KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
Paintball Extravaganza 2020 – De nieuwighedenbeurs in de VS
dinsdag juni 2, 2020

WANDELEN IN MEMPHIS – DE PAINTBALL EXTRAVAGANZA 2020

Ook dit jaar werden op de Paintball Extravaganza de nieuwste producten voor het komende seizoen gepresenteerd. Nu de show al 10 jaar in Washington wordt gehouden, werd het voor de organisatoren tijd om van omgeving te veranderen en een frisse wind te laten waaien over het onderwerp "Paintball Extravaganza". Om deze reden staan wij dit jaar op de nieuwe beurslocatie Memphis, Tennessee. Het waren wederom spannende dagen, want er waren al een aantal nieuwe producten aangekondigd en we keken reikhalzend uit naar de release.

Allereerst kunnen we stellen dat de beslissing om de locatie van de Extravaganza te veranderen duidelijk de juiste was en de zaak goed heeft gedaan. Het aantal exposanten en bezoekers is aanzienlijk toegenomen ten opzichte van het voorgaande jaar. Naast de gebruikelijke grote merken als GI Sportz, Dye, Smart Parts en Planet Eclipse vielen dit jaar zo'n 50 exposanten de eer in de wacht en presenteerden zij nieuwe en beproefde producten uit hun assortiment. Nergens anders zijn zoveel zwaargewichten uit de paintballindustrie op één plek geconcentreerd. Daarnaast hadden we dit jaar de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen, want achter de deuren van de trainings- en seminarruimtes gebeuren de echt interessante dingen voor paintballdealers en veldoperators. Hier vertellen de ervaren, oude rotten uit de branche hoe ze ooit hun bedrijf hebben opgebouwd en hoe ze vandaag de dag nog steeds succesvolle paintballparken en grote bedrijven runnen.

Voor de normale paintballer blijven deze deuren doorgaans gesloten, want de Extravaganza is een pure vakbeurs waar je alleen naar binnen kunt als je echt in de branche werkt. – Zeg of u een fabrikant, dealer, veldoperator of evenementenorganisator bent. Helaas mogen wij ook niet alles laten zien, maar wij willen u graag een klein inzicht geven in deze problematiek.

Nu gaan we natuurlijk beginnen met de nieuwe producten waar jullie allemaal reikhalzend naar uitkijken. waar te beginnen – Dat is de vraag, want de expositieruimte van de beurs is groot. Direct bij de ingang loop je direct naar de Ninja Paintball-stand. De beproefde fabrikant van ademautomaten en HP-flessen had dit jaar echter weinig nieuws voor ons. Er werd een nieuw regelaar plus slangsysteem voor luchtbuksen gepresenteerd. Dit kan zeker een markt in de VS zijn, maar het heeft niets met paintball te maken, en er is tot nu toe ook geen vraag naar in Duitsland. – Dus verderop staan Smart Parts en de premiumdochter DLX Luxe daar te wachten. Hier vonden we onder andere de nieuwe All Condition Freak fronten en een Freak XL roestvrijstalen hoezenset. Het zijn ook geen baanbrekende innovaties, maar in ieder geval iets. Als het om markers gaat, heeft DLX over het algemeen een productcyclus van meerdere jaren, dus het was niet verrassend dat de Luxe X, die vorig jaar al werd gepresenteerd, ons op de stand opwachtte. Hier werden onder meer enkele nieuwe kleurvarianten in verschillende camouflagepatronen gepresenteerd.

