KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
VERENIGD GROOT SPEL 2023
vrijdag augustus 18, 2023

VERENIGD GROOT SPEL 2023

H et Vaderdagweekend stond dit jaar weer in het teken van paintball. De derde editie van de United Big Game vond plaats in het Oost-Duitse Mahlwinkel en opnieuw werden alle verwachtingen qua spelersaantal en omvang van het evenement overtroffen. Deze omvang bracht echter ook een of ander logistiek probleem met zich mee. Wij waren de hele week aanwezig op het evenement en willen graag van de gelegenheid gebruik maken om u uit de eerste hand te vertellen hoe de UBG 2023 vanuit ons standpunt is verlopen, wat erg goed was, maar ook kritisch de vraag stellen wat we eventueel nog kunnen doen de tijd moet het beter doen. Geniet van ons evenementenverslag van de United Big Game 2023.

Na ongeveer een week voorbereiding vertrokken we maandagochtend 8 mei met tas en bagage naar het oosten. De verwachtingen voor de United Big Game in Mahlwinkel waren wederom groot. Het hele team was volledig gemotiveerd en keek al weken uit naar dit grote evenement. Ter plaatse werd meteen begonnen met de bouw. In totaal heeft de hele crew twee en een halve dag gewerkt aan het inrichten van onze grote UBG winkel op de marktplaats van het evenemententerrein. Spanten monteren, spandoeken ophangen, goederen aan de muur hangen, verlichting plaatsen etc. Het is ieder jaar weer een nieuwe uitdaging, maar uiteindelijk sta je weer voor de voltooide stand en ben je tevreden en ook wel een beetje trots op het resultaat .

Maar nu het evenement zelf. De United Big Game werd drie jaar geleden gelanceerd als opvolger van de Euro Big Game onder nieuw management. Nadat het eerste evenement drie jaar geleden met slechts 250 deelnemers was gestart, waren er het jaar daarop al ruim 700 spelers aanwezig. Deze keer, in het derde jaar van het evenement, werd de magische limiet van 1000 spelers eindelijk verbroken. We hebben het dus over een groei van ongeveer 40% vergeleken met het evenement van vorig jaar.

Ja, er zijn momenteel grotere evenementen in Europa, zoals de ESG of SBG op de Battleground, maar deze zijn uiteindelijk beperkt tot ongeveer 1200-1300 spelers vanwege de capaciteit van de faciliteit (camping etc.). Wie de gedachte nu verder doordraait met de ontwikkeling van het spelersaantal bij de UBG, zal snel beseffen dat de UBG zich de komende één tot twee jaar naar alle waarschijnlijkheid zal ontwikkelen tot het grootste Europese evenement en daarmee de vorige tophond in de competitie zal verdringen. langetermijn. Een blik op het Dark Emergency Airsoft Event, dat altijd een week voor de United Big Game plaatsvindt op hetzelfde veld in Mahlwinkel, maakt duidelijk de potentie van de locatie. De week ervoor waren maar liefst 3.500 airsoftspelers gearriveerd en voerden een epische strijd om terreinwinst, vlaggen en punten op het ongeveer 500.000 vierkante meter grote speelveld.

Maar dit alles is nog puur theoretisch, want de UBG-crew moet eerst hun huiswerk maken. Terwijl je je bij het eerste evenement met 250 deelnemers af en toe behoorlijk verveelde en niet goed wist wat je moest doen, had je vorig jaar met ruim 700+ deelnemers veel te doen. Niettemin had het evenement de perfecte omvang voor de capaciteiten van de organisatoren en was 2022 dus een echt baanbrekend goed evenement. (hierover berichtten wij vorig jaar in nummer 03/2022). In 2022 klopte alles. De verhaallijn was fris en origineel, het ter plaatse aangeboden ProShar Paint verliep uitstekend, het sanitair was in topconditie en ook het ondersteunende programma, zoals de gevarieerde podiumshow en het uitgebreide cateringaanbod, zorgde voor een uitstekende sfeer. Naar onze mening was dit extreme succes van vorig jaar een van de hoekstenen voor de uitstekende ontwikkeling van de spelersaantallen dit jaar, maar helaas verliep in 2023 niet alles zoals gepland… De UBG-crew was zeker niet minder voorbereid dan vorig jaar. Ze hadden hun huiswerk gedaan en zich gestructureerd voorbereid op het nieuwe evenement en het toegenomen aantal bezoekers. Helaas heeft men echter duidelijk onderschat hoe groot de sprong van ongeveer 700 spelers naar nu meer dan 1000 spelers uiteindelijk is of was. Wat vorig jaar absoluut soepel verliep, wordt nu steeds opnieuw problematisch met ongeveer 40% meer deelnemers. Afgelopen weekend was er meerdere keren een stroomstoring in het hele complex. Dit was echter niet noodzakelijkerwijs de schuld van de organisatoren. De een of andere slimmerik dacht dat ze hun e-auto konden opladen via de evenementeninfrastructuur. Het resultaat was een enorme black-out. Andere belangrijke gebieden werden echter ook getroffen door mislukkingen. De toiletten en douches waren tijdens de twee hoofdevenementdagen, vrijdag en zaterdag, verschillende keren gesloten en konden niet worden gebruikt. De reden waren verstoppingen in de leidingen of simpelweg een gebrek aan vers water. We kunnen op dit moment niet zeggen wie de schuldige was en waar het probleem precies lag, maar deze basisvereisten moeten gewoon soepel verlopen op een evenement met meer dan 1000 spelers, anders krijg je problemen met de deelnemers ter plaatse.

