KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
Op bezoek bij GO Paintball Berlijn
dinsdag juli 21, 2020

Ga naar Paintball Adventure Park in Berlijn – De grote veldcontrole

Onze nieuwe serie artikelen gaat over de grootste, beste en coolste paintballvelden van Duitsland. Voor elke editie bezoeken wij een veld en maken voor u een gedetailleerd rapport waarin we u informeren over de belangrijkste gegevens van het veld en de bijzonderheden van de afzonderlijke faciliteiten. Vandaag zijn we te gast in de grootste paintballfaciliteit van de hoofdstad, bij GO Paintball in Berlijn. Het veld is de laatste jaren steeds meer omgetoverd tot paintball-evenementenpark en heeft veel te bieden.

Ga naar Paintball Adventure Park – met verschillende instellingen

Wat bij Go Paintball meteen opvalt, is de unieke sfeer van het park. Het overkoepelende Western-thema met zijn gedetailleerde decors loopt door talrijke delen van het park en zorgt zo voor een echt pretparkgevoel, weg van de speelvelden. Eén ding werd ons vanaf de eerste meters duidelijk, GO Paintball is absoluut geen normaal paintballveld, maar een echt actiesportpretpark.

Als gast betreden wij eerst het zeer ruime spelersgedeelte. Op ongeveer 5000 vierkante meter zijn er talloze tafels, zitplaatsen en registratie, een snackbar waar u tijdens de lunch heerlijke hamburgers kunt bestellen, de uitgifte van huurmateriaal en paintballen, evenals de sanitaire voorzieningen. In totaal hebben maximaal 700 spelers de ruimte om zich hier te ontwikkelen. Echter, aangezien de verantwoordelijken doorgaans slechts 400 spelers per dag op de faciliteit toelaten, is het zeer aangenaam en lijkt het, ondanks het grote aantal bezoekers, niet zo druk als sommige andere faciliteiten. “De spelers moeten zich hier op hun gemak voelen en genieten van hun tijd op de faciliteit. Gewoon een vrije dag”, zegt Robert Koplin van het team dat de Go Paintball-faciliteit exploiteert.

Het paintballpark als westerse stad

Vanuit het zeer centraal gelegen spelersgebied kunnen we alle omliggende velden van de faciliteit bereiken. Ook hier hebben de operators meegedacht en de loopafstanden voor de spelers zo kort mogelijk gehouden. Vanuit elk van de 12 speelvelden kun je op korte afstand terugkeren naar je vaste tafel in het spelersgebied. “Gasten moeten op de speelvelden direct aan het spel kunnen beginnen en niet lang naar het startpunt hoeven te lopen om vervolgens vanaf daar terug te rennen naar het eerste gevecht en in het ergste geval direct na het gevecht het veld te verlaten. hit. Eerst en vooral wil je spelen, actie hebben en plezier hebben en niet alleen maar de hele dag rennen.” vertelt Robert terwijl hij ons wegleidt van het spelersgebied naar de velden. Plots staan we voor de achtergrond van een westerse stad. Voor ons staan een bank, de salon en het kantoor van een sherif. Dit indrukwekkende gebouw is echter niet het speelveld, maar slechts de ingang ervan. We staan voor Cayenne, een van de meest unieke en gedetailleerde paintballvelden van Duitsland. Het GO-paintballteam heeft op ongeveer 2500 vierkante meter een echte westernstad nagebouwd waar je nu cowboys en indianen kunt spelen met paintballmarkers. Iedereen die ooit gewapend met een paintballstift de posttrein heeft willen beroven of de bank wil leegruimen, kan het hier allemaal beleven. De zeer gedetailleerde gebouwen, waarvan sommige meerdere verdiepingen hebben, zien er indrukwekkend uit en bieden een werkelijk unieke sfeer. Het speelveld Cayenne vormt het hart van de faciliteit en ligt direct naast het spelersgebied. In totaal beschikt de GO-paintballfaciliteit momenteel over 12 paintballvelden met een grote verscheidenheid aan thema's en tegen 2022 zijn er nog vier gepland.

