het project gaat MASTERCLASS heten en is enerzijds bedoeld om zowel beginners als ervaren spelers de kans te geven hun vaardigheden en hun spel te verbeteren. Het geheel gebeurt in samenwerking met het Russian Legion-team, mij als veldoperator en coach en onze manager Katja Aigner. Het doel moet zijn om een profploeg voor Europa op te bouwen, die dan onder het Red Legion-label zal spelen als Team Red Legion Europe. Het team moet op nationale en internationale evenementen spelen. Op de lijst met geplande evenementen staan de Croatia Cup, de NXL Europe en als hoogtepunt de NXL World Cup in Orlando/Florida”, legt Markus ons uit in het verdere gesprek.

Dat klinkt echt als zeer ambitieuze plannen. Wij wensen Markus en zijn team veel succes bij de implementatie. Nu we het bijna alleen maar over toernooi-paintball hebben gehad, willen we afsluiten door er nogmaals op te wijzen dat nieuwkomers bij Paintball Uffenheim uiteraard altijd welkom zijn. Tegenover het toernooiveld ligt een groot actieveld voor verhuuractiviteiten.

Kom je dus uit de regio en heb je samen met je vrienden paintball ontdekt, dan kun je je ter plaatse volop uitleven. Er is voldoende verhuurmateriaal aanwezig en Paintball Uffenheim regelt ook de rest. Of je nu een toernooispeler bent of een nieuwkomer met een dagkaart, het veld is zeker een bezoek waard.

Wij wensen u veel plezier ter plaatse.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.