KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
Rust in het DPL SEIZOEN 2021/22
woensdag april 6, 2022

De DPL Halftime Show – De huidige status van het seizoen 2021/2022

Hier komt de tussentijdse analyse van de DPL. De eerste helft van het seizoen 2021/2022 zit er alweer op en we bekijken de huidige stand van de teams. Wie leidt de 1e en 2e Bundesliga en wie zijn de opkomende jeugdteams in Duitsland die komend jaar mogelijk aan de top gaan spelen? We hebben al deze informatie op de volgende pagina's voorheb je samengevat.

Door de seizoenswisseling in de DPL die vorig jaar van kracht is geworden, is het seizoen op dit moment nog niet voorbij, maar wordt het alleen onderbroken door de winterstop. In het verleden speelden de teams binnen één jaar, van de lente tot de herfst, een compleet DPL-seizoen door. Door de regelwijziging is deze spelcyclus nu verschoven en lijkt het nu meer op de speeltijden van een voetbalseizoen. Halverwege het huidige seizoen willen we de ranglijst bekijken en u de huidige tabelstatus voor alle competities geven.

In de 1e Bundesliga van de DPL, met de Keulse Hurricanes rond DPL-veteraan Stephan Steiner, staat een Duits paintballteam eindelijk weer bovenaan het podium als herfstkampioen. Lange tijd domineerden buitenlandse teams zoals Breakout Spa uit België of de sterke teams The Luckys 15th uit Engeland of het Poolse Pro Team PP Arena Pilsen de eerste plaatsen in de ranglijst. Helaas heeft Corona het voor dit team vanwege een groot aantal reisbeperkingen erg moeilijk gemaakt om deel te nemen aan het huidige seizoen of in sommige gevallen zelfs onmogelijk gemaakt. Het resultaat was een 1. Bundesliga, met zo'n 25% ingekrompen met momenteel nog maar negen teams (in plaats van 12), waarin nu meer Duitse teams weer de top kunnen bereiken, aangezien de concurrentie wat zwakker is geworden dan vorig jaar. Breakout Spa en de Keulse Predators, die ook tot de oudste profteams van Duitsland behoren, staan momenteel op de tweede en derde plaats.

Het gaat verder in de 2e Bundesliga van de DPL. Ook hier wordt hard om de punten gevochten en uiteraard willen alle teams opklimmen in de koningsklasse om volgend seizoen met de beste teams in de 1e Bundesliga om de titel te strijden. Helaas was de DPL 2e Bundesliga dit jaar niet volledig gevuld met 11 van de 12 teams, maar is deze nog steeds sterker vertegenwoordigd dan de 1e divisie. Hier liggen de eerste zes teams nog steeds nek aan nek, want ze hebben momenteel allemaal dezelfde score met 18 matchpunten uit tien wedstrijden. Op dit punt moet worden vermeld dat de Keulse Hurricanes 2 en de Keulse Predators 2 twee zusterteams zijn van de 1e Bundesliga-teams in de top zes.

Deze kunnen vanwege het zusterteamreglement echter niet promoveren naar de 1e Bundesliga. Blijkbaar wordt er beslist tussen de vier teams Dignitas Düsseldorf, Kansas Killzone Hemmoor, Droogs Frankfurt en Killzone Army Bavaria Einsiedl. Vlak achter liggen de zes teams met hetzelfde puntenaantal op de loer, met de Sandbaggers Düsseldorf en het traditionele team Fightclub Frankfurth twee sterke achtervolgers.

In de 3e Bundesliga was er meteen aan het begin van het seizoen de eerste grote verrassing, omdat de 3e Bundesliga Noord/Oost na enkele spontane annuleringen niet meer kon worden gehouden en zonder vervanging werd afgelast. Een hele vervelende zaak, want enerzijds hebben sommige teams dit seizoen niet meer kunnen spelen en anderzijds is de 3e Bundesliga nog de jonge springplank voor verdere promotie naar de 1e en 2e Bundesliga. Zonder de 3e Bundesliga als tussenstap wordt de sprong voor de teams van de Regionalliga rechtstreeks naar de 2e Bundesliga een gevaarlijke gok, omdat het spelniveau daar iets heel anders is. De 3e Bundesliga Zuid/West verliep echter zoals gepland en is momenteel goed uitgerust met tien teams. De teams Rain of Fire Nuremberg en Crazy Heads Mönchengladbach staan momenteel gedeeld bovenaan, op de voet gevolgd door München Recruits.

Uiteraard werd er weer veel league-paintball gespeeld, van de verenigingscompetitie tot en met de districtscompetitie. Hieronder vindt u de actuele puntenverdeling en de stand, gesorteerd per divisie en regio. Hier beperken we ons tot de presentatie van de eerste drie posities in de tabellen.

Zelfs in deze competities zijn sommige locaties niet vol. Daarom hebben we geen rekening gehouden met deze ongebruikelijke locaties.

Wat betreft de huidige stand in de Duitse paintballcompetitie. Op 2 april begint het eindelijk weer met de 3e speeldag van de DPL 2e Bundesliga. Bij deze wensen wij alle teams veel plezier bij de wintervoorbereidingen en uiteraard een succesvolle tweede seizoenshelft in 2022.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.