Sommige oudere velden zijn wat eenvoudiger, maar daarom niet minder leuk. Op de faciliteit vindt u bijvoorbeeld ook een hyperbalveld dat uniek is in Duitsland. Voor degenen die niet weten wat Hyperball is: zo begon toernooisport enkele decennia geleden in de VS, zelfs voordat Supair-bunkers werden uitgevonden. Een stukje nostalgie dat de herstructurering van het park tot op de dag van vandaag heeft overleefd en nog steeds voor veel plezier en actie voor de bezoekers zorgt. Hoe nieuwer de velden, hoe interessanter, omdat je bij elk afzonderlijk onderwerp kunt zien dat de operators niet alleen vooraf over de veldstructuur hebben nagedacht, maar ook kosten noch moeite hebben gespaard bij de implementatie om hun zeer gedetailleerde plannen te integreren in de te implementeren actie. We kijken nu naar het Diggin Dirt-veld. Dit is een groot veld met bunkers, bruggen en een enorm sloten- en kanaalsysteem waarmee spelers het hele veld op meerdere niveaus kunnen verkennen. Het voelt bijna als een loopgraaf in oude Call of Duty-games. Een onvergelijkbare game-ervaring die we nog nooit op een ander gebied hebben meegemaakt. Wilt u het speelveld live zien, dan kunt u eenvoudig de QR-code op deze pagina scannen. Tobi van Paintball Channel liep met zijn camera kort nadat deze openging het hele veld rond en legde de bijna eindeloze paden vast die het veld voor je te bieden heeft. Het derde en laatste veld dat we willen bekijken heet Jungle Trail. Ook dit is slechts een paar meter verwijderd van de spelersarea. Naast de registratie gaat een steile houten trap een helling op. Een houten bord tussen bamboestelen draagt de naam van het veld en wijst ons de weg. Als we de top van de brug bereiken, huiveren we even, want het klinkt alsof er zojuist heel dicht boven ons hoofd een helikopter richting het speelveld is gevlogen. “Dit geluid maakt deel uit van de ervaring hier.” legt Robert ons uit. Naast de unieke decors is elk speelveld ook voorzien van een bijpassend geluid. Op het Jungle Trail-veld, dat de Vietnamese jungle als thema heeft, horen we naast de helikopter ook de geluiden van exotische dieren en geweervuur. Overigens vonden we de helikopter later op het veld ook daadwerkelijk terug. Blijkbaar heeft de Vietcong hem neergeschoten en dus staat hij op een open plek in het bos en dient hij tijdens het spel als dekking voor ons. Dit veld is erg leuk, vooral in de zomer. Dan is de ‘jungle’ echt dicht begroeid en als de zonnestralen door de dichte boomtoppen komen, heb je een hele gave sfeer. Gewoon een echt junglepad.

Go Paintball Park – ook geschikt voor kinderen

Terug in het spelersgedeelte willen we weten wat er nog meer te weten valt over het park. "Voor ons was het altijd belangrijk dat de paintballspelers hun kinderen mee konden nemen, en daarom werd voor de kleintjes de themawereld 'Pirate's Bay' gebouwd", legt Robert uit. Deze speeltuin ziet eruit als een oud zeevarend stadje. De bedrieglijk echte setting met een steiger en kleine huisjes omvat glijbanen en een klimrek waar de kinderen zich kunnen uitleven terwijl hun ouders zich vermaken op de naastgelegen "speeltuin voor volwassenen". Uiteraard is de piratenbaai weer voorzien van licht en geluid. 's Avonds worden de scènes indirect verlicht. Uit verborgen luidsprekers klinkt een Caribische havensfeer en af en toe zingen piraten hun liedjes. Oorspronkelijk was dit gebied alleen bedoeld als een soort kogelvangmuur om de aangrenzende speelvelden af te bakenen. Een paar creatieve uurtjes later was het eenvoudige project van de beschermende muur plotseling veranderd in een blauwdruk voor een piratenstad. Ook hier kunt u de bijzondere aandacht voor detail zien die in het hele gebouw wordt toegepast.

