KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
Alles over DPL & Co – Het seizoen 2019
dinsdag juli 9, 2019

Update over de status van de Duitse Paintball League.

Op dit moment hebben alle klassen in de Duitse Paintball League, van de districtscompetitie tot en met de 1e Bundesliga, al minstens twee speeldagen achter de rug. Er zijn al 3 speeldagen gespeeld in de 3e Bundesliga en de Regionalliga, maar helaas waren de resultaten bij het ter perse gaan nog niet bekend. Dit is al de rust in het DPL-seizoen 2019. Laten we beginnen in de koningsklasse, meer bepaald in de 1e en 2e Bundesliga. Hier kun je al een ruwe trend en een paar favorieten identificeren na momenteel 9 gespeelde wedstrijden. Aan de top van de tafel, met een duidelijke voorsprong van vijf punten, staat het Breakout Spa-team uit België.

1E NATIONALE LIGA

LOCATIE: Solms / VOLGENDE WEDSTRIJD: 14.07.2019

Met 8 overwinningen en slechts één gelijkspel uit 9 wedstrijden hebben de kampioenen van vorig jaar duidelijk hun titelambities voor dit jaar onderstreept en zijn ze goed op weg om opnieuw de Duitse kampioenstitel te claimen. Het seizoen is echter nog lang en het Duitse team Keulen Hurricanes, onder leiding van paintballveteraan Stephan Steiner, en The Lucky 15s Staffordshire, die op punten gelijk staan, zitten de Belgen op de hielen. Momenteel staan de twee als tweede geplaatsten nog steeds 5 punten achter, maar dat kan in de loop van het seizoen snel veranderen. Het Dye Europe-fabrieksteam Comin@Ya Offenburg staat momenteel op de derde plaats.

2E BUNDESLIGA

LOCATIE: Solms / VOLGENDE WEDSTRIJD: 13.07.2019

In de 2e Bundesliga is het momenteel veel krapper aan de top. De teams Keulen Hurricanes 2 en Risk Factor Heidelberg delen de leiding van de tafel. Beide teams hebben momenteel 19 punten uit 9 wedstrijden op hun naam staan. De hete achtervolgers heten momenteel Keulen Preadatos 2 en Friedrichhafen Invaders. Het interessante aan deze tafelconstellatie is dat noch de Keulse Hurricanes, noch de Keulse Predators gepromoveerd konden worden vanwege de zusterteamregel. Beide ploegen hebben al een team in de 1e klasse en mogen geen tweede team inschrijven. Het blijft dus spannend wie uiteindelijk de promotie naar de koningsklasse wint.

3. BUNDESLIGA

Locaties: Altlay, Burg, Garzau, Günzburg, Hildesheim, Karlsruhe, Solms, Wöbbelin

Iets verderop op de ranglijst vinden we de 3e Bundesliga. Deze wordt verdeeld in twee regio's in Duitsland en wordt gehouden met elk 12 teams in de regio's Noord/Oost en Zuid/West. In het noorden staan Ballistics Göttingen en Kingsize Berlin momenteel op een gedeelde eerste plaats. Op de voet gevolgd door het Nederlandse team Ugly Ducklings Odensee. Ons Factory Team Hannover Showdown staat momenteel op de 8e plaats na een zeer zwakke 2e speeldag. In de regio Zuid/West leidt Killzone Army Bavaria Einsiedl het veld, maar wordt nog steeds achtervolgd door de teams Regensburg Inflame en Unleashed Schömberg, die op de tweede en derde plaats staan.

Hieronder vind je een overzicht van de andere competities en de topposities. Wij hebben voor u de huidige eerste drie plaatsen in alle competities weergegeven. Op dit punt vragen wij om uw begrip dat we helaas niet genoeg ruimte in het boekje hebben om alle ranglijsten volledig weer te geven. We beperken ons daarom tot de Bundesliga-tabellen en de topklasseringen in de regionale competities tot en met de districtscompetities.

REGIONALE LIGA

Locaties: Günzburg, Solms, Altlay, Wöbbelin, Burg, Hildesheim

De regionale competitie is het eerste BYO-formaat in de DPL en tevens de opstap naar de Bundesliga. Slechts één team per regio maakt de felbegeerde promotie naar de 3e Paintball Bundesliga.

PRACHTIG

Locaties: Garzau, Günzburg, Hildesheim, Karlsruhe, Mönchengladbach, Solms, Wöbbelin

De Oberliga is de hoogste divisie van de FPO-competities. Iedereen die promotie weet te maken, mag het jaar daarop in de regionale competitie spelen.

VERENIGING

Locaties: Altlay, Burg, Günzburg, Hildesheim, Mönchengladbach, Solms, Wöbbelin

De Verbandsliga is de eerste divisie met een echt X-Ball-format. Hier zijn de pauzes tussen de spellen korter omdat je altijd meerdere punten achter elkaar speelt.

NATIONALE LIGA

Locaties: Altlay, Garzau, Günzburg, Hildesheim, Karlsruhe, Leipzig, Mönchengladbach, Solms, Wipperfürth

Dit 5-man-formaat van de DPL wordt gespeeld in het hit-the-base-formaat en vormt de laagste divisie van de 5-man-competities in de paintballsport.

DISTRICT LIGA

Locaties: Altlay, Burg, Garzau, Günzburg, Hildesheim, Karlsruhe, Leipzig, Mönchengladbach, Solms, Wipperfürth, Wöbbelin

De 3-mans jeugdcompetitie. Hier vind je vooral juniorenteams en kleine funteams. Het spel wordt gespeeld in het hit-the-base-formaat.

Tot zover ons overzicht van de huidige status in de Duitse paintballcompetitie. Om ervoor te zorgen dat je geen enkele andere speldag mist, hebben we hieronder de data van de resterende speldagen voor dit jaar vermeld. Kom gerust eens langs op een speldag bij jou in de buurt. De toegang is gratis en de teams en veldoperators zijn altijd blij om toeschouwers aan de rand van het veld te zien. Voor iedereen die geïnteresseerd is in Bundesliga-paintball willen we u ook wijzen op de gratis DPL-livestream. De derde en vijfde speeldag worden live uitgezonden vanuit Solms. Je kunt de livestream met zes cameraperspectieven en livecommentaar vinden op de DPL Facebook-pagina (

Wij wensen u veel kijkplezier en duimen.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.