KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
DE DPL VERANDERT… VERANDERT BIJ DE DPL
maandag september 5, 2022

Actuele informatie over de Duitse Paintball League

Er is de afgelopen weken en maanden veel gebeurd in de DPL. De spelers werd gevraagd een aantal belangrijke stemmen uit te brengen die de toekomst van de competitie en de competitievorm zouden bepalen. Als onderdeel van deze stemmingen spraken we met DPL-directeur Sven Reimann en wilden van hem uit de eerste hand weten hoe de stemmen uitpakten en welke invloed dit zou hebben op het toekomstige ontwerp van de DPL.

Als gevolg van de Corona-situatie en de daaruit voortvloeiende beëindiging van het seizoen 2020 besloten de verantwoordelijken bij de DPL destijds om de competitie in de toekomst in het zogenaamde split-season-format te houden. Met andere woorden: een seizoen begint in de zomer, kent een winterstop en eindigt volgende zomer. De eerste seizoenshelft is over het ene jaar en de tweede helft over het andere jaar. Praktisch zoals je het kent van voetbal of andere sporten. Omdat het split-season echter niet bijzonder populair was bij de spelers en de toernooisport, die het toch al jaren moeilijk had, nu nog meer spelers en teams verloor, was actie genoodzaakt. Daarom besloot de DPL de brede basis van de sport, namelijk de spelers en teams, meer te betrekken bij de organisatie van het seizoen en voerde voor het eerst in haar geschiedenis een bindende, baanbrekende stemming uit. Elke actieve, geregistreerde DPL-speler van het huidige seizoen had stemrecht en kon stemmen over hoe hij zijn favoriete sport in de toekomst zou willen hebben. Het kernonderwerp van de eerste stemronde was het gesplitste seizoen en de vraag of dit zo moest blijven. Het resultaat was meer dan duidelijk, want 94,3% van de spelers stemde voor terugkeer naar het gebruikelijke spelritme van vóór de Corona-periode. Dus een heel duidelijk nee tegen het gesplitste seizoen. De DPL hield woord en kondigde aan dat vanaf nu weer het "oude" ritme zou worden gespeeld. Voor de spelers betekent dit dat voortaan alle speeldagen van een seizoen binnen één jaar of binnen één zomer worden gespeeld. Omdat het seizoen 2021/2022 echter nog als een gesplitst seizoen werd gehouden, zal het nu onvermijdelijk halverwege 2022 eindigen. Dit leidde aanvankelijk tot een probleem en uiteindelijk tot een nieuwe stemming.

Om te voorkomen dat de teams een te lange pauze nemen als er in de daaropvolgende maanden geen competitiewedstrijd wordt gespeeld, ondernam de DPL actie. "Helaas zijn er de afgelopen twee jaar te veel lange pauzes en het daarmee gepaard gaande adrenalinetekort geweest", zegt DPL-directeur Sven Reimann. “De lockdowns en de pauzes hebben hun tol geëist en het is daarom essentieel om de laatste dagen van het seizoen 2021/2022 een vervolg te geven.”, vult hij ons aan. Overigens zien wij als redactie en oud- of nog actieve spelers de zaken op dezelfde manier. – Wat zou een half jaar zijn zonder DPL -toernooi paintball ? Op zijn best saai, maar in het ergste geval een serieuze bezuiniging op de hele paintballtoernooisport in Duitsland. Om de spelers een spannende en bijzondere ervaring te bieden, was de eerste gedachte om via een "superseizoen" de overgang naar het gebruikelijke ritme tot stand te brengen. In het superseizoen zouden er in plaats van de reguliere vier speldagen zes reguliere speldagen gespeeld worden. In de huidige tijd, die voor iedereen waarschijnlijk bijzondere uitdagingen met zich meebrengt, is het lastiger dan ooit geworden om je zo lang aan je team te binden periode. Het superseizoen zou zich immers uitstrekken over in totaal zes speeldagen over een periode van anderhalf jaar. Bovendien vreesden sommige teams dat dit ook tot aanzienlijk hogere financiële lasten zou leiden.

Om deze angsten en de lange verplichtingen tegen te gaan, werd een nieuwe stemming uitgeroepen om een snelle terugkeer naar het gebruikelijke speelritme mogelijk te maken. Deze keer was de vraag of er in een superseizoen of in een verkort seizoen met slechts twee speeldagen zou worden gespeeld. , die dit jaar (2022) wordt gehouden. Dit maakt het mogelijk om al in het seizoen 2023 terug te keren naar het gebruikelijke ritme. De specifieke vraag van de DPL aan de spelers was dus:

Wil je blijven spelen MET of ZONDER het Superseizoen?

De volgende grafieken illustreren dit:

De uitslag van het onderzoek was duidelijk en in totaal stemde 78,7% voor voortzetting van het spel zonder het superseizoen .

