KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
Co2-capsules voor paintballmarkers en airsoftwapens
vrijdag november 23, 2018

Welke soorten Co2-cartridges zijn er in Paintball- en SoftAir-sporten?

Er zijn momenteel 3 veel voorkomende varianten van Co2-capsules in paintball- en airsoftsporten. Wij geven u graag een kort overzicht en vertellen u waarvoor u de afzonderlijke modellen kunt gebruiken en waartoe ze in staat zijn.

12g Co2-capsules – Het standaardformaat in paintballsporten

De meest voorkomende Co2-capsulegrootte op het gebied van airsoft en paintball is de standaard 12g Co2-capsule l. Het is een wegwerpcapsule met een metalen omhulsel, die, zoals de naam al doet vermoeden, gevuld is met een volume van 12 gram Co2.

Het kan in vrijwel alle paintballgeweren worden gebruikt, maar wordt ook gebruikt in grote markermodellen die Co2-compatibel zijn. Hier is echter een zogenaamde C o2 Quick Change Adapter vereist. Deze vormt de link tussen de Co2-cartridge en de paintballmarker . De adapter kan direct op de ASA-adapter van de marker worden geschroefd en doorboort de capsule wanneer deze wordt ingeschroefd.

Een Co2-capsule van 12 g is voldoende voor ongeveer 15-25 shots , afhankelijk van het markermodel. Dit is dus echt meer voor genoemde paintballpistolen, of hobby- en occasionele paintballers, maar ook voor functietests aan de apparatuur.

De capsules zijn erg goedkoop met een prijs van 50 cent tot 1 euro (afhankelijk van de gekochte hoeveelheid).

Paintball Co2-capsules van 88 g – de grote Co2-voorraad voor uw marker

Als je afhankelijk bent van wegwerpcapsules om flexibel te blijven, niet naar de Co2-vuller wilt lopen, of simpelweg niet zoveel geld hebt voor een HP-systeem , zijn de grote Co2-capsules van 88 g ideaal. Ze bieden een enorme druktoevoer voor uw paintballmarker .

Houd er rekening mee dat voor de 88g Co2-capsules een speciale adapter nodig is. Deze kun je na aankoop een leven lang gebruiken, je hebt dus eigenlijk alleen de Co2 capsules nodig.

Een capsule van 88 g heeft voldoende vulvolume voor ongeveer 120-180 shots . Nogmaals, het hangt af van het markermodel en de schietsnelheid. Bij Co2 moet je vooral op de buitentemperatuur letten. Omdat Co2 een koud gas is met een temperatuur tot min 72 graden Celsius, zet het van nature het beste uit bij warme temperaturen. In de zomer kun je met een Co2-patroon altijd meer schoten afvuren dan in de winter. Het verschil kan hier oplopen tot 30%. Hiermee moet rekening worden gehouden bij de keuze van het drijfgas.

8g Co2-capsules – Het exotische voor kleine pistolen zoals de First Strike FSC

Het nieuwe formaat dat ongeveer 2 jaar op de markt is, is 8g. Er is eenvoudigweg gekozen voor deze bijzonder kleine Co2-capsules vanwege hun compacte ontwerp. Paintballmarkers en airsoftwapens die er zo realistisch mogelijk uit moeten zien, hebben weinig ruimte in de behuizing. Als je dan een paar millimeter kunt besparen op het ontwerp van de gebruikte druktoevoer, komt dit de fabrikanten uiteraard goed uit.

Om deze reden was het bedrijf First Strike uit de VS bijvoorbeeld de eerste die een capsule van 8 g gebruikte voor hun FSC paintballpistool . Als gevolg hiervan, ondanks het gebruik van Cal. 68 munitie erg klein en handig.

Het is de vraag of de 8g Co2-capsule in de toekomst de overhand zal krijgen in andere modellen, helaas is de hoeveelheid druk zo laag dat je uiteindelijk maar zo'n 10-15 schoten kunt afvuren met één capsule. Ze kosten hetzelfde als de capsules van 12 g, die 50% meer inhoud hebben.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.