KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
PAINTBALL WERELDWIJD – PAINTBALL IN THAILAND
Paintball_Spielen_in_Thailand
donderdag mei 23, 2024

In de editie van vandaag willen we een kijkje nemen in Thailand en hoe paintball daar wordt gespeeld. We bezochten enkele van de modernste faciliteiten ter plaatse, zoals het Pattaya Paintball Park , waar ook internationale toernooien worden gehouden. Thailand is een ideale gelegenheid om heerlijke, ontspannende vakanties en paintballsporten te combineren. Maar lees zelf maar… In de afgelopen nummers hebben we in het kader van onze artikelreeks “Op wereldreis paintball met Louis” bericht over talrijke landen waar ook paintball wordt gespeeld en dankzij Louis konden we u voorzien van geweldige foto's en interessante informatie over de afzonderlijke landen, onze bijdragen overbrengen. Op dit punt nogmaals dank aan Louis voor zijn medewerking.

In de post van vandaag willen we een ander land bezoeken op de paintballwereldkaart. Het gaat over het vakantieparadijs Thailand in het Verre Oosten. Paintball Sports-eigenaar en directeur Karl Plinke is er talloze keren geweest en beschouwt Thailand als een van zijn populairste reisbestemmingen. Het was dus niet meer dan logisch dat mensen ook ter plekke met de paintballsport aan de slag gingen. Een van de sterkste paintballregio's in Thailand is het gebied rond Pattaya Beach in het noordoosten van het land. Pattaya zelf ligt direct aan zee en biedt naast stranden en tal van toeristische trekpleisters zoals markten, eilanden en andere bezienswaardigheden ook een geweldig feest- en uitgaansleven. Het hoogtepunt voor alle lokale paintballfans is duidelijk het Pattaya Paintball Park.

Het is een van de modernste faciliteiten in Azië, die nog maar een paar jaar geleden werd geopend, na de grote Covid-crisis, die Thailand als toeristische bestemming bijzonder hard trof. Op het Paintball Park Pattaya kun je in een moderne sfeer paintball en airsoft spelen op een totale oppervlakte van zo’n 12.000 vierkante meter. De faciliteit beschikt in totaal over vier speelvelden, waarvan twee puur SupAir-toernooivelden. Er zijn ook twee actievelden voor groepen die ter plaatse materiaal willen huren en paintball als vrijetijdsbesteding boordevol actie willen ervaren. We hebben vooraf via sociale media een afspraak gemaakt met Spencer, de eigenaar en veldbeheerder en een afspraak ter plaatse op het veld geregeld, omdat we heel graag willen zien hoe een moderne paintballfaciliteit in Thailand eruit ziet. Het veld zelf ligt ongeveer vijf kilometer buiten het stadscentrum, maar ligt nog steeds binnen het stadsgebied aan de rand. We namen een taxi van het hotel naar het speelveld in ongeveer tien minuten. Op dit punt moet gezegd worden dat taxiritten in Thailand extreem goedkoop zijn; Wij betaalden ongeveer 120 Bath, dat is ongeveer drie euro. Je vindt het erg leuk om rond te rijden in een taxi met airconditioning. Het was die dag buiten zo'n 30 graden in de open lucht. Wel moet vermeld worden dat de zon in Thailand veel sterker aanvoelt dan hier. Als Europeaan zonder zonnebrandcrème kun je al na een half uur behoorlijk verbranden. – Breng dus altijd lotion aan! 😉

