KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
DE GROTE PRODUCTTEST – De nieuwe Luxe IDOL
Luxe_IDOL_Paintball_Markierer_Produkttest
donderdag mei 23, 2024

Welkom bij DE GROTE PRODUCTTEST – De nieuwe Luxe IDOL. Net op tijd voor de start van het seizoen heeft DLX een gloednieuwe Luxe geïntroduceerd. Het nieuwe model heet Luxe IDOL en is aanzienlijk herzien en verbeterd ten opzichte van het vorige model. Voor onze producttest hebben we het nieuwe model onder de loep genomen en willen u nu in gedetailleerde foto's laten zien waar u naar uit kunt kijken met de nieuwe Luxe IDOL. Laten we gaan…

Sinds de eerste Luxe zo'n 15 jaar geleden werd geïntroduceerd, staat deze marker voor hoogwaardige, elegante afwerking en prestige. Tuurlijk, een Luxe is “slechts” een paintball marker, maar het is ook een luxe item, een verzamelobject en toch iets heel bijzonders onder de high-end modellen in de toernooisector. Zelfs vandaag de dag is de Luxe nog steeds de enige marker met stembediening. – Ja, de Luxe spreekt je aan en vertelt je de individuele menu-items, vuurmodi en andere informatie. Laten we nu eens nader bekijken wat we als potentiële Luxe-speler bij aankoop kunnen verwachten. De nieuwe Luxe IDOL wordt passend geleverd in een hoogwaardige hardcase met ritssluiting. Deze is van de grond af opnieuw ontworpen en wijkt daardoor af van de harde koffers van de voorgaande modellen.

Laten we beginnen met het rennen, want dat is het eerste wat we tegenkomen na het openen van de tas. De markeertas bevat twee niveaus van afzonderlijke vakken aan de binnenkant die op hun plaats worden gehouden door elastische banden. Indien gewenst kan elk afzonderlijk worden verwijderd. U kunt de loop met alle componenten op de eigen displaybasis verwijderen, of de marker, die in een ander zakje met ritssluiting in de tas is verpakt. Zoals reeds vermeld wordt de Luxe IDOL geleverd met een Freak XL hardloopset. De loop is echter aangepast aan het bodyontwerp van de marker met behulp van een speciale luxe freesbewerking. Dus zoiets als een Freak XL-set in een bijzonder ontwerp. De hardloopset bestaat uit Freak XL voor- en achterkant, evenals twee mouwen/inzetstukken. Deze zijn op de Luxe IDOL niet meer gemarkeerd met de exacte maat van de binnendiameter, maar hebben alleen de informatie “Klein” en “Groot”. Uit ervaring zou 'Klein' in het bereik van .682 moeten liggen en 'Groot' rond .690. Ook hier moet je, zoals gebruikelijk, voor gebruik de gespeelde verf aanpassen aan de cilinderdiameter. Naast het nieuwe Luxe IDOL-ontwerp heeft de achterkant een kleine maar cruciale verandering ondergaan ten opzichte van alle voorgaande modellen. De kleine uitsparingen aan de achterkant, waardoor je de hoes naar binnen kon zien, zijn verdwenen. Hier moest design plaatsmaken voor praktisch gebruik, omdat het doel was om minder ruimte te creëren voor het binnendringen van vuil zoals stof of verf. De Luxe IDOL blijft de eigen Luxe-thread gebruiken; Hiermee moet rekening worden gehouden bij de aanschaf van stemcilinders en componenten. Ondanks de kleine visuele verschillen zijn de looponderdelen en inzetstukken nog steeds compatibel met alle andere Freak XL-componenten. In de hardlooptas zitten ook accessoires. Hier vinden we een middelgrote reserveonderdelenset, een loopsok, een oplaadkabel, een tube vet, een inbussleutelset en de voeding voor de oplader. Tot zover de eerste tas die bij de levering is inbegrepen. Laten we nu verder gaan met de tweede, veel interessantere tas, omdat deze de marker bevat.

