KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
Wat is er eigenlijk van MAXS Sport geworden?
dinsdag november 6, 2018

MAXS Sport – Oftewel de oprichting van Europa's grootste paintballwinkel

De naam MAXS is de afgelopen 20 jaar een begrip geweest voor veel paintballers. Geen enkele andere aanbieder heeft de Europese paintballscene in het verleden zo blijvend vormgegeven en ook beetje bij beetje veranderd – Maar wat is er van MAXS Sport geworden? Waarom is deze aanbieder vandaag niet meer beschikbaar? In onze Paintball Sports Blog- serie over concurrenten en rivalen uit de scene geven we je de antwoorden op veel vragen die spelers en teams al heel lang onder hun nagels branden.

Het begin van MAXS Sport – CMC Sportwapens.

Het bedrijf MAXS werd oorspronkelijk opgericht onder het label CMC Sportwaffen in Friedberg , in het rustige Hessen, vlakbij Frankfurt.

CMC was een van de eerste paintballdealers in Duitstalige landen en maakte al snel naam met een groot assortiment en aantrekkelijke prijzen.

Na verloop van tijd groeide het bedrijf en zo werden de grote spelers uit de VS zich bewust van CMC. Er werd samengewerkt met 's werelds grootste leverancier van paintball-beschermmaskers, het merk JT Paintball.

In de loop van de samenwerking werd CMC Sportwaffen JT Europe GmbH, dat zich richtte op de groothandel en uiteraard de producten van het merk JT verkocht.

Om echter actief te blijven in de eindklantensector, richtte MAXS Sport Managing Director Manfred Ulrich MAXS Sport GmbH op.

Door de goede marktsituatie en uitstekende contacten op het gebied van fabrikanten en dealers wist MAXS binnen enkele jaren door te dringen tot de top van de Europese paintballretailers. Inmiddels telde het bedrijf ruim 40 medewerkers en 7 vestigingen door heel Europa.

Het hoofdkantoor van MAXS Sport bleef echter in Friedberg, Hessen.

Na de opleving kwam de diepe val…

Na vele succesvolle jaren die het bedrijf MAXS aan de top van de Europese paintballindustrie doorbracht, volgde wat onvermijdelijk moest volgen. De markt begon te veranderen, individuele landen en markten werden geherstructureerd en andere merken en leveranciers werden op de markt geduwd. De schijnbaar onaantastbare reus MAXS Sport , waarvan je nooit dacht dat die zou kunnen wankelen, was te groot en inert om zich snel genoeg aan te passen aan de veranderende markt. En zo kwam het uiteindelijk dat MAXS Sport zijn monopolie op de markt verloor en verliezen in de operationele sector moest accepteren.

Er is altijd een nog grotere vis. – GI Sportz betreedt het toneel

Het noodlijdende conglomeraat MAXS had de handen vol om zijn marktpositie te behouden en niet verder af te glijden. Maar toen er een paar slechte jaren waren in het Europese paintball en de markt een stuk ruwer werd, waren zelfs deze inspanningen uiteindelijk niet meer voldoende.

MAXS Sport stond op de rand van instorten en zo gebeurde het dat in 2016 een van de grootste spelers op de markt, het Amerikaanse bedrijf GI Sportz, dat jarenlang een van de belangrijkste leveranciers van MAXS Sport was, op het toneel verscheen. en een overnamebod uitgebracht. Als gevolg hiervan verdween het merk MAXS van het toneel en werd het hoofdkantoor in Friedberg het hoofdkantoor van GI Sportz Europe .

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.