KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
Waar moet ik op letten bij het kopen van paintballmateriaal?
vrijdag februari 19, 2016

U wilt uw eigen paintballuitrusting kopen, maar u weet niet goed wat u ermee moet doen? Dan moet je jezelf eerst een basisvraag stellen: hoe vaak wil ik gaan paintballen en hoeveel geld heb ik daarvoor beschikbaar.

Allereerst moet één ding heel duidelijk worden gezegd: paintball is geen goedkope hobby en voor een goede, solide uitrusting waar je regelmatig mee speelt en waar je blindelings op kunt vertrouwen, moet je ongeveer 300 – 500 euro uitgeven. Zoals bij elke andere hobby zijn er geen bovengrenzen. Over het algemeen moet echter gezegd worden dat alle markers die minder dan 70 euro kosten slechts kortstondig speelplezier bieden en niet geschikt zijn voor regulier spelen op speelvelden.

Ook voor paintball geldt het gezegde: als je goedkoop koopt, koop je twee keer.

Maar maak je geen zorgen, wij leggen je graag alle verschillen uit en adviseren je intensief bij de aankoop van je nieuwe toestel. U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 19.00 uur bereiken via telefoon, e-mail of persoonlijk in onze winkel in Langenhagen. Hier kunt u persoonlijk advies krijgen en onze medewerkers beantwoorden graag al uw vragen. Mocht u doordeweeks niet kunnen, dan kunt u elke zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur langskomen. Alle beschikbare producten uit onze onlineshop kunt u zelf ter plaatse bekijken. Nu de vragen.

Als je specifiek advies wilt, bekijk dan onze blogpost over TOP 5 Beginnersvragen .


Hoe vaak ben je van plan om paintball per jaar te spelen?


Iedereen die 1-2 keer per jaar gaat spelen, is goed bediend met een mechanische marker in het bereik van 100-150 euro. Als het iets meer is, moet je ongeveer 300 euro uitgeven aan solide bosuitrusting en ongeveer 400 – 500 euro aan toernooiuitrusting. Het verschil in prijs van de apparatuur komt voort uit de aard van de markers. Bij Woodland Paintball worden meestal mechanische markeringen gebruikt, die gebaseerd zijn op echte wapens. Bij paintballtoernooien wordt, afhankelijk van het speltype, de voorkeur gegeven aan markers met elektronische triggereenheden , omdat er bij toernooisporten aanzienlijk meer schoten zijn dan in het bosgebied. Ook het gewicht van de marker speelt een cruciale rol. Wat uiteraard niet betekent dat er geen elektronische markeringen in het bosgebied aanwezig zijn. Uiteraard zijn deze markers hier ook verkrijgbaar, maar voor beginners zijn ze relatief duur.


Met wie wil jij in de toekomst paintballen?


Ben je alleen en heb je net een team gevonden of zit je in een groep en wil je binnenkort echt aan de slag? Geen probleem. Als je net een team hebt gevonden, kun je het beste vooraf duidelijk maken welke markers daar gespeeld zullen worden en of er bijvoorbeeld teamondersteuning is. Veel teams worden ondersteund door paintballwinkels en voordat je een marker koopt waarmee je misschien helemaal niet mag spelen, moet je dit verduidelijken. Bent u een team, kom dan langs in de winkel voor advies. Onze medewerkers zijn allemaal actieve of oud-spelers uit alle vakgebieden van de paintballsport. Zij zullen u over ieder product hun eerlijke mening vertellen, daar kunt u op vertrouwen.

Hier leggen we uit hoe je het juiste paintballteam kunt vinden.


Wat wil je spelen?


Net als bij veel andere sporten zijn er verschillende manieren om paintball te spelen. De meest voorkomende termen zijn bos-, scenario- en toernooi-paintball. Je hoeft je in het begin niet te binden, je moet alleen weten dat bosmarkeringen NIET op alle velden mogen worden gespeeld. Hier is het zinvol om van tevoren duidelijk te maken of het veld in uw omgeving dergelijke markeringen toestaat. Als je besluit een toernooimarkering te gebruiken, heb je dit probleem niet, tenzij je wilt deelnemen aan evenementen die expliciet zijn ontworpen voor bosmarkeringen.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.