KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
TOBI ONTMOET NIC RIPPEL VAN BREAKOUT SPA
vrijdag januari 24, 2020

HET GROTE INTERVIEW VOOR PRO-SPELERS

Kress: Hallo Nic en leuk dat je de tijd neemt voor dit interview.

Nic: Maar Kress is welkom.

Kress: Nic, je hebt in je carrière al voor drie van de grote namen in het Duitse paintballtoernooi gespeeld. – Frankfurt Syndikat, Comin At Ya en sinds begin 2019 nu voor Breakout Spa. Als je terugkijkt op de afgelopen jaren, wat waren voor jou dan de bijzondere momenten?

Nic: Absoluut de twee kampioenstitels. In 2013 was ik de eerste speler van het juniorenteam "Syndicate Kidz" die promoveerde naar het eerste team, samen wonnen we toen meteen de kampioenstitel in de DPL, wat voor mij echt iets heel bijzonders was. – En dan dit seizoen eindelijk de beloning voor alle ontberingen die je hebt doorstaan, het harde trainen en alle kilometers die je hebt gereden voor de sport en het team. Eindelijk na zoveel jaren op speeldag 5 weer op het podium staan en de kampioenstrofee in ontvangst nemen was ook een bijzonder moment en een goede beloning voor het jaar. Maar het belangrijkste zijn eigenlijk de momenten die je buiten het veld hebt. Alle landen waar je naartoe reist, de mensen die je ontmoet, de vriendschappen die je sluit en voor mij persoonlijk de verschillende eetculturen. Dit alles maakt zo’n paintballseizoen tot iets heel bijzonders!

Kress: Als je het hebt over eten uit verschillende landen, kun je mij dan iets in het bijzonder aanbevelen?

Nic: Tapas en paella uit Spanje bijvoorbeeld, dus ik ben weer enthousiast dat het eerste NXL-evenement dit jaar plaatsvindt nabij Florence in Spanje. Ik hou er gewoon van om iets “exotisch” te proberen. De kikkerbilletjes in België of Frankrijk vond ik bijvoorbeeld erg lekker.

Kress: Met de Breakout Arena in België heb je zelfs in de winter optimale omstandigheden om je voor te bereiden op het komende seizoen. Hoe maken jij en het team gebruik van deze mogelijkheid?

Niek: Dat klopt! De serveersters zijn ideaal. Uiteraard geeft de Reball Dome, die pal naast het buitenveld ligt, ons in de winter een grote voorsprong op veel andere teams. Vanaf januari gaan wij weer 2 weekenden per maand naar de Breakout Arena in België, waar wij samen met ons 2e team vaardigheden en kleinspelsituaties gaan trainen. Daarnaast train ik twee keer per week met een paar jongens van Fightclub uit de 2e Bundesliga van de DPL. Daarna draait het in de kleine reballzaal van mortuarium Paintfarm om fitheid en vaardigheden, totdat het begin maart weer tijd is om het veld op te gaan.

Kress: Met Breakout Spa bent u regerend Duits kampioen van de 1e Bundesliga. Hoe sterk ziet u de concurrentie voor komend seizoen, vooral in verband met de nieuwe M800-reglementering?

Nic: Omdat we in 2019 al M800 speelden in de Pro-divisie van NXL Europe, is het geen grote verandering voor ons. Maar ook de Keulse Hurricanes en de Luckys 15 uit Engeland speelden vorig jaar het M800-formaat. Ik denk dat deze twee teams en de Mercs uit Wenen weer met ons zullen strijden voor de kampioenstitel van 2020.

Kress: In de NXL zullen er dit jaar een aantal dingen veranderen in het Europese paintball vanwege een nieuwe regelgeving. De teams van de profdivisie kunnen slechts in één competitie spelen en moeten beslissen in welke competitie. – Europa of de VS. Als gevolg hiervan zullen teams als Edmonton Impact, Houston HEAT of de eerste ploeg van het Russische Legioen kiezen voor de Noord-Amerikaanse NXL en niet langer strijden in Europa. Wat betekent deze verandering voor u en voor paintball in Europa?

Nic: De nieuwe reglementering van de NXL zal het weer interessanter maken voor Europese teams. Zonder complete, betaalde, volledig professionele teams zal er veel gebeuren op de ranglijst en ook voor ons weer interessanter worden. Wat dat precies voor ons betekent, valt nog te bezien, maar net als vorig jaar zullen onze doelen en verwachtingen zeer hooggespannen zijn. Het minimale doel is natuurlijk om bij elk evenement de Sundays Club te bereiken. Maar al met al gaan we voor een plek op het podium, en niet slechts één keer!!!

Kress: Nic, bedankt voor dit interview en ik wens jou en uiteraard een sterk seizoen 2020.

Nic: Bedankt Kress en ik weet zeker dat we elkaar dit jaar vaker zullen zien.

Na dit veelbelovende interview en de duidelijke oorlogsverklaring van Nic Rippel en zijn team Breakout Spa kijk ik uiteraard des te meer uit naar het nieuwe NXL Europe-seizoen. De genoemde indelingsbeperking, die de Amerikaanse professionals grotendeels zou moeten uitsluiten, zal zeker een frisse wind in de verdeling van de topplaatsen brengen. Wie weet komt de NXL Europe winnaar 2020 wel uit België. De duimen worden stevig ingedrukt.

Als je nu meer over Nic Rippel wilt weten, raad ik je de " Mic'UP Video " aan die ik 2 jaar geleden met hem heb opgenomen in Praag bij de NXL. Scan gewoon de QR-code en bekijk meer video's op mijn paintballkanaal.

Tot dan, dag en dag je Kress

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.