KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
PowAir Performance Line HP-systemen – De nieuwe high-end standaard
dinsdag januari 21, 2020

De nieuwe high-end HP-systemen van PowAir

Het merk PowAir trok dit jaar de aandacht met hoogwaardige HP-flessen en remote-systemen. Nu bereidt de goedkope premiumfabrikant zich voor om de markt voor ultralichte HP-systemen te veroveren. Met de nieuwe Performance Line-serie is nu voor het eerst een product op de markt verschenen dat de concurrentie aangaat met de populaire Armotech-flessen.

Armotech versus PowAir HP-fles – de vergelijking

We hebben de nieuwe PowAir Performance Line HP-flessen onder de loep genomen en vergeleken met de gebruikelijke marktstandaard van het merk Armotech. Het resultaat verraste ons niet alleen, maar spreekt ook duidelijk voor PowAir, omdat de producten qua formaat en gewicht de facto vrijwel hetzelfde zijn. Toch loopt PowAir duidelijk voorop qua kwaliteit, design en prijs!

Laten we wat meer in detail treden. Beide HP-flessen zijn ongeveer even groot, ongeveer 20 cm lang en ongeveer 11 cm in diameter. Beide flessen wegen ongeveer 800 gram en hebben een vuldruk van 300 bar met een inhoud van 1,1 liter .

Nu komen we bij de kleine maar zeer belangrijke verschillen.

1. Verwerking

Armotech-flessen staan bekend om hun hoge stabiliteit. Tot nu toe heeft geen enkele andere fabrikant dit kunnen bijbenen. PowAir claimt zelfs deze norm te overtreffen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een compleet nieuw productieproces . Terwijl de binnenste aluminium cilinders van de Armotech-oppervlakken uit meerdere componenten aan elkaar zijn gelast, bestaat de PowAir-flessenkern uit één stuk aluminium dat eerst in een speciaal ontwikkeld dieptrekproces in de flesvorm wordt gebracht en vervolgens in de bovenzijde weer taps toeloopt. voordat u de draad aan de achterkant kunt afknippen. Dit betekent dat er geen lasnaden ontstaan en dus ook geen potentiële zwakke punten in de kern van de fles .

De structuur van de jas is voor beide flesvarianten hetzelfde. Beide fabrikanten omwikkelen hun kern met glasvezel en verharden deze met kunsthars.

2. Het ontwerp

Terwijl Armotech zijn producten een simpel uiterlijk heeft gegeven met een open glasvezellook, gaat PowAir ook hier nog een stap verder. Het resultaat is een eenvoudig maar zeer aantrekkelijk ontwerp in een glanzend zwarte afwerking met het grote PowAir-merklogo en het Performance Line-opschrift erboven. Natuurlijk draait het hier allemaal om het uiterlijk, maar waarom zou high-end er niet gewoon cool uitzien?

3. Het prijsverschil

PowAir-producten zijn tot 20% goedkoper dan vergelijkbare Armotech-producten. Dit begint bij de standaardmaten van 0,8 liter en 1,1 liter. Terwijl een Armotech-fles van 1,1 liter zonder regelaar zo'n 170 euro kost, is het vergelijkingsproduct van PowAir al 10 euro minder. Hetzelfde geldt voor de Performance Line-fles van 0,8 liter.

Kijk je verder omhoog in het prijssegment, dan zie je de grootste sprong bij de 1,5 literflessen. Ook hier is een PowAir-model aangekondigd dat later voor zo’n 180 euro verkocht zal worden. Klanten van Armotech moeten hier tot 220 euro op tafel leggen.

Tenslotte willen we de prijzen van de complete HP systemen nog eens vergelijken. Ook hier loopt PowAir met een neus op voorsprong, want wederom zit er een prijsverschil van 10 euro tussen de producten. Daarbij moet vooral worden opgemerkt dat hier de vergelijking is gemaakt met een Armotech-fles met een goedkope standaard regelaar. De interne PowAir MAXREG-regelaar zit al op het PowAir-systeem. Een aanzienlijk hogere kwaliteit regelaarversie. Een Armotech-fles met PowAir Reg zou aan de toonbank gemakkelijk nog eens 10-20 euro meer kosten.

Tot zover ons overzicht van de nieuwe Performance Line HP System-serie van PowAir. De nieuwe flessen zijn al verkrijgbaar in de winkel en kunnen besteld worden. Er zijn al andere modellen aangekondigd, dus we kunnen zeker benieuwd zijn naar de verrassingen die dit nieuwe merk de komende maanden voor ons in petto heeft.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.