Voor de toekomst van de DPL-toernooisport betekent dit het volgende: Er komt in 2022 een verkort seizoen met slechts twee speeldagen. Deze start in augustus en eindigt uiterlijk in oktober. Na deze twee speeldagen worden de klimmers gekozen. Het seizoen 2023 zal dan weer plaatsvinden in het “gebruikelijke” competitieritme met vier speeldagen per jaar, dus in het kalenderjaar 2023. Het seizoen culmineert begin september 2023 in de nieuw geïntroduceerde DPL SuperCup.

DIE DPL VERÄNDERT SICH

Ook het aantal DPL-spelklassen verandert!

Al eind augustus begint nu als

o het nieuwe seizoen als verkort SPRINT-SEIZOEN. Maar niet alleen dat is nieuw, de DPL heeft ook aan de hele competitiestructuur gesleuteld. Vanaf de zomer van 2022 zullen er vijf divisies zijn, elk op twee speeldagen met als doel het kampioenschap te winnen of door te stromen naar de volgende hogere divisie. De Verbandsliga en de 3e Bundesliga komen volledig te vervallen. Daarnaast zullen de 1e en 2e Bundesliga in de toekomst worden samengevoegd tot ‘de’ Bundesliga. De nieuwe SuperCup is als extra evenement aan het einde van het seizoen toegevoegd. Je kunt de exacte structuur van de nieuwe competitiestructuur zien in de officiële afbeelding.

De spelmodus is ook nieuw. Vanaf nu is er geen 3-mansformat meer. De districtscompetitie begint al als een 5-mans format. Dit betekent dat in de toekomst, van de laagste tot de hoogste klasse, de teams met dezelfde sterkte zullen spelen. Dit vereenvoudigt de promotie van de districtscompetitie naar de staatscompetitie, waar teams in het verleden herhaaldelijk faalden vanwege een gebrek aan spelers of de overstap van 3-man naar 5-man-formaat. Om het geheel qua kosten makkelijker te berekenen heeft de DPL ook besloten om het vorige "MERCY" spelformaat, waarbij je wint als je een bepaald puntenvoordeel bereikt, te vervangen door een "RACE TO" formaat. De spelers weten nu voor elke wedstrijd precies hoeveel punten genoeg zijn voor een overwinning. Als je bijvoorbeeld "RACE TO 2" speelt, verlaat het team dat 2 punten op zijn rekening heeft als eerste het veld als winnaar. De verfkoper in het team weet dus dat het na 3 punten definitief voorbij is. Met deze veranderingen en de eliminatie van enkele divisies wil de DPL de resterende toernooiteams weer dichter bij elkaar brengen. Dit moet zorgen voor volledige competities, meer plezier en kortere afstanden naar de hogere divisies. Nieuw zijn de beginnersspeldagen en de beginnerstoernooien als onderdeel van de DPL. Geïnteresseerde nieuwkomers krijgen de kans om kennis te maken met de toernooisport op DPL-niveau zonder dat ze zich een heel seizoen hoeven in te schrijven. Zowel de beginnersspeldagen als de beginnerstoernooien zijn individueel te spelen, alles kan, niets moet. Daarnaast zijn er speciale beginnerscursussen en regelcursussen waar u informatie en bijscholing kunt krijgen over het onderwerp DPL-toernooisport. Met deze oriëntatie ligt de focus van de DPL weer veel meer op het werven van jongeren en het creëren van een nieuwe basis.

DIE DPL VERÄNDERT SICH

DPL-formaten en structuur

In alle divisies wordt het oude ‘Mercy’-formaat vervangen door het nieuwe ‘Race to’-formaat. Hierdoor worden de speeltijden en het verfverbruik makkelijker te berekenen voor de teams, maar ook voor de veldoperators en competitiecoördinatoren. Op alle locaties worden beginnersdagen en -toernooien, districts- en staatscompetities geadverteerd om toegang en de eerste competitie-ervaring zo regionaal mogelijk te kunnen aanbieden.

Alle locaties, voorwaarden en gedetailleerde informatie volgen op de DPL-website in de sectie "League Info".

Na de pandemie kijkt de DPL ernaar uit om eindelijk weer samen unieke en professionele toernooi-paintball voor de toekomst te creëren! Vanaf nu wordt de nieuwe aanpak samengeroepen. Een Duitse paintballcompetitie die wordt gevormd door de spelers en waarvan het hoofddoel de speler zelf is. Want uiteindelijk zijn de spelers op het veld precies waar het bij de DPL om draait.

Wij verwelkomen deze nieuwe aanpak en de aanzienlijk opener aanpak van de DPL. Natuurlijk was het de hoogste tijd om enkele oude structuren kritisch in vraag te stellen of simpelweg overboord te gooien, maar soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Laten we hopen dat deze positieve ontwikkeling niet alleen vruchten zal afwerpen, maar zich ook de komende jaren zal voortzetten. Als de DPL bereid is hier en daar wat meer naar hun spelers te luisteren en de DPL-spelers de ene of de andere misstap uit het verleden zouden kunnen vergeven, dan zouden paintballtoernooisporten eindelijk weer in opkomst kunnen zijn, gezien dit nieuwe concept. Wij hebben er zin in en wensen u veel plezier voor het nieuwe seizoen. En nu volgt natuurlijk de DEUTSCHE MEISTER 2022 .

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.