KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
Wat is bospaintball?
maandag mei 30, 2016

De oudste variant van paintball is woodsball, ook wel bospaintball genoemd. In Duitsland heeft deze manier van paintballen het grootste aantal volgers. In de loop van de tijd is Woodland geëvolueerd naar verschillende spelvormen, zoals Speedball. Speedball evolueerde op zijn beurt naar sub-air paintball, het hedendaagse toernooi-paintball. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt Woodland Paintball voornamelijk buiten of in het bos gespeeld. Het moeten echter wel beveiligde en goedgekeurde velden zijn. Spelen in het bos om de hoek is ten strengste verboden en levert hoge boetes en mogelijk gevangenisstraf op. Het spel wordt gespeeld onder toezicht van een scheidsrechter, de zogenaamde Marshall. Net als bij andere sporten zijn er bij paintball enkele basisregels van het spel die in alle spelvarianten in acht moeten worden genomen, waar ook ter wereld. Elke variant heeft hiervoor zijn eigen speciaal op maat gemaakte regels.

Woodland Paintball – het speelveld

Er zijn geen uniforme bosspeelvelden, omdat speelvelden bij dit soort paintball totaal verschillend kunnen zijn. Dat kan een klein omheind stukje bos zijn, maar ook een speelveld van twintig hectare met huizen en wegen. In tegenstelling tot speedbalvelden hebben bosvelden zelden een symmetrische vorm. Bovendien is de dekkingsgraad niet altijd gelijkmatig verdeeld. Dit is precies wat Woodland Paintball zo aantrekkelijk maakt.

Woodland Paintball – hoe werkt het spel?

Paintball is in principe een teamsport. In Woodland Paintball strijden vooraf samengestelde teams tegen elkaar. Er zijn verschillende varianten die gespeeld kunnen worden. De teams moeten ongeveer evenveel spelers hebben. Eerlijkheid is erg belangrijk bij paintball. Bij Woodland worden bijvoorbeeld Multiflag, Center Flag of Capture the flag gespeeld.

  • Wat is de vlag veroveren?

Bekend van veel computerspellen. Capture the flag gaat over het veroveren van de vlag van het andere team vanaf hun basis en deze naar je eigen basis brengen.

  • Wat is een centrumvlag?

Bij Center Flag won het paintballteam dat de middelste vlag veroverde en naar hun basis bracht.

  • Wat is multiflag?

Op het Woodland paintballveld zijn een bepaald aantal vlaggen verborgen. Het team dat de meeste vlaggen veroverde, won. Vergelijkbaar met vangen en vasthouden van b.v. B.Call of Duty.

Als een speler wordt geraakt in Woodland Paintball, moet hij het veld onmiddellijk verlaten en wordt hij uit de ronde geëlimineerd. De spelduur van Woodland is doorgaans veel langer dan die van Sub Air. Terwijl spellen bij Sub Air paintball na gemiddeld 8 minuten worden beslist, kan de ronde bij Woodland tot enkele uren duren. Dit verschilt echter per evenement.

De Bosliga

Tijdens de begindagen van de Amerikaanse sport in Duitsland, eind jaren tachtig en begin jaren negentig, werden alle paintballspellen gespeeld op bosvelden. Destijds waren er alleen deze speelvelden. Tegenwoordig bestaat de Woodland-gemeenschap grotendeels uit zogenaamde rec-spelers. Hoe vaak er gespeeld wordt is totaal verschillend. Sommigen spelen maar een paar keer per jaar, anderen gaan elk weekend paintballen. Veel Woody's zijn georganiseerd in teams, terwijl anderen alleen naar Woodland-speldagen gaan. In de regel kun je zelfs in je eentje vrij snel vrienden vinden, want Woodland-spelers staan ook extreem open voor beginners. Voor de meeste Woodland-spelers is de sport slechts een balans tussen een stressvolle baan en alleen bedoeld voor entertainment en ontspanning.

Woodland Paintball spelen – de kleding

Omdat Woodland steeds vaker in bosrijke gebieden wordt gespeeld, is de spelerskleding uiteraard duidelijk anders dan de toernooisport. Paintballers dragen tijdens het spelen in de regel stevige schoenen, zoals trekking- of militaire laarzen. Vooral op het gebied van paintballkleding heeft de speler de keuze uit een groot aantal verschillende kledingstukken. Paintballers dragen in de regel vrij donkere kleuren om niet de aandacht te trekken in het bos of groen, zoals jacht- en/of militaire kleding. Al was het maar omdat de meeste militaire broeken standaard al geïntegreerde kniebeschermers hebben. Absoluut praktisch voor paintballers, want een knieval op stenen of wortels kan extreem pijnlijk zijn.

Battlepacks zijn ook populair, zodat paintballaccessoires zoals potten en andere items mee kunnen worden genomen. Battlepacks en militaire vesten met ingebouwde drinksystemen zijn enorm populair bij Woodland-spelers, vooral in de zomer. De afgelopen jaren heeft de paintballindustrie zich snel ontwikkeld en biedt ook steeds meer kleding aan die gericht is op het bos.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.