KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
Belladonna – EEN DROOM IS UITGEKOMEN
vrijdag augustus 18, 2023

Belladonna – EEN DROOM IS UITGEKOMEN

Ook in dit nummer mag het onderwerp toernooisport niet worden verwaarloosd. Het gaat deze keer echter niet over de DPL, de ICS of andere formaten en ook niet over een van de bekende teams uit deze omgeving. Vandaag gaan we een kijkje nemen bij de dames in onze sport. We hadden ook de gelegenheid om Bibi Bender te interviewen, de teamoprichter van Belladonna, het volledig uit vrouwen bestaande team, direct na het winnen van de WNXL Netherlands Invitationals in Sevenum.

Het onderwerp vrouwen in paintball heeft zich de afgelopen jaren langzaam maar consistent positief ontwikkeld. Zo'n tien jaar geleden stonden er nauwelijks vrouwen op het veld, tegenwoordig zijn ze in vrijwel alle competities en divisies vertegenwoordigd. Er was zelfs een geval waarin het nationale damesteam een paar jaar geleden een heel seizoen in de 3e Bundesliga van de DPL speelde. Waar we hier in Duitsland en Europa nog relatief vroeg zijn, zijn de paintballpioniers in de VS een stuk verder. Om ook in dit land de vrouwen verder te kunnen aanspreken, is er met het team Belladonna een volledig vrouwenteam in het leven geroepen. Bibi Bender, die zeker bij velen in de Duitse paintballscene bekend is, is de oprichter van het team en was zo vriendelijk om ons een interview te geven. Ze had veel te vertellen.

 

PBS Magazine: Bibi, de Belladonnas zijn een van de weinige teams die volledig uit vrouwen bestaan in paintballtoernooien. Hoe ben je als teamoprichter tot deze stap gekomen?

Bibi: In de VS bestaat de WNXL, een paintballcompetitie voor uitsluitend vrouwen, al drie jaar volledig. Het aantal vrouwen is aanzienlijk gestegen, evenals het aantal kijkers. Kortom, de vrouwelijke spelers worden eindelijk opgemerkt en serieus genomen in de mondiale paintballscene, van “Oeps, met welke man begin je?” tot “Verdomme, ze kunnen paintballen.” Ik ben al meer dan tien jaar actief in de paintballscene en heb voor een flink aantal teams gespeeld. Voorheen volledig mannelijke teams, daarna gemengde teams, maar ook voor volledig vrouwelijke teams. Het leiden van mijn eigen team is precies wat ik wilde. Elke speler in het eerste elftal werd zorgvuldig geselecteerd. Ik analyseerde sterke en zwakke punten om een evenwichtig team samen te stellen. Het is altijd mijn wens geweest om erkend te worden als een goede paintballspeler; vanwege mijn inzet en ook mijn vaardigheden en niet vanwege mijn geslacht. Met de WNXL is er nu een professioneel platform dat precies dit voor vrouwen mogelijk maakt. Natuurlijk is de WNXL niet zo krachtig als de NXL Pro, hoewel een van de Belladonna-spelers "Charlotte Morel" in de basis vijf staat met Paris Camp Carnage en ook de eerste vrouwelijke NXL Pro in de VS is. Ik heb er ongelooflijk veel respect voor, het werk van zelfs de minste mannen onder de Europese paintballers.

PBS Magazine: Wanneer ben je precies begonnen met Team Belladonna? Waar is uw team gevestigd en waar kunnen we u ontmoeten?

Bibi: Ik heb het team opgericht na mijn overwinning met Team Drakaina tijdens de eerste WNXL EU in januari. Het was meteen duidelijk dat we Breakout Spa (een van de TOP Pro Teams in Europa) in België zouden kiezen als ons team en trainingscentrum. Helaas hebben we nog geen grote, gevestigde vrouwenscene in Europa, dus de locatie in België, met de nabijheid van Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Luxemburg, is een no-brainer. Het feit dat ik nu in België woon en werk zal wellicht een rol hebben gespeeld, maar zeker ook mijn lange vriendschap met Claude.

PBS Magazin: Een professioneel, prestatiegericht team is altijd veel werk en kost niet alleen tijd maar ook veel geld. Wie zijn uw partners en sponsors, of wie ondersteunt u bij de training?

Bibi: Onze grote dank gaat altijd uit naar Axel Knauf en Claude Schoonbrodt en de hele Breakout Family voor hun steun sinds dag één. Onze coaches Quentin Duchene en Felix Mueller doen geweldig werk, al is het hier niet altijd even gezellig. Felix en Quentin hebben paintballkennis waar we alleen maar beter van kunnen worden. Het principe is uitdagen en aanmoedigen.

PBS Magazine: Bibi, vertel onze lezers alstublieft iets over het team. Met hoeveel spelers ben jij, waar kom je vandaan en wat valt er nog meer over jou te weten?

