KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
De X-Days Paintballbeurs in december 2021
maandag januari 17, 2022

DE X-DAYS ZIJN TERUG… – PAINTBALL MESSE #1 VAN DUITSLAND

De X-Days luiden traditioneel begin december het einde van het paintballseizoen in. De paintballbeurs georganiseerd door Paint Xtreme-directeur Lars Herzig bestaat nu voor het 16e jaar op rij en is nog steeds de grootste paintballbeurs van Duitsland. Zoals elk jaar was ook dit keer alles van rang en naam ter plaatse. Onder de exposanten waren talloze grote merken en fabrikanten vertegenwoordigd en hadden zowel speciale aanbiedingen als een of ander nieuw product in hun bagage. Wij waren er voor u en hebben de X-Days voor u samengevat in veel mooie foto's.

Nadat de X-Days vorig jaar vanwege Corona op de nieuwe PX-winkellocatie in Bad Camberg werden gehouden, keerden ze dit jaar terug naar de beproefde locatie in Waldems. Helaas waren er dit jaar in de aanloop naar de beurs weer de gebruikelijke problemen met de Corona-regelgeving. Deze veranderden soms om de paar dagen en zo gebeurde het dat het organisatieteam van de X-Days vrijwel wekelijks nieuwe informatie voor haar bezoekers publiceerde en ook het aantal deelnemers en de omstandigheden ter plaatse meerdere keren moest aanpassen. Uiteindelijk kon de grootste paintballbeurs van Duitsland plaatsvinden zoals gepland, zij het onder enkele voorwaarden. Eigenlijk worden er jaarlijks zo’n 1000 tot 1200 bezoekers verwacht op de X-Days. Helaas was dit aantal in 2021 niet mogelijk, omdat de ruimtebeperkingen per deelnemer een maximaal aantal bezoekers van 600 personen toestonden, verdeeld over twee beursdagen.

Toch werd er het beste van gemaakt, alle bezoekers werden steeds vooraf geïnformeerd en het bezoek ter plaatse werd zo aangenaam mogelijk gemaakt. Op dit punt willen we vooruitlopen op de eindconclusie van beursorganisator en Paint Xtreme-baas Lars Herzig:

"De X-Days waren binneneigenlijk dit jaareen groot succes in alle opzichten en we zijn blij dat het gelukt is!”.

Dat noemen wij een positieve conclusie en het is eigenlijk al een uitgemaakte zaak dat de X-Days in 2022 weer gehouden zullen worden en dat de organisatoren wederom vol inzet en zeer gemotiveerd zullen zijn. Maar nu komen we bij het eigenlijke onderwerp, namelijk de huidige X-Days. Zoals reeds vermeld waren alle grote merken en fabrikanten ter plaatse vertegenwoordigd. Naast de grote spelers uit de internationale paintballscene zoals Smart Parts/GoG, Dye, Virtue, Planet Eclipse, Tippmann, HK Army en First Strike, tal van kleine en middelgrote bedrijven zoals TSP (Tactical Sports Parts), Patchwerk en Enolagaye waren bij de X-Days inbegrepen. Ook de organisatoren van de evenementen- en toernooiscene konden niet ontbreken. Bertl was wederom vertegenwoordigd met een zeer grote SBG-stand en had dit jaar zelfs een tweede stand aan de andere kant van de hal om zijn nieuwe MagFed-evenement, de Euro Super Game, te promoten. Een echt sterke aanwezigheid voor het bos- en scenariogebied van de paintballscene.

Wat dit jaar meer vertegenwoordigd was in scenario-evenementen, ontbrak helaas op het gebied van toernooisporten. Helaas moest de DPL een dag voor aanvang van de beurs vanwege ziekte op zeer korte termijn haar deelname annuleren en zo gebeurde het dat de toernooisport dit jaar vrijwel niet vertegenwoordigd was op de X-Days. Vanuit ons oogpunt is dit helaas opnieuw een zware klap voor het toch al zwaar gehavende Duitse toernooilandschap.