Hier is hij dan eindelijk, de nieuwe Luxe IDOL . – Op het eerste gezicht duidelijk een luxe. De typische Luxe basisvorm is sinds het eerste model onveranderd gebleven; Je kunt altijd op het eerste gezicht zien dat dit model een Luxe is. Maar wie beter kijkt of zelfs het vorige model Luxe TM40 ernaast legt, merkt al snel de verschillen, want die zijn talrijk. Het eerste dat opvalt is het nieuwe, grote 1,3 inch TFT LCD-scherm, dat in de handgreep aan de linkerkant van de handgreep is ingebed. Visueel doet dit gebied in eerste instantie denken aan een Dye M3+, waar je qua positie en grootte een vergelijkbaar display aantreft. Het display is ontworpen als één onderdeel en kan afzonderlijk worden verwijderd voor onderhoud of vervanging zonder dat de hele printplaat hoeft te worden vervangen.

Er zijn ook kleine wijzigingen aangebracht om de prestaties te verbeteren in het hart van de Luxe IDOL. Het voorste gedeelte van de bout werd iets ingekort ten opzichte van het vorige model en in de punt van de Boltcan werd een extra mondstuk geïnstalleerd voor een nog efficiëntere en zachtere luchtverdeling. Dit alles is bedoeld om de marker nog stiller, zachter en effectiever te maken. De herziene “Sit-Flat-ASA” is aanzienlijk slanker, platter en gemakkelijker te hanteren, en dankzij slechts één enkele O-ring aan de binnenkant is hij ook veel minder onderhoud dan alle voorgaande modellen. De luchttoevoer wordt met één hand geopend en gesloten met behulp van een platte tuimelaar. Om de elektronica en oplaadpoorten te beschermen, is er een volledig metalen deksel over de achterkant van het handvat geplaatst. Deze is zonder gereedschap te verwijderen en opnieuw te bevestigen, zodat je altijd toegang hebt tot de onderliggende componenten en alles toch optimaal beschermd is tijdens het spel. Verder zijn de oogkappen, de zogenaamde oogkappen, opnieuw ontworpen in de nieuwe Luxe IDOL. Ze zijn nu beveiligd tegen per ongeluk uitvallen met een nieuw slot en zonder de gestempelde magneten. Ook de ergonomisch gevormde afdekking van de voorste handgreep is vernieuwd en heeft een slanker ontwerp dat nog beter integreert in de vorm van de behuizing.

Verdere wijzigingen betreffen de geoptimaliseerde klemvoeding en de contactoppervlakken van de elektronica voor nog betrouwbaardere en krachtigere prestaties van de marker. Uiteraard zijn alle beproefde features van de voorgaande modellen ook overgenomen in de nieuwe Luxe IDOL, want zoals gebruikelijk bij DLX worden features die zich in de praktijk hebben bewezen in de volgende modelversies van nieuwe markers verwerkt. De Luxe IDOL is vrijwel zonder gereedschap te demonteren en tevens om te bouwen naar het mechanische frame. Overigens laten de eerste tests van de effectiviteit van de marker, uitgevoerd door Amerikaanse professionele spelers, verrassend goede resultaten zien. Met een schietsnelheid van ongeveer 290 FPS (in Duitsland is de wettelijke limiet 214 FPS!), maakte de Luxe IDOL maar liefst 1.500 schoten met een volle 300 bar 1,1 liter HP fles! Dit is echt een verrassend goede waarde en spreekt voor de effectiviteit van het Luxe-boutsysteem en de ongelooflijk goede prestaties van deze marker.

Dat was vandaag onze producttest voor de gloednieuwe Luxe IDOL. Tegen de tijd dat u dit tijdschrift in handen heeft, zou de goedkeuring voor de Duitse markt waarschijnlijk afgerond moeten zijn, zodat u bij uw vertrouwde dealer de nieuwe Luxe IDOL kunt bestellen, zodat u in het nieuwe seizoen met nog meer kracht het veld op kunt. en prestaties. Wij waren in ieder geval onder de indruk van de nieuwe Luxe, een echt visueel aantrekkelijke marker met een uitstekende afwerking en uitstekende prestaties en effectiviteit. Wij wensen alle Luxe-fans veel plezier met hun nieuwe marker.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.