Bibi: We bestaan momenteel uit veertien spelers uit vijf landen. Duitsland, Frankrijk, België, Groot-Brittannië en Zweden zitten momenteel niet allemaal in het eerste elftal. Maar dat is ook precies wat ik wil: ik wil meisjes en vrouwen zich laten melden, ook al hebben ze maar twee keer op het veld gestaan, want alleen zo kunnen we ons verder ontwikkelen, alleen zo kunnen we als team groeien. en als toneel! En dat is precies wat we kunnen bieden met Belladonna en Breakout Spa in Sprimont: hands-on spelers zonder uitstraling en gratie. Het kan ook voorkomen dat je een Nic Rippel, Moritz Berndson of Dylan Hendrickx op de basis van de tegenstander hebt staan. (Alle NXL Pro-spelers)

PBS Magazin: Oké, dat klinkt echt als optimale omstandigheden. Wat zou je tegen geïnteresseerde spelers willen zeggen?

Bibi: Het gaat eigenlijk om de boodschap: we staan net zo vaak op het veld als de mannen, we hebben dezelfde passie en delen dezelfde liefde voor de sport. En dat wij als vrouwen nu ook op het veld met elkaar om kunnen gaan – ‘Dit is de weg’. Ik hoop dat het kleine zusje, of de vriendin, of de dochter die ons ziet spelen, dan tegen haar ouders zegt: "Zie je, dat kan ik ook" en dat we nog meer vrouwen voor de sport kunnen interesseren.

PBS Magazin: Mooi gezegd en een mooie visie voor de toekomst. Nu heb je met je overwinning op de NXL op indrukwekkende wijze gevolg gegeven aan deze woorden en ook je speelse ambities duidelijk gemaakt. Vertel ons er iets over.

Bibi: Met de overwinning in Sevenum viel er een grote last van ons hart. Belladonna wist vooraf goede supporters en sponsors te werven met Planet Eclipse, Breakout Arena, (het eigen SupAir-Ball-veld van het team in Sprimont, België, ons thuisveld.) Anthrax Sportswear, Hormesis, Powerhouse, D1Net Solutions en UCCA. Kim Alina, een van onze spelers, vloog vorig jaar naar Orlando, Florida, VS voor de NXL World Cup om samen met mij de WNXL US te spelen voor de Shieldmaidens; Zoals bekend zijn er altijd toevalligheden: Kim Alina zat in hetzelfde vliegtuig met Stephan Wildemann van paintball.de. Stephan stond in vuur en vlam om ons te ondersteunen met ons project. Niet alleen hebben wij via hem onze eigen fanshop – net als de Lucky 15, maar door zijn bemiddeling krijgen wij ook een custom CS3 in het Belladonna-design. En dan staat er waarschijnlijk Paintball Sports op de website. Deze steun maakt ons leven gemakkelijker en ook dat van de spelers, omdat we in een betere financiële positie verkeren.

PBS Magazin: Klinkt als sterke steun en een geweldig perspectief. Dat is niet vanzelfsprekend.

Bibi: Als je het mij in januari had gevraagd, had ik nooit geloofd dat dit project zich zo positief zou ontwikkelen. Er zijn mensen die onze wedstrijdgedragen truien kopen. Gek! Ik ben oneindig dankbaar voor het vertrouwen in mij, maar ook in mijn team en dat van zoveel kanten. Tegelijkertijd is er eigenlijk druk om te slagen, maar we hebben het voor elkaar gekregen!

PBS Magazine: Wat hebben jullie als team nog meer in petto dit seizoen? Waar zullen de Belladonna's de volgende wedstrijd strijden?

Bibi: Onze plannen zijn duidelijk om te winnen in Birmingham en daarna in Parijs. We trainen hard om niemand teleur te stellen. Je zult een aantal van ons niet alleen tegenkomen in de Breakout Arena, maar we nemen ook de ene of de andere grote wedstrijd mee. We zijn ook van plan om een Girls Day @Breakout Arena in Spa op te zetten om spelers voor onze ploeg te zoeken, maar ook om jongeren te promoten.

De datum plaatsen wij hier en via ons Instagram-account: (zie QR-code op pagina 17)

PBS Magazin: Bibi, we willen je hartelijk bedanken voor je tijd en wensen jou en het team het allerbeste en veel succes voor de rest van het seizoen. Je hebt echt een mooi project in elkaar gezet dat niet alleen de paintballsport goed en professioneel representeert, maar ook zeker wat meer aandacht voor de sport brengt.

Bibi: Hartelijk dank aan het hele team van Paintball Sports Magazine dat ze ons de kans hebben gegeven iets meer over ons en onze plannen te vertellen.

Dat was ons interview met Bibi Bender van het damespaintballteam Belladonna. Wat ons betreft een mooi en ambitieus project. Wij duimen voor de meiden voor de overige toernooien dit jaar.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.