Uiteraard waren er ook dit jaar weer tal van beurshoogtepunten. Eén daarvan was de jaarlijkse veiling en loterij. Op de X-Days kun je niet alleen voordelig shoppen, maar kun je ieder jaar ook op verschillende veilingen verhogen vanaf 1 euro of mooie prijzen pakken uit loten. De opbrengst van de tombola bedroeg dit jaar overigens maar liefst 3.500 euro en wordt integraal gedoneerd.

Lars Herzig vertelde ons: “Dit jaar zullen we het geld verdelen over verschillende liefdadigheidsprojecten. 1.500 euro gaat bijvoorbeeld naar het kinderhospice Löwenherz. Wij doneerden 500 euro aan de jeugdbrandweer in Steinfischbach. Dan gaat er nog eens 500 euro naar de jeugdafdeling van het Rode Kruis in Steinfischbach, maar ook naar het Dierenhulpproject van de Battleground. Daarnaast hadden wij vooraf om steun gevraagd voor Jule (NIPS genaamd, een paintballer uit de scene) en zullen jullie ook steunen met een donatie van 500 euro."

Dat was het waard! Het liefdadigheidsaspect is altijd een integraal onderdeel geweest van X-Days en wij vinden het altijd iets geweldigs. Ga zo door! Wat waarschijnlijk de meeste lezers interesseert is de vraag: wat was er dit jaar nieuw op de X-Days? – Het antwoord: veel! De lijst met nieuwe producten was dit jaar aanzienlijk langer dan vorig jaar. Om deze reden kunnen of willen wij op dit moment helaas niet op alle individuele productinnovaties ingaan. Maar hier is een klein overzicht voor u.

Umarex was erbij met zijn gloednieuwe HDX-jachtgeweer. Luxe en Shocker presenteerden talloze nieuwe laserdesignedities van hun markers. First Strike heeft een nieuwe 300 bar-versie van zijn T15 geïntroduceerd. Dit model heeft standaard al een 300 bar PK-systeem ingebouwd in de schoudersteun. Ook was er een nieuwe ‘Vietnam-conversie’ van de T15 te bewonderen.

Er waren ook veel nieuwe producten van de militaire outfitter Tasmanian Tiger en diverse nieuwe producten van Virtue, HK Army en Dye. – Meer informatie over deze producten vindt u bijvoorbeeld in de rubriek nieuwe producten voorin dit nummer. De overvloed aan nieuwe producten zorgde voor grote ogen en een goed humeur onder de bezoekers. Innovaties zijn altijd één van de absolute hoogtepunten van iedere beurs en dat is precies waar mensen op afkomen. Over het algemeen was de stemming onder de bezoekers op beide beursdagen zeer goed. Dit kan ook te maken hebben met het lagere aantal bezoekers en de daarmee gepaard gaande extra ruimte per bezoeker. Het was dit jaar gewoon wat relaxter en losser en niet zo druk. Op basis van deze ervaring overwegen de organisatoren nu al om het concept het komende jaar met minder bezoekers te handhaven. De huidige planning voorziet in een maximaal bezoekersaantal van 400 personen per dag, verdeeld over vier ticketgroepen van ieder 100 tickets. Maar het jaar duurt nog lang en plannen kunnen uiteraard weer veranderen. Laten we afwachten welk concept de X-Days Crew eind 2022 aan ons zal presenteren.

Uiteraard waren er dit jaar ook weer gratis techniekcursussen op locatie. Hier werd aan de spelers getoond hoe ze hun markers kunnen onderhouden en zelf kleine fouten op het veld kunnen herstellen. De cursussen zijn vrijwel ieder jaar volgeboekt, vooraf inschrijven is verplicht. Dit jaar was het mogelijk om je in te schrijven voor Dye, Planet Eclipse, First Strike en Luxe marker tech cursussen. Het vraag- en antwoordinterview met Bertl en Lars, dat rechtstreeks op de X-Days werd opgenomen in de geïmproviseerde Battleground Studio, mag niet onvermeld blijven. Daarnaast werden de loterij en diverse andere onderdelen van de beurs in beeld en geluid vastgelegd. De video's achter de twee QR-codes vindt u hier aan het einde van het artikel.

Dat waren de X-Days 2021. Zoals altijd hadden we veel plezier en volgend jaar zijn we er weer om deel uit te maken van de grootste paintballbeurs van Duitsland. Tot volgend jaar…

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.