Onder het genot van een heerlijke burger van de grill in het GO-Imbiss Restaurant vertelt Robert ons iets over de geschiedenis van het park. Deze werd feitelijk in de jaren negentig geopend, toen nog onder de naam Outdoor Sports. Ook toen was het park een vaste waarde in Oost-Duitsland. Zelfs het Duitse paintballkampioenschap werd daar destijds gehouden. Helaas nam op een gegeven moment de betrokkenheid van de exploitanten af en verdween het park steeds meer uit de focus van de spelers. In 2014 nam Primo, de toenmalige aanvoerder van de Duitse recordkampioen Frankfurt Syndicate, samen met Robert het park over. Sindsdien heeft het team jaar na jaar hard gewerkt om het park uit zijn slaap te laten ontwaken en het terug te brengen in zijn oude glorie. Dat is zeker gelukt, want vandaag de dag is het park groter en beter dan ooit. Nog steeds wordt er vijf dagen per week in het park gesleuteld en gewerkt. Er worden nieuwe paintballvelden aangelegd en delen van het park worden steeds verder gemoderniseerd. Op de overige twee dagen is er overigens geen sprake van stilstand, integendeel, dan wordt hier paintball gespeeld. Omdat de faciliteit al jaren goed bezocht wordt in de weekenden, moeten de bouwwerkzaamheden voor de spelexploitatie worden opgeschort.

Maar het Go Paintball Team is nog lang niet klaar. Robert vertelt ons enkele toekomstplannen en visies. Het park biedt zijn bezoekers straks nog meer afwisseling. Drie speelvelden worden momenteel herzien en voorzien van nieuwe bekleding, geluid en andere details. Ook het spelersgedeelte krijgt een update. De schuilkelders worden volledig vernieuwd en voorzien van licht. Dit is belangrijk omdat er altijd nachtevenementen zijn in GO Paintball. Deze bijzondere evenementen bieden een heel bijzondere sfeer dankzij bijzondere licht- en geluidseffecten en een interessante verhaallijn.

Robert vertelt dat alle oude kampeerplaatsen de komende jaren stapsgewijs worden verbouwd en gerenoveerd. Nieuwe thema's zoals "Star Wars", de middeleeuwse wereld "Fortress" en de geplande piratenbaai "Tortuga" moeten de spelers boeien en voor nog meer paintballactie zorgen. Jaarlijks kunnen bezoekers zich verheugen op één of twee nieuwe hoogtepunten. “Ons plan strekt zich al ruim tien jaar uit in de toekomst. Wat we de afgelopen zes jaar hebben bereikt, is nog maar het begin.” legt Robert ons met stralende ogen uit. Er zit hier echt iemand met hart en ziel. Overigens is Robert ook de drijvende kracht in het park als het gaat om de planning van de faciliteit, de decors en de uitvoering ervan. De gepassioneerde vakman is dagelijks zelf in het park bezig met de bouwwerken en heeft veel plezier bij het uitvoeren van de drukke bouwplannen. Ondertussen houdt zijn partner Primo het team bij elkaar en zorgt hij er naast de administratie ook voor dat de kwaliteitsnormen op het park zo hoog blijven als nu. Een hecht team dat elkaar perfect aanvult. Dat moet ook zo zijn als je op weg naar succes wilt blijven met zo’n groot paintballpretpark als GO Paintball. We zijn er zeker van dat ze het allebei kunnen en wensen hen veel succes bij de uitvoering van hun ambitieuze plannen.

Dat was ons bezoek aan Go Paintball in Berlijn. Als je ooit in de hoofdstad bent, ga dan zeker even langs het veld. Het is zeker de moeite waard, want dit paintballveld is uniek in Duitsland.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.