KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
De nieuwe DLX Luxe X paintballmarker
dinsdag juni 4, 2019

DE NIEUWE LUXE X – DSL in opkomst

Sinds de eerste LUXE paintball marker ruim 10 jaar geleden verscheen, staat het merk DLX voor innovatie, kwaliteit en absolute high-end paintball markers. Na de succesvolle voorgangermodellen LUXE, LUXE 1.5, LUXE 2.0 en LUXE ICE is er na ruim 3 jaar ontwikkeling eindelijk een waardige opvolger gepresenteerd: de nieuwe LUXE X.

Allereerst: het is nog steeds een LUXE . Visueel is de marker sinds de eerste generatie nauwelijks veranderd. Hier en daar is de carrosserie van model tot model een paar gram afgevallen, maar DLX is trouw gebleven aan zijn basismodel en het klassieke uiterlijk van de LUXE. Maar als je ‘onder de motorkap’ kijkt, wordt al snel duidelijk dat hier veel is gebeurd. Vrijwel elk relevant onderdeel is geretoucheerd, herzien of geoptimaliseerd voor de nieuwe LUXE X.

Laten we beginnen met de meest opvallende eigenschap. De LUXE is de eerste paintballmarker ter wereld die zonder gereedschap vrijwel volledig tot in het kleinste detail gedemonteerd kan worden. Naast het feit dat een LUXE bijna altijd goed rijdt en weinig problemen veroorzaakt, is de marker nu altijd en overal zonder gereedschap te demonteren en te onderhouden. Dankzij het ingenieuze ontwerp is hij in enkele minuten en met slechts enkele bewegingen volledig te demonteren.

In detail kunnen zonder gereedschap het volgende op de LUXE worden verwijderd of verwerkt:

De bout – Zoals gebruikelijk kan deze zonder gereedschap worden uitgetrokken door simpelweg de achterkap te kantelen. Voor het nasmeren en vervangen van de O-ringen kan hij in de afzonderlijke onderdelen worden losgeschroefd.

De handgreepschalen – Dankzij het snelwisselsysteem kunnen ze in één eenvoudige handeling worden verwijderd en opnieuw worden bevestigd. Daaronder bevindt zich het bord en de batterij.

De batterij – Deze wordt nu in een soort kaartslot gestoken, vergelijkbaar met wat bekend is van digitale camera's. Door zachtjes op de batterij te drukken springt deze een stukje uit de houder en kan vervolgens eruit getrokken worden. Overigens heeft de nieuwe accu 300% meer capaciteit dan de voorgaande modellen. Amateurspelers hoeven de LUXE waarschijnlijk maar één keer per seizoen te laden… geen grapje 🙂

Het bord – Dit onderdeel kan nu ook zonder extra gereedschap van het handvat worden losgemaakt. Door twee kleine hendels om te draaien, wordt het bord direct zichtbaar en kan het worden verwijderd.

Het handvat – Het handvat kan nu ook zonder gereedschap volledig van het markeerlichaam worden losgemaakt. Om dit te doen, moet je eerst een slot aan de onderkant tussen de voorste handgreep en het trekkerframe ontgrendelen, en als tweede moet je een hendel omdraaien die zich aan de achterkant van de marker bevindt, onder de bout in de behuizing. Het geheel duurt nog geen vijf seconden. Als beide hendels zijn gedraaid, kunt u de hendel recht naar beneden trekken.

LET OP – De magneet zit vast aan de behuizing en steekt ca. 6 cm uit in de handgreep. De constructie is zeer solide, maar als je onhandig handelt of te veel zijdelingse kracht gebruikt, kun je hem afbreken of op zijn minst beschadigen.

Naast het nieuwe gereedschapsloze ontwerp heeft LUXE ook de lat hoger gelegd op het gebied van prestaties. De nieuwe X-Core boutkern is nog efficiënter dan alle voorgaande varianten en werkt met nog minder druk. Het resultaat is meer schoten per tank brandstof, een consistenter schotpatroon en bijna geen kick/terugslag meer.

De trekker is wederom iets verbeterd qua gewicht en prestatie, ook al biedt LUXE al jaren een van de beste, zo niet de beste (!) trekker van alle modellen. Bovendien kan de trekker nu met slechts één schroef uit de behuizing worden verwijderd.

Iedereen die vroeger problemen had met de lintkabels van de Luxe en deze mogelijk kapot heeft gemaakt bij het uit elkaar halen, kan opgelucht ademhalen. De LUXE X heeft dergelijke kabels niet meer. Alle verbindingen zijn nu verbonden met het zogenaamde Intelli-Connect draadloze systeem via vergulde printplaten en pinnen, die in direct contact staan wanneer de componenten worden geassembleerd. Dit maakt de LUXE X niet alleen minder storingsgevoelig, maar verbetert ook de batterijprestaties.

Uiteraard beschikt de LUXE X over alle features die in de voorgaande modellen al overtuigend waren. De tweedelige Freak XL loop zorgt voor maximale precisie. De unieke stembediening leidt de gebruiker eenvoudig door het menu en is, zoals gebruikelijk, geprogrammeerd in 5 landtalen. Als je geen zin hebt in stembediening, kun je voor de menubediening uiteraard ook het hoogwaardige OLED-borddisplay gebruiken.

Onze conclusie: Al met al kan de LUXE X naar onze mening niet alleen worden omschreven als een waardige opvolger van de LUXE ICE, maar is hij afgezien van de gebruikelijke LUXE-look vrijwel een volledig nieuw ontworpen marker. Het model is opnieuw ontworpen door de fabrikant DLX voor een levenscyclus van minimaal twee tot drie jaar. Hierdoor is de LUXE X uiterst waardevast.

We waren voor de test al erg onder de indruk van de LUXE X, maar zijn nu echt overtuigd. Voor ons is het qua innovatie de beste en meest geavanceerde marker die tot nu toe voor het seizoen 2019 is gepresenteerd. Als u € 1.499,95 overhoudt, geven wij u een duidelijk koopadvies. De LUXE X is absoluut het high-end product bij uitstek voor fans en toernooispelers.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.