Toen we bij het veld aankwamen, begroette Spencer ons bij de ingang met een vriendelijk “Hallo!” – hij herkende ons ongetwijfeld als Europeanen, want er waren die dag alleen maar lokale spelers op het veld. “De meeste spelers uit het buitenland komen pas in de avond het veld op als de temperaturen wat milder zijn. “Veel ervan pas na zonsondergang, dus we hebben speciale schijnwerpers in de velden laten installeren.” Spencer legt het ons uit in heel gemakkelijk te begrijpen Engels. Zelf is hij overigens nog steeds een actieve speler en traint hij regelmatig met zijn eigen team op het veld. Hij leeft ook van paintball en heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Eerst gaan we samen naar de registratie, die zich bevindt onder een enorme dakconstructie die bijna lijkt op een pakhuis zonder buitenmuren. Overal staan netjes opgestelde tafels waar spelers hun uitrusting kunnen neerleggen en zich kunnen voorbereiden op de spellen. In het midden bevindt zich een grote containerstructuur. Naast registratie is er ook een kleine winkel waar u huurmateriaal kunt krijgen, paintballen kunt kopen en snacks en koude drankjes kunt krijgen. Het geheel maakt een supermoderne en schone indruk. Ook de verhuuruitgave voor gastspelers en groepen is actueel. We zien alleen nieuwe, moderne EMEK100 markers van het merk Planet Eclipse. Al met al kun je zien dat hier een premium aanbieding wordt gepresenteerd. Dit heeft echter ook zijn prijs. Vakanties, accommodatie en eten in Thailand zijn over het algemeen erg goedkoop, maar als het om paintball gaat, moet je helaas vergelijkbare prijzen betalen als je in Duitsland gewend bent. Het veldgeld voor spelers met eigen uitrusting die bijvoorbeeld op het SupAir-veld willen spelen of trainen bedraagt 1.200 Bath. Dit komt overeen met ongeveer 30 euro. Daarnaast zijn er nog eens 3.000 Bath voor een doos paintballs met 2.000 shots. Dat is weer zo'n 75 euro. Dit betekent dat je ruim 100 euro kunt besteden aan entree en een doos verf. Maar het veld is echt in topconditie. We hebben zelf al heel wat paintballvelden gezien en gespeeld, maar bij het Paintball Park Pattaya kun je zelfs op het toernooiveld praktisch van de grond eten. Aan het einde van de dag haalt het personeel iedere bal van het veld op en maakt de bunkers grondig schoon, zodat het veld er dag na dag uitziet alsof het net van nul is opgebouwd.

Over toernooi-paintball gesproken: we hadden het geluk dat er tijdens ons bezoek zowel een paintball-toernooiteam als twee speedsoft-airsoft-teams ter plaatse waren. Terwijl de airsoftspelers op het linkerveld speelden, waren de paintballspelers op het rechterveld druk bezig met trainen en oefenen met snappen en breakouts. Het lokale team was de OG Boys, een bekend toernooiteam in Azië dat niet alleen in Thailand traint en speelt, maar ook voor toernooien naar Singapore afreist en zelfs vertegenwoordigers heeft in Australië. De jongens waren heel ontspannen en er ontstond al snel een levendige uitwisseling. Natuurlijk wilden we weten hoe toernooi-paintball in Duitsland werkt en met welke apparatuur we spelen. Uiteindelijk bleek dat paintball altijd paintball is. De verschillen zijn werkelijk minimaal en dus verbindt de sport mensen over de hele wereld via hun gemeenschappelijke hobby. Het was echt gaaf om de jongens te leren kennen en ze te zien trainen. Natuurlijk kon de verplichte foto samen op het einde niet ontbreken. Na een dag in het Pattaya Paintball Park kun je zeggen dat er hier echt iets aan de hand is en dat niet alleen de paintballsport hier wordt beoefend, maar dat de lokale bevolking deze sport ook beleeft. Dit alles in combinatie met de indrukwekkende achtergrond, de 40 verdiepingen tellende wolkenkrabbers van Pattaya op de achtergrond, is een echt hoogtepunt in de avond en echt een ervaring die iedere paintballfan moet meemaken.

We waren zeker gefascineerd door de aanblik toen we 's avonds samen met Spencer, de veldoperator, weg van het veld zaten met een koud Chang (Thais biertje) en filosofeerden over paintball. Tijdens dit gesprek kwam ook naar voren dat er enkele weken later een groot internationaal toernooi zou plaatsvinden. Zonder verder oponthoud spraken we af om Spencer de volgende dag opnieuw te ontmoeten voor een nieuwe afspraak om over het geplande evenement te praten. Het bleek een van de grootste internationale toernooien in Azië te zijn. Tijdens het evenementenweekend kwamen van vrijdag tot en met zondag 36 teams uit verschillende landen samen. Deze omvatten Thailand, Singapore, de Filippijnen, Laos en Cambodja. Een internationaal startveld met veel ambitieuze teams. Omdat we het zo gaaf vonden en het persoonlijke contact ter plaatse erg leuk vonden, besloten we al snel om partner en sponsor van het evenement te worden. Uiteindelijk kon je de paintballsportvideo keer op keer bewonderen op de twee dagen dat het toernooi via live videostream op sociale netwerken werd uitgezonden. We zijn trots en blij dat we op deze manier de paintballsport hebben kunnen ondersteunen, zelfs op verder weg gelegen plekken in de wereld.

Tot zover ons reisverslag uit het zonnige Thailand. Dus plant u in de toekomst een vakantie waarbij u zon, strand, feesten en paintball wilt combineren, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Thailand is altijd een reis waard, niet alleen om paintball te spelen. Met dit artikel sluiten we onze serie “Paintball Worldwide” artikelen af. We hopen dat je ervan genoten hebt en misschien heeft het sommigen van jullie een beetje interesse gegeven in paintballen op andere plaatsen in de wereld. Tot snel …

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.