KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
SEIZOENSUITSLUITING – HET TOERNOOIENSEIZOEN 2023
woensdag november 22, 2023

Op dit punt willen we graag nog een keer met u kijken naar de resultaten van het toernooiseizoen 2023. Laten we eens kijken naar de eindrangschikking van DPL, ICS en Co. Wie is de Duitse kampioen en wie zijn de ambitieuze gepromoveerde teams die volgend jaar een klasse hoger gaan aanvallen? Hier kun je ontdekken…

Het voelde alsof het paintballseizoen 2023 extreem snel voorbij ging. Na lang wachten tijdens de winter begonnen de meeste competities pas met de eerste speeldagen in mei en hadden daarna de laatste speeldag in augustus. Na slechts vier maanden toernooiseizoen moeten we helaas nog acht maanden wachten tot volgend jaar. Als je de wachttijd wat wilt verzachten, heb je buiten de competitie kans op diverse seizoensafsluitingsbekers, jeugdtoernooien zoals het Paintball Rookie Open, de grote 7-mans cup in Hildesheim of de NXL Europe. Maar eerst willen we een blik werpen op het afgelopen seizoen en zien wie voorop liep in de individuele competities en divisies.

DPL – DUITSE PAINTBALL-LEAGUE

Laten we beginnen met de momenteel grootste Duitse paintballcompetitie, de DPL. Dit jaar streden er 91 teams om punten in 6 verschillende competities, van de districtscompetitie tot en met de Bundesliga. De Duitse DPL-kampioen dit jaar was het team van Droogs Frankfurt, dat, tot verbazing van velen, werd ondersteund door het VIRST Factory-team met ervaren professionele spelers uit het buitenland. Niettemin maakte het team indruk op het gebied van spel en won het verdiend de kampioenstrofee. Op de tweede en derde plaats staan de teams Offenburg Comin@Ya en Dortmund BALLERN. opnieuw.

UGPL – VERENIGDE DUITSE PAINTBALL-LEAGUE

De UGPL (United German Paintball League), die een algemeen klassement voor heel Duitsland heeft van de competities X-Series, ICS, Core. P.Uff en WIP hielden dit jaar voor het eerst hun eigen nationale finale en kroonden daar hun Duitse kampioenen. De beste Duitse teams uit alle hierboven genoemde competities strijden in de UGPL-finale. De finale werd gehouden in Paintball Schwalmstadt en had naast veel toernooi-paintball ook een coole beurs met veel te bieden. Dit evenement was vooral interessant voor toeschouwers die nieuw zijn in de sport en de sport graag beter willen leren kennen in een coole stadionsfeer.

ICS – ONAFHANKELIJKE CLUBSERIE

Laten we nu verder gaan met ICS. Dit is momenteel niet alleen de op één na grootste competitie- of toernooiserie in het Duitse paintball, maar ook de onbetwiste nummer één in de regio Berlijn en zelfs in heel Oost-Duitsland. In 2023 waren in totaal 48 teams geregistreerd in de ICS in vier divisies met verschillende sterktes. Dit jaar wist het team Braindead Emsdetten, net als vorig jaar, de titel veilig te stellen in de ICS Pro Division. Sommige spelers dragen nu al hun tweede, gouden ICS Pro Division-ring om hun vinger.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.