KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
PLANEETVERDUISTERING CS3
donderdag mei 25, 2023

In dit nummer hebben we opnieuw een gedetailleerde producttest over de nieuwste innovaties in het tijdschrift. Planet Eclipse had eind vorig jaar op het Amerikaanse WK al zijn nieuwe CS3 gepresenteerd. Na enige vertraging bij de goedkeuring voor de Duitse markt is het nieuwe high-end vlaggenschip van Planet Eclipse nu een paar weken in de winkels verkrijgbaar. Reden genoeg voor ons om dit nieuwe gekleurde zwaard aan een gedetailleerde producttest te onderwerpen. Laten we aan de slag gaan met alle productkenmerken en details van de nieuwe Planet Eclipse CS3.

Fans van Planet Eclipse moesten ongeveer drie jaar wachten op het nieuwe model van de CS marker-serie. Met de CS3 werd de nieuwste generatie van de Planet Eclipse Spool Valve HighEnd paintball markerserie gepresenteerd op de Paintball World Cup in Kissimmee, Florida, VS. Dit betekent dat de oude CS2 Pro officieel geschiedenis is als voorgangermodel.

Zoals bij vrijwel elke nieuwe generatie markers van Planet Eclipse is ook de CS3 grotendeels een compleet nieuwe ontwikkeling. Bij Planet Eclipse moet je onderscheid maken tussen nieuwe markergeneraties en upgradeversies. De CS1, de eerste variant van de CS markerserie, kwam destijds op de markt. Dit werd gevolgd door de CS2 en ongeveer een jaar later de CS2 Pro. Dit was echter slechts een upgrade van de CS2 en geen onafhankelijke nieuwe ontwikkeling. De situatie is vergelijkbaar, b.v. B. de verschillen tussen LV1 en LV1.5 of LV1.6 en de recente sprong naar het gloednieuwe platform LV2. Maar dit is slechts een kanttekening voor iedereen die tot nu toe misschien niet zo bekend was met de Planet Eclipse marker-modelserie of hun modelnamen. Laten we onze aandacht weer richten op de CS3. Zoals reeds vermeld is de CS3 op grote delen volledig opnieuw ontworpen. Het was gebaseerd op het ontwerp van de vorige modellen en het is nog steeds een regelventielmarkering, maar daar houden de overeenkomsten eigenlijk op. Binnenin en vooral qua prestaties heeft Planet Eclipse met de CS3 opnieuw nieuwe maatstaven geleverd en gezet op het gebied van prestaties. De hele body is opnieuw ontworpen en nog slanker en lichter gemaakt. Het snelspanmechanisme is opnieuw herzien en verbeterd, waardoor het onderhoud van de marker nu nog eenvoudiger is.

Daarnaast heeft Planet het frame van de marker herzien. Hij is groter dan alle voorgaande modellen en biedt daardoor aanzienlijk meer comfortabele, ergonomische bediening en meer bewegingsvrijheid. Het hart van de Planet Eclipse CS3 is het nieuw ontwikkelde OP-Core boutsysteem, dat niet alleen stiller en merkbaar soepeler werkt dan het vorige model CS2, maar Planet is er ook in geslaagd om maar liefst 20% meer luchtefficiëntie uit de marker te halen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een volumekamer die ca. 50% groter is dan zijn voorganger, waardoor de werkdruk van de CS3 wordt verlaagd tot een ongelooflijk lage 95-105 PSI (komt overeen met ca. 6-7 bar). Hiermee blijft de CS3 ver achter bij alle voorgaande modellen. Dat alleen al is een absoluut verkoopargument voor alle spelers die in zogenaamde "unlimited" series en competities spelen, maar natuurlijk voor alle anderen die gewoon de maximaal mogelijke prestaties op het veld in handen willen hebben. Met de CS3 kun je eenvoudigweg aanzienlijk meer paintballs uit een tankvulling schieten.

Het boutsysteem van de CS3 is voorzien van de nieuwe Cure FT-bout met zachte punt. De loop is de reeds bekende van het LV2 S63 loopsysteem met een lengte van 14,5 inch. Deze wordt geleverd met een .689 en een .685 PWR-behuizing. Extra hulzen met verschillende diameters kunnen als accessoires worden aangeschaft om de loop nog beter aan alle verschillende verfdiameters te kunnen aanpassen. Andere kenmerken zoals de FDD (Fully Decouple Drive), de ADD (Auto Dwell Dynamics), de gereedschapsloze gripschalen en de nieuwe Low Profile POPS ASA-adapter maken het pakket compleet en maken de nieuwe Planet Eclipse CS3 tot een van de beste en de krachtigste markers voor paintballtoernooien ooit.

Zoals alle Planet Eclipse high-end markers wordt de CS3 ook geleverd in een hoogwaardige en stabiele aluminium koffer met ritssluiting. Binnenin vind je de marker, de tweedelige loop met PWR-hulzen, een Planet Eclipse inbussleutelset, een tube vet, een loopsok, een set reserveonderdelen en de handleiding voor de marker. Zoals altijd levert Planet Eclipse met de CS3 kwaliteit op het hoogste niveau. Deze marker is al leuk om uit te pakken en te bekijken en is uiterlijk 100% overtuigend op het veld. We hebben op dit moment een duidelijk koopadvies, want met een CS3 kan het gewoon niet fout gaan. Ze presteert altijd op haar best, de rest hangt dan af van de vaardigheid van de speler.

Wij wensen alle Planet-fans en aanstaande CS3-bezitters veel plezier met dit nieuwe high-end apparaat en een succesvol toernooiseizoen.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.