KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
Wat is scenario-paintball?
dinsdag mei 24, 2016

In een notendop is Scenario Paintball een paintballspel waarin een verhaal wordt nagespeeld. De grenzen tussen bos en scenario vervagen, omdat veel elementen van de twee spelvarianten geheel of slechts gedeeltelijk worden overgenomen. Er zijn niet echt duidelijke grenzen tussen scenario en bos, maar scenario is niets meer dan een live rollenspel. De klassieke markering verdwijnt naar de achtergrond bij scenario-paintball, omdat dit type spel gaat over het oplossen van complexe taken op het veld. Door de taken op te lossen, worden punten verzameld. Hoe meer punten, hoe dichterbij de overwinning. Om deze reden heeft scenario veel meer facetten te bieden dan normaal bospaintball.

Scenario Paintball – hoe werkt het spel?

Om scenario’s echt interessant te maken zijn de speelvelden niet alleen groter, er staan ook meer spelers op het veld. Daarom worden er in de Big Games ook scenariospellen gespeeld. De individuele spelrondes in het scenario zijn langer en kunnen de hele dag duren. In tegenstelling tot andere spelvarianten kunnen spelers op elk moment het speelveld verlaten en weer in het spel komen. Ook hier zorgt een maarschalk ervoor dat het aantal spelers altijd in evenwicht is. Bij het scenariospel draait het vooral om het voltooien van taken, maar je kunt ook de spelers van het andere team markeren. Maar dat heeft alleen tot doel de tegenstander te verzwakken. Je krijgt alleen een punt in het spel als de taak is voltooid.

Tijdens een spelronde worden verschillende taken gesteld en geeft de marshal of meerdere marshals een uitgebreide briefing bij de ingangen van het veld. Om het spel goed te laten verlopen, zijn er meerdere marshals en een gamemaster op het veld aanwezig. In het Paintball-scenario moeten uiteraard verschillende taken tegelijkertijd binnen een bepaalde tijdslimiet worden voltooid om de druk tijdens het spel te verhogen. De mogelijkheden voor scenariospellen zijn gevarieerd, beginnend met fictieve verhalen op militair gebied of verhalen uit science fiction. Militaire verhalen in scenariogames zijn meestal gebaseerd op echte verhalen of videogames. In Duitsland worden vooral fictieve verhalen uit de toekomst gespeeld.

Scenario-uitrusting en kleding

Scenario Spelers dragen paintballuitrusting gebaseerd op het thema van het spel. Als er voor een militair verhaal wordt gekozen, dragen de paintballers militaire paintballuitrusting.

Speelscenario: De Paintball-markeringen – De replica

Scenariogamers herbouwen of breiden hun markeringen uit om hun paintballgeweer aan te passen aan het fictieve scenarioverhaal. Er zijn echter speciale regels voor modding in Duitsland die in acht moeten worden genomen. Afstemmaatregelen zijn populair, maar paintball-beginners moeten meteen een kant-en-klare replica kopen, omdat je een idee van de technologie moet hebben, anders zou de technologie alleen maar worden beïnvloed.

scenario competitie

Er zijn ook internationale en nationale competities in het paintballscenario. Er zijn echter meer leuke spelers dan toernooigamers in het scenario. Geen wonder, want de meeste spelers vinden het gewoon leuk om in teamverband een verhaal te beleven. Het gaat niet noodzakelijkerwijs om winnen.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.