KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
De Extravaganza Paintballbeurs 2019
dinsdag juni 4, 2019

De Extravaganza 2019 – Tobi's reisdagboek

Het is zondagochtend 8.00 uur in Berlijn Tegel. Ik ben net met mijn vriendin op het vliegveld aangekomen en moet al afscheid van haar nemen. Vandaag ga ik richting Washington DC . naar de internationale paintballbeurs Extravaganza 2019 .

Na ongeveer twaalf uur reistijd, met een verbinding via Frankfurt, land ik rond 15.30 uur op Dulles International Airport in Virginia. In de eindeloze rij voor de paspoortcontrole ontmoet ik Karl van Paintball Sports. Hij landde één vliegtuig voor mij, dus hij ligt een stuk voor. Na ongeveer 2 uur kan ik eindelijk voet op Amerikaanse bodem zetten. Karl wacht met een Starbucks-koffie in zijn hand. Samen nemen we een UBER-taxi naar ons hotel.

Dag 1:

Bezienswaardigheden bekijken. Omdat we nog geen huurauto hebben, blijven we gebruik maken van de lokale UBER-taxi's. Washington DC heeft veel te bieden. Naast het Witte Huis bezoeken we het Washington Monument en bewonderen we vele imposante gebouwen die we verder alleen uit films kennen. 's Avonds gaan we weer naar de kermis, waar we ons moeten inschrijven voor de volgende dag. Omdat het een vakbeurs betreft, is de toegang voorbehouden aan een select publiek.

Dag 2:

Om 10.00 uur gaan de poorten van de heilige zalen open. Er zijn talloze nieuwe producten te bewonderen. Een ongelooflijk mooi gezicht. Ware het niet voor het "LSD-tapijt", dat sterk doet denken aan "Fear and Loathing in Las Vegas". Maar het maakt niet uit, sluit je ogen en ga door. Starend naar het plafond loop ik naar de stand van Planet Eclipse. De gloednieuwe GTEK 170R , de herziene versie van de succesvolle GTEK 160R, zal daar te zien zijn. Eigenlijk! Man, ze zijn echt behoorlijk veranderd: de batterij is verplaatst naar de nieuwe voorgreep en de Air Transfer Tube is eindelijk achterwege gelaten. De regelaar en solenoïde zijn nu ondergebracht in de gemakkelijk toegankelijke handgreep. Over het algemeen is de marker zeer eenvoudig schoon te maken. De kogelpallen, batterij, oogkap en gamma-kernbouten kunnen zonder gereedschap worden gedemonteerd. Makkelijker kan het niet! Voor ongeveer € 830 is deze marker een aankondiging voor alle high-end markers en is hij duidelijk elke cent waard. Maar Planet Eclipse heeft nog een troef in petto: de EMEK MG100 werd vorig jaar geïntroduceerd tijdens het WK in Orlando, maar dit is de eerste keer dat ik hem zie met de nieuwe luchtvoorraad.

Met de MG100 betreedt Planet Eclipse voor het eerst de MagFed-markt en heeft een echt solide marker geproduceerd! De MG100 wordt via DYE DAM-magazijnen voorzien van paintballs en kan optioneel ook worden uitgerust met een PAL-hopper. Planet Eclipse is baanbrekend in het ontwerp van de schoudersteun en creëert een gesloten systeem dat de HP-fles omsluit op de ASA-aansluiting van het handvat. Bovendien is de positie van de kolf naar beneden verplaatst, waardoor het niet meer nodig is om een vizierverhoging toe te voegen. Dit maakt het richten met een paintballmasker veel gemakkelijker. Hij moet eind dit jaar op de markt komen en zal zeker veel fans vinden.

Een stand verder ontmoet ik Scott van First Strike. Naast hem staat een prototype van een sluipschuttersgeweer, gebaseerd op een geheel nieuw lichaam, aangekondigd voor december 2019.

Ook laat hij mij kennismaken met de nieuwe FSC: een compact paintballgeweer dat met behulp van hulpstukken kan worden opgewaardeerd tot een indrukwekkend machinepistool. Ik zie mezelf in toernooien spelen, maar deze markeringen zien er echt indrukwekkend uit.

Ook de merken Valken, Exalt en Virtue presenteren hun innovaties: nieuwe paintballbroeken, battlepacks en heel veel lekkers voor de ambitieuze speler.

Ook innovaties die al gepubliceerd zijn, zoals het VIO-masker in de nieuwe matte kleurcombinaties, zijn hier te bewonderen. Bij GI Sports ontdek ik ook de SYX: een telg uit de bekende Empire miniserie in de 6e generatie. Inmiddels is hij echter niet meer zo klein, ligt hij goed in de hand en overtuigt hij met aantrekkelijke technische gegevens. De dikke ASA van de voorgaande modellen is kleiner geworden doordat de regelaar nu in het handvat zit. De joystick voor het instellen van het bord is vervangen door twee knoppen, wat de bediening in het menu aanzienlijk vereenvoudigt. Ook de bout is volledig opnieuw ontworpen. Hierdoor is de SYX nu nog lakvriendelijker en verbruikt hij aanzienlijk minder lucht dan zijn voorgangers. Ik ben benieuwd of de SYX zich kan handhaven in zijn nieuwe prijssegment van € 700,-. Naar mijn mening was de belangrijkste reden dat de Mini zo succesvol was, dat hij door zijn lage prijs in vergelijking met andere modellen een goede keuze was voor nieuwkomers.

Conclusie: Wat is mijn conclusie van deze vakbeurs, die alleen toegankelijk is voor dealers en veldexploitanten? De hele beurs, met bijna 30 exposanten, is best interessant, maar toch iets te klein om er drie volle dagen door te brengen. Ik merk dat de meeste echt opwindende dingen achter de klasdeuren gebeuren. Naast techlessen, marketingtrainingen en veldrapporten is de Extravaganza vooral een ontmoetingsbeurs. De meeste nieuwe wonderen werden echter vier maanden geleden, aan het einde van het paintballseizoen, getoond tijdens de NXL Wereldbeker. Voor mij is de beurs in Washington DC in ieder geval een interessante ervaring.

Als je meer wilt weten over de Karls en mijn bezoek aan de Extravaganza, bezoek dan het Paintball Channel YouTube-kanaal. Van onze reis daar hebben we een videodagboek gepubliceerd, waarin we alle producten en indrukken van onze reis nog eens laten zien.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.