KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
PAINTBALL ROOKIE OPEN 2023
woensdag november 22, 2023

Op 16 september van dit jaar vond het eerste Paintball Rookie Open Event plaats in de Paintball Battlefields Hildesheim-faciliteit. Dit is momenteel het grootste jeugdtoernooi van Duitsland. 60 teams strijden in slechts één toernooi tegelijkertijd tegen elkaar om het beste jonge team van Duitsland te kiezen. Wij waren er live bij en hebben er veel leuke indrukken en foto's vannaar het evenement gebracht.

De paintballtoernooisport in Duitsland heeft het al jaren moeilijk, sommigen spreken zelfs openlijk over een crisis. Des te leuker is het dat er soms nog steeds tekenen en wonderen gebeuren en dat sommige dingen zich gewoon ten goede ontwikkelen. Een echt staaltje kracht werd bereikt in de samenwerking tussen Paintball Sports, Playpaintball.de, het speelveld Battlefields Hildesheim, de Marshall Crew van Team Ballistics Göttingen en een handvol sponsors uit de scene. Wat eind vorig jaar begon als een ambitieus proefproject en simpelweg bedoeld was om een zo groot en professioneel mogelijk instapevenement te zijn, is uiteindelijk uitgegroeid tot HET jeugdpaintballtoernooi voor heel Duitsland en Europa. Maar liefst 60 teams schreven zich bij de eerste poging in voor het toernooi. De Paintball Rookie Open was bij de eerste poging uitverkocht. Geen enkel ander jeugdtoernooi in Duitsland of de rest van Europa is de afgelopen vijf tot tien jaar ook maar in de buurt van deze dimensies gekomen.

Ter plaatse wachtte een beurs op de teams, zoals je die in de grotere competities niet eens tegenkomt. Er was een pop-upwinkel Paintball Sports waar je allerlei spullen kon kopen die verband hielden met de toernooisport. Er waren ook tech-stands van de merken Dye en Planet Eclipse. Er was ook een officiële DPL-stand, waar geïnteresseerde teams meer te weten konden komen over het werk van de Duitse Paintball League, evenals andere stands van PlayPaintball.de, die hun Pro Players Card en de op maat gemaakte hoofdbandfabrikant An.Craft presenteerden.

Ook voor het fysieke welzijn werd goed gezorgd. Dus 's ochtends toen het veld openging waren er broodjes, donuts en koffie voor weinig geld. Frisdranken en andere dranken waren verkrijgbaar bij de veldoperator en vanaf de middag stond er een foodtruck klaar om heerlijke burgers aan de spelers te verkopen.Het toernooischema was geheel afgestemd op de jonge spelers: iets meer tijd in de ochtend voordat het toernooi begon. Een uitgebreide teamcaptainsbijeenkomst waarin alle openstaande vragen werden verduidelijkt. Zelfs een regelbriefing onder leiding van hoofdmaarschalk en DPL Bundesliga-speler Dustin Hauk (Team Ballistics Göttingen). Waarbij zelfs de handgebaren en mededelingen van de marshals (scheidsrechters) tot in detail werden uitgelegd voor alle deelnemers.

De ploegen gingen vervolgens goed voorbereid de groepsfase van de voorronde in. De 60 teams waren verdeeld in zes poules van elk tien teams. Elk team moest één keer strijden tegen elk ander team uit de eigen groep. Het spel werd gespeeld op vier speelvelden, elk met een andere indeling. Deze velden zijn vernoemd naar de veldsponsors en werden op een visueel aantrekkelijke manier versierd met spandoeken en vlaggen, passend bij de uitstraling van de sponsors. Er was een Virtue-veld, een Planet Eclipse-veld, een ProShar-veld en een Push-veld. Alle sponsors zorgden voor mooie prijzen voor het evenement. Uiteindelijk kon het winnende team niet alleen genieten van niet-geldelijke prijzen van meer dan 1000 euro voor de eerste plaats, maar gingen de tweede en derde plaats ook naar huis met prijzen ter waarde van respectievelijk ruim 750 en ruim 500 euro. Na afloop van de voorronde vond er bovendien een grote loterij plaats, waarbij onder alle deelnemende teams prijzen ter waarde van in totaal 1000 euro werden verloot. De kaartjes waren gratis bij elke gekochte doos verf. Eén kaartje voor Premium Paint en zelfs twee kaartjes per doos toernooiverf.

Na de groepsfase werd op basis van de behaalde punten het groepsklassement bepaald. 32 teams haalden de hoofdronde, dit waren de vijf beste teams uit elke groep en twee gelukkige op de zesde plaats geplaatste teams die in een directe vergelijking de meeste punten of het betere aantal deelnemers hadden behaald. In de hoofdronde was het lastig in het knock-outsysteem. Elke overwinning betekende dat het winnende team doorging naar een ronde. Voor het verliezende team betekende het ook directe uitschakeling uit het toernooi.

Team na team werd dus gedecimeerd, totdat er uiteindelijk vier teams overbleven, die zowel de plaatsen één en twee als de plaatsen drie en vier onderling uitspeelden. Deze finales werden gespeeld in een race-to-two-format, waarbij het team dat als eerste twee overwinningspunten verdiende, wint. Om ervoor te zorgen dat de toeschouwers het best mogelijke zicht hadden, vond de grote finale plaats direct voor de hoofdtribune van het complex. Hierna volgde de grote prijsuitreiking waarbij de teams samen met een paar koude drankjes en veel paintballspecialistische discussies een geweldig en spannend toernooi konden afsluiten.

Het team Them Teddies uit Nederland won. Volgens het voorrondeklassement stonden de jongens en meisjes aanvankelijk op de elfde plaats en het zag er helemaal niet naar uit dat ze uiteindelijk bovenaan zouden komen te staan. Met een zwaar maar eerlijk spel beheersten ze alle vijf de knock-outrondes met overwinning en werden uiteindelijk de verdiende winnaars van de Paintball Rookie Open van dit jaar. De teams ME Paintball en Them Teddies 2 behaalden de tweede en derde plaats. Bij deze feliciteren we alle winnaars!

We wilden de kans niet missen om de spelers te vragen hoe zij het eerste Paintball Rookie Open-evenement hebben ervaren. De interviews vind je achter de QR-code voor de AFTERMOVIE .

Onze eindconclusie over het evenement: Gewoonweg geweldig! Op dit punt willen we graag alle teams bedanken die er waren, alle supporters en helpers van de organisatie, de Marshall-crew die er altijd was en topwerk leverden, en de operators van Paintball Battlefields voor het grote speelveld. Na slechts één evenement is de Paintball Rookie Open al het aanspreekpunt voor ambitieuze jonge toernooiteams uit heel Duitsland en tegelijkertijd ook hun springplank voor latere deelname aan de grote competities en series zoals DPL, ICS en Co. Wij zijn er blij mee. Er was veel steun vanuit de scene, wat ervoor zorgde dat de organisatoren al groen licht gaven voor een vervolgevenement. Het is de bedoeling dat volgend jaar het volgende Paintball Rookie Open zal plaatsvinden. Mocht dit evenement wederom zo'n succes zijn, dan kunnen de spelers en teams zich daarna verheugen op een volgend evenement. Paintball Duitsland heeft eindelijk weer een echt jeugdevenement. Dit is echt goed voor de toernooiscene en de sport als geheel! Wij kijken nu al uit naar de volgende Paintball Rookie Open.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.