KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
Paintball paintballs van het merk Dye – wat is er nieuw?
maandag november 13, 2017

Kleurbollen van Dye – Ja, ze bestaan echt nog.

Vaak krijgen wij de vraag van klanten wanneer wij de bekende en zeer populaire Dye CG Paint eindelijk weer kunnen leveren. Helaas is het antwoord hierop nogal ontnuchterend, omdat we het zelf niet weten. Als een van de grootste paintball-onlineshops in Duitsland hebben we regelmatig contact met de grote fabrikanten, maar Dye houdt zich helaas erg laag als het gaat om de Dye CG paintballs.

Als je je afvraagt: "huh, wat is Dye CG Paint?" hij is waarschijnlijk geen toernooispeler, of hij is relatief nieuw in de scene. Laten we op dit punt een paar jaar teruggaan om het uit te leggen. Merken als DXS Hellfire en Empire RPS Evil waren destijds de onbetwiste nummer één op het gebied van high-end toernooiverf. Maar toen kwam Dye…

Vrijwel van de ene op de andere dag lag er met de nieuwe Dye CG Paint plotseling een toernooibal op de mat die nog nooit eerder had bestaan. De schaal was diep donkerpaars, de vulling schreeuwde geel en het vlieggedrag was zo verdomd goed dat bijna alle spelers aan het einde van het eerste seizoen overtuigd waren van deze nieuwe verf. Degenen die dit seizoen vanwege een contract of sponsor niet bij Dye CG mochten spelen, bleven vaak achter op het veld.

Helaas eindigde het tijdperk van Dye paintball-munitie zo snel als het kwam. Dye had zijn eigen fabriek gebouwd voor de productie van de formule, die tot op de dag van vandaag nog steeds strikt geheim is. De enorme inspanning en de daaraan verbonden kosten waren echter duidelijk verkeerd ingeschat. Daarnaast was er de extreem hoge standaard op het gebied van kwaliteit en afwerking die niet alleen Dye, maar ook de klanten voor deze paintballs stelden. Uiteindelijk was dit allemaal niet meer binnen een kostendekkend kader te realiseren en zo gebeurde het dat de Dye CG Paint na een kleine 3 jaar volledig van de markt was verdwenen.

Spelers van over de hele wereld rouwen nog steeds om deze paintballs en vragen keer op keer om een nieuwe editie en wanneer wij als dealer eindelijk meer kunnen leveren.

Wat vrijwel niemand weet, Dye maakt nog steeds paintballs..

En dat brengt ons eindelijk terug bij het belangrijkste deel van ons verhaal. Wat weinig mensen weten is dat Dye nog steeds paintballs produceert. Het merk Proto is bijvoorbeeld van Dye. De Proto Paintballs zijn verkrijgbaar in totaal 5 verschillende soorten, deze vindt u uiteraard ook in onze online shop.

Er is ook een speciale editie van de Dye Paint, die waarschijnlijk alleen de toernooispelers kennen. De zogenaamde Dye Bluebox paintballs zijn high-end toernooi-paintballs die zijn vervaardigd volgens de laatste normen en toernooiregels. Quasi de indirecte opvolger van de populaire Dye CG Paintballs. Deze Dye Blue Box Paintballs worden altijd extra vers gemaakt voor toernooien als de NXL of de European Millenium Series. Binnenin zit een zeer broze toernooibal met een metaalachtig oranje omhulsel en een stroperige, romige gele vulling. Ideaal voor toernooispelers.

Wanneer een toernooi voorbij is, kunnen dealers, rechtbanken en teams wat er nog over is aan verse paintballs opkopen en dat doen wij voor u. Dus zelfs de normale paintballer kan af en toe genieten van de nieuwste high-end verf van Dye. Omdat wij de beschikbaarheid niet altijd kunnen garanderen, raden wij u aan altijd over een kleine voorraad te beschikken.

Hoe ziet de toekomst van Dye Painballs eruit?

Meer details weten we helaas ook niet. Uiteraard hopen we nog steeds op een heropleving van de originele Dye CG Paintballs , zij het met een aangepast kleurenschema voor de huidige toernooistandaard.

Zoals gezegd kun je als speler zolang volstaan met de talrijke nieuwe soorten Dye en Proto en ook hier krijg je gegarandeerd een top-paintball voor een eerlijke prijs.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.