De lak was dit jaar "OK", maar helaas niet zo uitmuntend als de vorige keer. ProShar Paint werd ter plaatse opnieuw in twee verschillende varianten aangeboden. Helaas was de anders veel hardere veldverf iets te broos voor veel van de terugslagmarkeringen zoals de Tippmann- en First Strike-modellen. E-pneumatische spelers hadden aanzienlijk minder problemen. Hierbij moet ook gezegd worden dat niemand echt stenen wil schieten. Een verf die goed breekt is altijd welkom, maar deze moet ook intact uit alle markers komen en alleen op de tegenstander barsten. Het cateringaanbod was wederom erg goed. Van döner kebab tot gevarieerde dagschotels in de cateringtent en ochtendkoffie, alles was ter plaatse. Helaas is er ook hier een kleine "maar", want de selectie, waarvoor veel spelers het evenement vorig jaar enorm hadden geprezen, was dit jaar niet zo breed. Daarnaast waren de cateringaanbieders ter plaatse waarschijnlijk niet helemaal voorbereid op het deelnemersaantal van ruim 1000+ spelers. Het eten was goed, maar veel gerechten van de grote cateringaanbieder aan de ingang van het marktplein waren in de vroege middag vaak uitverkocht. Helaas ontbrak een echt ontbijt of kleine dingen zoals snoep dit jaar volledig. Erg jammer vanuit het oogpunt van veel deelnemers.

Ook het voorprogramma op het podium kende dit jaar opvallend veel hiaten. Waar vorig jaar op vrijwel elk moment van de dag of nacht iemand op het podium stond, was er dit jaar vaak een gapende leegte of op zijn minst de ene of de andere zeer lange pauze tussen de individuele shows, aankondigingen en arrangementen. Niettemin verzamelden honderden spelers zich avond na avond op de markt om samen feest te vieren en de verschillende shows te bekijken, van de hot chili-wedstrijd tot stripshows en de live heavy metal band op zaterdagavond. Helaas kunnen we op dit moment nog niet zoveel zeggen over de wedstrijden op het veld, omdat we simpelweg te veel zelf te doen hadden. Naast onze grote evenementenstand, die dagelijks geopend was van ongeveer negen uur 's ochtends tot bijna middernacht, hadden we ook een technische stand waar we markerreparaties, service en onderhoud aanboden. Dan was er nog de verhuur van ongeveer 20 Dye Rize CRZ-apparatuur als onderdeel van onze promotie en last but not least het 3-mans supairtoernooi als side-event, dat op vrijdagavond met 10 teams werd gehouden en voor een geweldige sfeer onder de toeschouwers zorgde. en de deelnemende teams maakten zich zorgen.

Desalniettemin hebben we veel goede dingen over de game gehoord, maar ook enkele negatieve dingen. De missies en verhaallijn waren wederom goed uitgevoerd en bouwden voort op het verhaal van het voorgaande jaar. Het UBG-team had opnieuw veel tijd in de voorbereiding gestoken. Het probleem was hier echter opnieuw het grote aantal deelnemers. Als uiteindelijk niet iedereen dezelfde kant op gaat, dan levert dat problemen op. Na een korte speelperiode had één van de twee ploegen doorgaans een vrij sterke meerderheid op het veld, wat het verdere verloop van de dag helaas ernstig belemmerde. Dan was er nog het feit dat de generaals van de Red Legion-fractie (Team Red) er niet in slaagden hun troepen goed te bundelen en te concentreren. De Blue World Order (BWO, Team Blau) had een veel betere hand en werd daarmee opnieuw uitgeroepen tot de verdiende winnaar van het evenement. BWO-generaal Ken vertelde ons bijvoorbeeld tijdens een pauze in het spel: "Mijn sluipschutters hebben vandaag de hele dag brutaal effectief werk verricht." Het lijkt erop dat de man een betere grip op zijn troepen had dan het andere team. Het Rode Legioen heeft nu tot volgend jaar de tijd om hun strategie te heroverwegen, nieuwe krachten te verzamelen en misschien een of twee capabele spelers te rekruteren om hopelijk in 2024 eindelijk het tij te kunnen keren. Het komt erop neer dat de United Big Game 2023 wederom een mega-evenement was dat in veel opzichten nieuwe normen zette. Ook al klinkt onze eerlijke kritiek op sommige punten misschien hard, uiteindelijk viel het mee. Het evenement was zeker geen flop, maar helaas gewoon niet zo verdomd goed als het evenement van vorig jaar. In 2022 hadden de organisatoren van de UBG de lat zo extreem hoog gelegd dat iedereen dit jaar verwachtte misschien zelfs wel een stapje verder te kunnen gaan. Helaas bleef deze verdere vooruitgang vanwege de kleine problemen hier en daar uit en voelde het op sommige plaatsen als een stap achteruit.

Voordat we vertrokken hadden we de gelegenheid om met Robert, Steffen en Mike van de organisatie te praten. Alle drie waren ze zichtbaar uitgeput, maar ook zeer zelfreflectief en herkenden en accepteerden ze de problemen. Dit is de eerste grote stap voor wat we hopen dat het komend jaar een nog grotere en succesvollere United Big Game zal worden. Wij zouden het in ieder geval heel blij vinden als het zo doorgaat en volgend jaar heel graag weer meedoen. Wij zien u graag terug bij de volgende UBG in 2024.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.