KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
Hoe maak ik mijn paintballuitrusting goed schoon?
vrijdag juli 15, 2016

De klassieke paintball bestaat uit puur biologisch afbreekbare materialen: een omhulsel van gelatine gevuld met voedselkleuring dat bij een botsing barst en de speler markeert die werd geraakt. Er zijn veel verschillende soorten en kwaliteitsniveaus. De paintballindustrie heeft voor bijna elke gelegenheid de juiste paintball ontwikkeld.

Afhankelijk van het toepassingsgebied verschillen de dikte van de behuizing en de consistentie van de vulling. Bij Woodland en Scenario Paintball is de vulling wat dunner en wateriger, terwijl bij Tournament Paintball een stroperige en zeer kleurrijke vulling wordt gebruikt. Dit komt omdat het paintballtoernooi erg snel kan gaan. Hier worden zeer lichtgevende en moeilijk te verwijderen vullingen gebruikt zodat de marshals het overzicht kunnen houden. Deze invullingen maken het gemakkelijker voor scheidsrechters om geraakte spelers te herkennen, terwijl het voor teams in de pitbox moeilijker wordt om getroffen spelers op te ruimen en ze schoon te sturen voor de volgende wedstrijd. Na een wedstrijddag kan je kleding heel kleurrijk zijn.

Om permanente kleurveranderingen te voorkomen, moet je de grove verfresten onmiddellijk na het spelen verwijderen en vervolgens je trui en broek wassen, hetzij in je eigen wasmachine op een fijnwasprogramma, of gewoon alles inpakken en naar de dichtstbijzijnde wasserette gaan. Kortom, u moet uw knie- en elleboogbeschermers afzonderlijk wassen. De klittenbandsluitingen die erin zijn ingenaaid, kunnen lelijke vlekken op uw trui achterlaten. Mocht bij de eerste wasbeurt niet alles schoon uitkomen, dan kun je een tweede machine klaarzetten.

Vuistregel: 30°C op een fijn programma – Doe NOOIT paintballartikelen in de wasdroger.

controlelijst

  • Verwijder grof vuil direct na de wedstrijd van broeken en truien
  • Was beschermende kleding met klittenbandsluitingen apart
  • altijd 30°C in de fijne was
  • Gebruik GEEN wasdroger
  • Gebruik GEEN wasverzachter of bleekmiddel

Wat voor het toernooiterrein geldt, geldt uiteraard ook voor het bosgebied. Al heb je hier vooral te maken met grasplekken en vuil. Overigens kun je de First Strike-vulling vrij eenvoudig verkrijgen met een vochtige doek uit het gevechtsvest. Of gewoon droog uitborstelen.

Aanslagen op markers of andere onderdelen van uw apparatuur dienen altijd te worden verwijderd met een vochtige microvezeldoek. Houd de marker in geen geval onder stromend water, anders worden de elektronica of andere componenten aangetast.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.