De volgende was Exalt. Waarschijnlijk de bekendste accessoirefabrikant op de markt heeft een nieuwe lijn tank- en brilkoffers gelanceerd. Dit keer in chique grijs en cyaan. Anders kleinere nieuwe edities van oude, beproefde producten in nieuwe kleuren. Maar nog steeds niets echt nieuws… Geen twijfel mogelijk, we stonden nog maar aan het begin, maar na drie stands zonder echte innovaties was het eerste wat we voelden desillusie. Dus gingen we verder het interieur van de tentoonstellingsruimte in en vonden de kleine maar volgepakte First Strike-stand direct links van de ingang. Er was hier eindelijk veel te zien. De ene nieuwigheid volgde de volgende. De beproefde MagFed-fabrikant heeft tal van nieuwe markermodellen in de pijplijn. Grofweg allemaal aanpassingen van de beproefde First Strike T15, maar stuk voor stuk een geweldig, individueel product. Bovendien was er als onafhankelijke nieuwe ontwikkeling een 6-schots revolver in Cal. 50, die aan het begin van het seizoen in de Duitse winkels verkrijgbaar zal zijn onder de modelnaam ROSCOE. De revolver ziet er iets ‘Amerikaanser’ uit dan de tot nu toe zeer populaire HDR50 van Umarex. Met ongeveer 170 euro in de detailhandel zal de prijs ook aanzienlijk hoger zijn. Het is echter ook een veel stabieler, zwaarder volledig metalen product. Dus als je het wat meer martial vindt, kun je het hier misschien vinden. First Strike heeft ook zijn eigen MagFed Paint aangekondigd met een gelatine-omhulsel. Dit zou moeten worden aangeboden in een doos van 600. Helaas konden we op de beurs nauwelijks informatie krijgen en ook geen monsters testen, aangezien de getoonde dozen allemaal leeg waren. Er was weer een update over het onderwerp munitie. Nadat de First Strike Paintballs ongeveer een half jaar verkrijgbaar zijn in een grote doos van 600 stuks, zullen binnenkort ook de Spheric Powderballs in deze verpakkingseenheid verkrijgbaar zijn. Net als de FS Rounds bevat elke doos 4 stuks van de 150 zakjes. De prijs van de poederballen zou dus opnieuw aanzienlijk moeten worden verlaagd. Dat was het voor First Strike, laten we naar Planet Eclipse gaan en kijken wat er nieuw is voor competitiesporten…

Zoals elk jaar heeft premiumfabrikant Planet Eclipse gekozen voor een van de centrale locaties van de beurs in het drukbezochte centrum. Wat ook opvalt is dat Planet Stand bijna drie keer zo groot is als de meeste, en met goede reden. Planet had dit jaar veel te laten zien op Extravaganza. Er werden twee gloednieuwe high-end paintballmarkers gepresenteerd. Met de Planet Eclipse EGO LV1.6 is er eindelijk een opvolger van de LV-stamperserie, die al ongeveer twee jaar uit productie is. Fans van deze markers zullen alvast hun vingers aflikken. De nieuwe EGO LV1.6 heeft vrijwel niets te maken met de vorige modellen. De solenoïde is volledig opnieuw ontworpen en de ultralichte koolstofcilinder is afkomstig van de nieuwe CS2 Pro. De technologie van de oude LV1.5 is volledig herzien en dus is er technisch gezien met de LV1.6 een compleet nieuwe marker ontstaan. Het geheel wordt bekroond door de zeer interessante prijs van slechts 1399,95 euro, wat tegenwoordig een echt koopje is voor een gloednieuwe Planet Eclipse marker. De tweede producthamer van Planet zal alle GEO-fans rechtop laten zitten en opmerken. Planet heeft feitelijk de GEO4 geïntroduceerd. – "Waarom?" Sommigen zullen zich nu afvragen, want er is de CS2 Pro. Welnu, de GEO was ongeveer tien jaar lang het door een regelklep aangedreven vlaggenschip van Planet en heeft daarom veel fans in de scene. Omdat de vraag zo groot was, besloot Planet na lang heen en weer te gaan heruitgeven. Maar Planet zou Planet niet zijn als je er niet meteen nog eentje aan toevoegt. De nieuwe GEO4 combineert de oude GEO3-bouttechnologie met het nieuwe ontwerp en de lichtgewicht constructie van de CS2. Buiten CS2, binnen GEO. Het nieuwe GEO4-model is ook verkrijgbaar in de winkels voor een kleine 1299,95 euro, wat een nieuwe prijsbenchmark zet voor de high-end toernooistandaard. Waarom zo goedkoop? – Welnu, de GEO-techniek heeft ook zijn nadelen. Het karakteristieke schotpatroon en functionaliteit gaan hand in hand met zo’n 30% meer luchtverbruik. De CS2 Pro is en blijft de maatstaf voor alles in het high-end assortiment van Planet. Maar als je het wat goedkoper vindt, of gewoon een GEO-fan bent, heb je nu de mogelijkheid om met een aanzienlijk kleiner budget aan de slag te gaan. Andere innovaties van Planet waren onder meer de nieuwe Quake-precisieloop voor de EMEK MG100, ontwikkeld in samenwerking met Carmatech Engineering en voorzien van schroefdraad en velden, en een upgrade van het EMEK 100 PAL Loader-systeem. – Maar dit is waarschijnlijk meer voor veldoperators.

