KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
DE GROTE PRODUCTTEST: DE ETHA3
zaterdag september 10, 2022

We testen de gloednieuwe Planet Eclipse ETHA3

Bijna geen enkel merk is de afgelopen jaren zo consistent geweest in zijn producten als Planet Eclipse . De ETHA en zijn opvolger, de ETHA2, zijn de afgelopen 10 jaar altijd een vaste waarde geweest in het middensegment of het luxe instapsegment van de paintballsport. In mei van dit jaar presenteerde Planet Eclipse plotseling en zoals gewoonlijk zonder veel voorafgaande kennisgeving de gloednieuwe ETHA3. Uiteraard hebben we het nieuwe model direct ter hand genomen voor een gedetailleerde producttest. Hier leest u wat de nieuwe ETHA3 kan en wat u nog meer moet weten…

Allereerst is de nieuwe ETHA3 van Planet Eclipse twee keer verkrijgbaar. Nee, maak je geen zorgen, er zijn niet alleen twee markers, maar het model is verkrijgbaar in twee verschillende versies. Planet heeft een ETHA3 geïntroduceerd, wat simpelweg de verbeterde opvolger is van de ETHA2. Tegelijkertijd presenteerde Planet ook een ETHA3M. Dit is een puur mechanische versie van de ETHA3 en om verschillende goede redenen. Enerzijds ging het natuurlijk simpelweg om de prijs, want de druk van stijgende grondstof-, productie- en transportkosten laat Planet niet zomaar onberoerd. Maar het veel belangrijker punt is dat in de VS, het thuisland van de paintballsport, de zogenaamde "mechanische paintballscene" al jaren steeds populairder wordt en gestaag groeit. Het was dus niet meer dan logisch dat Planet Eclipse op een gegeven moment op deze trein moest springen om zijn eigen mechanische marker binnen bereik te hebben. Hoewel de EMEK100 al een goed en degelijk model in het assortiment was, was hij eigenlijk ontworpen voor verhuurgebruik op speelvelden. Qua prestaties is het nog steeds een van de beste markers in zijn prijsklasse, maar omdat de kop en het uiterlijk ook een rol spelen, was Planet Eclipse genoodzaakt om de gemeenschap een echt middentonengeweer met een mechanische trekker te presenteren, op in ieder geval zoals de mechanische Luxe- en Shocker-modellen op de markt iets gelijkwaardiger zijn dan de EMEK100 uit het instapmodel. Kortom, dat was de geboorte van de ETHA3M.

Vandaag willen we ons echter wat meer concentreren op de e-pneumatische ETHA3-versie, omdat mechanisch paintball in dit land nog steeds meer een marginaal fenomeen is en de meeste spelers uitkijken naar de ETHA3 met de "volle kracht" en de cadans zoals alleen een e-pneumatische paintballmarker kan bieden. Allereerst het belangrijkste: de ETHA3 kan alles wat de ETHA2 al kon. Met andere woorden: je hoeft als speler niets te missen. Planet Eclipse heeft alle beproefde en populaire features behouden en verder vooral verbeteringen aangebracht om de ETHA3 een stuk beter te maken dan de ETHA2 al was. Of het nu als beginner met ambities is, als toernooispeler of voor de bosrijke omgeving. De ETHA3 voelt zich op elk terrein thuis en biedt out-of-the-box uitstekende prestaties. Net als zijn voorgangers heeft hij een lichte maar zeer solide polymeerbehuizing, een tweedelige schachtcilinder die ook wordt gebruikt in de high-end modellen van PE, de POPs On/Off ASA-adapter, de gereedschapsloze grippanelen, LED-verlichting om de huidige functies en vuurmodi te identificeren en natuurlijk de nieuwste Gamma Core-bouttechnologie om zelfs de meest kwetsbare paintballs af te schieten.

Maar Planet Eclipse zou Planet Eclipse niet zijn als er niet nog een paar dingen verbeterd zouden worden aan een echt volwassen marker als de ETHA. In de eerste stap werd de laagbouwklemvoeding iets verlaagd. Dit zorgt voor meer stabiliteit en een lagere markeringsdoorsnede. – Ergo, minder doelgebied omdat de hopper vlakker op het pistool zit. De gebogen trekker van het vorige model is vervangen door een visueel veel eenvoudiger BLADE-trekker. Ook deze trigger is meerdere malen verstelbaar en biedt de gebruikelijke goede respons die je van de voorganger gewend bent. Alleen dan in een frisse, modernere look.

Voor het eerst heeft een ETHA ook de gereedschapsloze achterkap van de Planet Eclipse high-end markers in huis, zoals bekend van bijvoorbeeld de CS2 Pro of de GEO4. Met een simpele beweging trek je eerst de achterkap omhoog aan de achterkant van de behuizing en trek je vervolgens de gehele bout naar achteren eruit. Het onderhouden van een ETHA is nog nooit zo eenvoudig geweest. Hoewel de backcap van de ETHA3 niet uit volledig metaal is gefreesd, maar uit hetzelfde polymeerplastic als de rest van de behuizing, moet je ergens in deze prijsklasse compromissen sluiten. Helaas is Planet een beetje terughoudend als het gaat om kleurkeuze en daarom werd de ETHA3 in de eerste run in twee modelvarianten gelanceerd, maar helaas slechts in één kleur, namelijk effen zwart. Maar als je een beetje bekend bent met Planet markers en de kleurvarianten van de voorgaande modellen hebt gevolgd, kun je al raden welke mogelijkheden er zijn voor de toekomst. Er is nog niets aangekondigd, maar ook de plastic behuizing van de ETHA3 biedt diverse ontwerpmogelijkheden. Wij van de redactie kijken nu al uit naar HDE Camo, HDE Urban of een chique desert tan editie in mat beige. We weten natuurlijk niet of zoiets zal gebeuren en wanneer. Maar wij hopen het alleen maar.

We geven duidelijk een duim omhoog voor de afwerking, kenmerken, ontwerp en functie van de ETHA3. Het is een allround succesvolle ETHA-opvolger van de 3e generatie geworden en biedt alles wat je van een goede Planet Eclipse-marker mag verwachten. Qua prijs is de ETHA3 geen makkie meer, wat waarschijnlijk wel een of twee tranen zal veroorzaken bij nieuwe klanten, maar aan de andere kant wordt alles over de hele linie al maanden duurder en heeft kwaliteit altijd zijn prijs gehad. In dit geval is het 599 euro, wat niet weinig is, maar toch meer dan redelijk voor deze echt hoogwaardige en succesvolle marker.

Wij wensen je veel plezier met de nieuwe ETHA3 van Planet Eclipse en tot slot hebben we 2 kleine video's van de fabrikant voor de twee versies ETHA3 en ETHA3M voor je geselecteerd. Scan gewoon met uw mobiele telefoon en u kunt aan de slag. Zoals altijd heeft Planet Eclipse zijn nieuwste markermodel gepresenteerd in boeiende en informatieve afbeeldingen. Klik hier voor de video's van de twee ETHA3-modellen.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.