KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
De X-Days Outdoor Paintballbeurs 2020
woensdag oktober 21, 2020

DE PAINTBALLBEURS 2020 – X-DAYS, MAAR DEZE KEER ANDERS

Ook dit jaar zijn het decemberhoogtepunt van de paintballscene duidelijk de X-Days. Dit jaar ondergaat de beurs echter een aantal wijzigingen vanwege Corona en een locatiewijziging door organisator Paint Xtreme. We spraken vooraf met X-Days-organisator Lars Herzig en willen je vertellen hoe de grootste paintballbeurs van Duitsland dit jaar zal zijn, welke veranderingen de bezoekers te wachten staan en wat er ter plaatse te zien is.

Het paintballjaar 2020 is tot nu toe niet gemakkelijk geweest, vooral niet voor grote evenementen en beurzen. De huidige gezondheidsvoorschriften staan geen grote bijeenkomsten van mensen of evenementen binnenshuis toe. Dat weet ook het X-Days-organisatieteam rond Paint Xtreme-directeur Lars Herzig. "Om deze reden zullen de X-Days dit jaar aanzienlijk verschillen van de evenementen van voorgaande jaren…" vertelt hij ons. Dit jaar vinden de X-Days voor het eerst onder de blote hemel plaats. De exposanten presenteren zich niet in de gebruikelijke omgeving van de evenementenhal in Waldems, maar in de buitenruimte van de nieuwe Paint Xtreme Super Store in Bad Camberg. Dit ligt tussen Frankfurt en Keulen, is veel centraler en slechts ongeveer 5 minuten verwijderd van de snelweg A3. Naast de grote buitenruimte zijn er ook aanzienlijk meer parkeerplaatsen dan bij de oude winkel. Onder de blote hemel zullen de individuele exposanten daar in twintig grote pagodetenten van elk vijf bij vijf meter en voorzien van een redelijke houten vloer hun producttafels opstellen en de nieuwste producten presenteren. Om de afstanden te bewaren, het geheel wat losser te maken en zodat niemand bij slecht weer in de regen hoeft op te vallen, worden de cabines in de tenten beperkt tot een diepte van drie meter. Hierdoor blijft er een strook van twee meter breed over waar bezoekers rond kunnen lopen en de displays van de individuele leveranciers op de stand kunnen bekijken.

"Vanwege de nieuw gewonnen ruimte zullen er dit jaar waarschijnlijk een paar nieuwe exposanten zijn, vooral uit de sectoren airsoft en thuisverdediging", vertelt Lars. Zoals altijd wordt er ook aan het fysieke welzijn gedacht. Tussen de standtenten staan weer stands met eten en drinken. Passend bij het seizoen en de nieuwe "kerstmarktflair" van het evenement mag de verplichte glühweinstand niet ontbreken. “Het nieuwe concept was de enige manier om dit jaar ondanks de strenge Corona-eisen toch de X-Days te kunnen houden. Daarom organiseren we een soort paintball-kerstmarkt.” Lars is blij en kijkt met vertrouwen uit naar het evenement. Ook wij denken dat dit concept een hele goede oplossing is. Noodzaak is de moeder van de uitvinding en het is een geweldige manier om toch de X-Days te kunnen organiseren en tegelijkertijd een frisse wind en wat afwisseling in het evenement te brengen. Uiteraard mogen de bezoekers ook dit jaar niet zonder de gebruikelijke X-Days highlights, zoals de grote loterij, waarbij dagelijks een First Strike T15 en een DLX Luxe te winnen zijn. Hoogtepunt ook dit jaar is de veiling, die drie keer per dag plaatsvindt op het grote showpodium aan het einde van de tentoonstellingsruimte. Daar kunt u bieden op diverse paintballartikelen en deze, met een beetje geluk, voor een zacht prijsje kopen. Vanwege het beperkte aantal bezoekers vanwege Corona is toegang tot de X-Days dit jaar alleen mogelijk met een ticket. De organisatoren zijn genoodzaakt het aantal bezoekers in de gaten te houden en de bezoekersstroom een beetje te sturen, zodat er niet te veel mensen tegelijk in een te kleine ruimte opeengepakt zitten. Om deze reden is de toegang dit jaar niet gratis, maar moet er minimaal een zilveren ticket (elke prijs 19 euro) worden gekocht.

Wie met zijn ticket korting wil krijgen, kan dat zoals gebruikelijk doen met een gold- of platina-ticket. Hiermee ontvangt u op vertoon van het ticket de vooraf bepaalde kortingen op uw aankoop bij de verkoopstands (voor de hoogte van de korting zie ticketinformatie op www.X-Days.eu) "Wij gaan proberen alles te versieren voor de kerst, zodat het een echte paintball-kerstmarkt wordt”, verzekert Lars aan het einde van ons interview. Wij zijn enthousiast over de veranderingen, maar zijn er nu al zeker van dat het nieuwe concept garant staat voor een spannend evenement dat zeker zijn aantrekkingskracht zal hebben. Een paintball-kerstmarkt klinkt echt cult en wie weet vinden de X-Days in de toekomst vaker op deze nieuwe manier plaats. In ieder geval houden we u in het volgende nummer, in januari, op de hoogte met een gedetailleerd X-Days evenementenverslag en verzamelen we ook de feedback van de bezoekers. Uiteraard is er ook nieuws en informatie over de gloednieuwe producten voor komend seizoen. Kijk dus uit naar het volgende nummer.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.