Na de overweldigende indrukken van de Planet Stand liepen we verder door de hallen en vonden de nieuwe STORMER Tactical MagFed marker op de stand van GI Sportz, die ook eigenaar is van het merk Tippmann. Dit model is gebaseerd op de Tippmann Cronus en zou op Tippmann TMC-tijdschriften draaien. Qua kosten zou de Stormer een flink stuk onder de TMC moeten zitten en daarmee het nog makkelijker maken om de MagFed-markt te betreden en dit onderdeel van de sport interessanter te maken voor nieuwkomers. De Stormer zal naar verwachting vanaf mei in de winkels liggen. Daarna gingen we naar de stands van Dye, Valken en Virtue. – Helaas kunnen we op dit moment foto's laten zien van prachtige stands, maar niets nieuws. Alle drie de grote merken hadden de beproefde standaardproducten op hun stands, maar geen echte hoogtepunten. We kunnen op dit punt dus al zeggen dat vanuit het perspectief van de fabrikant Planet Eclipse de duidelijke winnaar van de Extravaganza 2020 is. De jongens maakten weer hun huiswerk en verrasten iedereen.

Eén van de laatste stands die we die dag bezochten was die van Carmatech Engineering. Managing Director en ontwikkelaar David Williams liet ons zijn beproefde paintball-sluipschuttersgeweer en de nieuwe Nemesis-precisielopen met treinen en vierkanten zien. Er wordt gezegd dat deze iets nauwkeuriger zijn dan eerdere Hammerhead-producten. Maar wat echt interessant was in dit gesprek was dat David aankondigde dat hij het merk Carmatech dit jaar terug naar Europa en vooral naar Duitsland wilde brengen. Hopelijk kunnen de Duitse paintball-snipers snel weer uitkijken naar de beschikbaarheid van deze exclusieve producten. Dit jaar stond Extravaganza niet alleen in het teken van pure paintballsport, er werden ook nieuwe sportactiviteiten gepresenteerd. Slechts ongeveer 60% van de exposanten waren pure paintballbedrijven. Ook ontmoetten we organisatoren van evenementen, airsoftbedrijven, leveranciers van lasergameapparatuur en, wat wij persoonlijk erg interessant vonden, de nieuwe Amerikaanse hit Gelblaster. Je schiet kleine waterkralen om je heen. Plezier dat al geschikt is voor kinderen, minder pijn doet en vrijwel geen rommel achterlaat. Een persoonlijk hoogtepunt was een bewegende paintballtank waarin je een marker kunt klemmen. Dan kun je een echt paintballtankgevecht nabootsen. Blijkbaar zijn er in Europa al twee aanbieders hiervoor. Eén in Engeland en één in Frankrijk. Het is de vraag of dit plezier ook in Duitsland zal aanslaan en of het überhaupt goedgekeurd zal worden, maar het ziet er uit als een hoop plezier en actie.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.