KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
Producttest: PLANET ECLIPSE GTEK 180R
vrijdag augustus 18, 2023

Producttest: PLANET ECLIPSE GTEK 180R

Welkom bij een nieuwe producttest. Met het risico dat de berichtgeving eentonig wordt nu we meerdere uitgaven achter elkaar een Planet Eclipse-markering hebben uitgelicht, doen we het nog een keer! De nieuwe Planet Eclipse GTEK180R is simpelweg een gedetailleerd rapport waard, omdat hij opnieuw nieuwe normen stelt op het gebied van kwaliteit, prestaties en design in het middensegment. Omdat hij al een paar weken op de markt is, hadden we genoeg tijd om zelf een idee te krijgen en de GTEK180R uitgebreid te testen. Tussen ons heb je geen CS3 of LV2 meer nodig, de GTEK180R schiet zo goed dat hij ons volledig heeft overtuigd. Hier is alle informatie…

 

De GTEK170R was jarenlang de middenklasse-marker van Planet. Een solide model dat op de een of andere manier nooit echt op de markt is gekomen. De grote vlaggenschepen van de Planet Eclipse CS2- en CS2 Pro-serie waren te overweldigend en aanwezig. Naar onze mening gaat hier met de GTEK180R nu wat verandering in komen. Het nieuwe model overtuigt niet alleen door een zeer eenvoudig maar uiterst aantrekkelijk ontwerp, maar ook door zijn innerlijke waarden. Qua prestaties biedt de nieuwe Planet Eclipse GTEK180r bijna net zoveel als een CS2 Pro en op sommige plekken zelfs nog veel meer. Het volledig opnieuw ontworpen OP-R Core-boutsysteem van de GTEK180R is vergelijkbaar met dat van de gloednieuwe CS3 en is daarom duidelijk superieur aan zowel de bout van het voorgangermodel GTEK170R als de CS2 Pro qua kracht, prestaties en luchtefficiëntie. De werkdruk bedraagt een ongelooflijk lage 120 PSI, wat echt een huisnummer is in het middensegment. Tijdens de testopnames waren we echt onder de indruk. Niet alleen dat zelfs de meest broze verf heel en zonder problemen uit de marker komt, ook het shotgevoel kenden we alleen van "echte" high-end modellen. De 180R trapt nauwelijks, is extreem stil en de trigger is uit de doos al zo goed afgesteld dat je gemakkelijk over alles heen schiet wat op je pad komt.

Het Shaft S63-loopsysteem, dat speciaal is aangepast voor de GTEK180R en tevens beschikt over de PWR-inserts die Planet Eclipse sinds vorig seizoen in alle nieuwe markermodellen gebruikt, zorgt voor de nodige precisie. Dankzij de PWR-mouwen kan de binnendiameter van de loop perfect worden aangepast aan de gebruikte paintballs. Daarnaast zijn er PWR-mouwen met verschillende binnendiameters om later te kopen. Het principe is vergelijkbaar met dat van alle andere hardloopsets met mouwen, bijvoorbeeld de bekende Smart Parts Freak Set. Hier kun je ook het geld sparen voor een stemcilinder, de S63-cilinder van de GTEK180R zorgt af fabriek al voor maximale precisie.

Andere innovaties van de GTEK180R zijn onder meer de nieuwste generatie snelwisselgrepen, die zonder gereedschap van de marker kunnen worden verwijderd. Daarnaast het nieuwste MME-bord (Modular Marker Electronics Package) en de extreem slanke "Purge" Pops On/Off ASA-adapter aan de onderkant van de grip. De beproefde componenten uit de voorgaande modellen, zoals de extreem constante SL6-lijnregelaar, het volledig gereedschapsloze ontwerp (oogafdekking, gripschalen, batterijcompartiment, ogen etc. zijn zonder gereedschap toegankelijk) en diverse andere kenmerken (zie product details op pagina 50) ronden het pakket af en maken deze marker tot een echte gamechanger. Alleen al met al deze kenmerken moet je altijd op de nieuwe Planet Eclipse GTEK180R letten als je op zoek bent naar een nieuwe toernooimarker. Het hoeft niet altijd het peperdure high-end model te zijn, want als een middenklasse marker zulke prestatiegegevens levert als de GTEK180R, dan wordt de lucht voor alle andere modellen eromheen extreem dun. Na onze test zijn we niet alleen fan van de GTEK180R, we zijn over de hele linie echt overtuigd. Met dit model kun je ook in de hogere divisies zonder problemen met een goed gevoel aan de start gaan en zul je zeker je punten mee naar huis nemen. Planet levert opnieuw over de hele linie. Persoonlijk vinden wij vooral het uiterlijk van de marker erg mooi. De GTEK180R is bijna de mooiste Planet Gun van de huidige serie. Simpelweg omdat hij er zo ontzettend simpel uitziet, maar toch sportief en krachtig is.

Tot zover ons rapport en onze conclusie over de nieuwe Planet Eclipse GTEK180R. Wij wensen alle GTEK180R-spelers veel plezier met het nieuwe model en veel succes op het veld.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.