KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
Ontmoet de teams – Braindead Emsdetten in Paintball Sports Magazine
woensdag april 6, 2022

MOFA-KRACHT!!! – Een interview met het DPL-team Braindead Emsdetten

Ook in 2022 hebben wij een nieuwe serie artikelen voor u in het nummer. Deze keer hebben we te maken met enkele van de meest bekende en traditionele Duitse paintballteams van de afgelopen jaren. We laten je kennismaken met het team en zijn spelers, hun carrière en sportieve successen. In dit nummer hebben we ons geconcentreerd op het Braindead Emsdetten-team. Het traditionele Noord-Duitse team is waarschijnlijk bekend bij bijna elk paintballtoernooi. Het team komt momenteel uit in de 1e Bundesliga van de DPL en staat tijdens de winterstop op de 7e plaats. Kort voor de start van de tweede seizoenshelft hadden we een ontmoeting met teameigenaar Ingmar Eichner en hoofdcoach Maik Brauschweig voor een interview en wilden weten hoe Braindead van plan is de top van de tafel in de tweede seizoenshelft weer in te halen. seizoen.

"BRAINDEAD… MOFA POWER…" echoot over het speelveld. Iedere speler ter plaatse weet meteen wat dat betekent. De gekke jongens van het Braindead Emsdetten-team, rond hun coach "Disco" Maik Brauschweig, die inmiddels bekend is in de toernooiscene en praktisch een cultstatus geniet, maken zich op voor het volgende punt.

Braindead, deze naam zegt het allemaal. Het staat niet alleen voor veeleisend toernooi-paintball op het hoogste niveau, maar ook voor heel veel plezier en een of ander gerommel buiten het veld. Een team dat weet wat belangrijk is, dat met een harde bal schiet, maar zichzelf nooit te serieus neemt en toch al ruim 10 jaar altijd aan de top van het Duitse toernooi-paintball heeft gespeeld. Soms had het team bij de start vijf ploegen in de DPL. Beginnend met de beginnersklasse in de districtscompetitie, tot aan het professionele niveau van de eerste federale competitie. We hadden de gelegenheid om het team te leren kennen en zowel teameigenaar Ingmar Eichner als de coach van het “Disco” -team, Maik Braunschweig, te interviewen. Disco en Inge, zoals ze genoemd worden, zijn er vanaf het begin bij en hebben het team jarenlang op de weg naar succes gehouden.

PBS Magazin: Inge en Disco, leuk dat jullie vandaag de tijd nemen voor dit interview. Vertel ons hoe het toen allemaal begon. Hoe lang bestaat Team Braindead en wat heb je gedaan in je eerste toernooiseizoen?

Disco & Inge: Het team bestaat sinds 2006. Zoals de meeste mensen zijn wij destijds begonnen in het bos. Op een gegeven moment werden we vervolgens uitgenodigd voor de Supair door de Tempeliers, die toen nog de Honkx heetten. Vanaf dat moment zat er voor ons niets anders meer op, de toernooisport had ons simpelweg gefascineerd.

Vervolgens hebben we snel ons eigen SupAir-speelveld opgezet. Een boer uit onze omgeving was zo vriendelijk om ons hiervoor een stuk akker ter beschikking te stellen. Helaas werd de zaak voor ons vrij snel gesloten vanwege bouwrechtelijke redenen. We hebben er toen gewoon een brommerracebaan van gemaakt. *lacht* En tegelijkertijd was het de geboorte van de legendarische brommerbende.

Zoals de meeste teams zijn we begonnen met kleinere leuke toernooien en daarna als de eerste kleine series in wat toen de DNL in Borken was. We waren echt in voor die shit en wilden echt beter en succesvoller worden. Daarom hebben we het speelveld professioneler benaderd en destijds een van de eerste Duitse reballhallen geopend. Daar konden we ons perfect voorbereiden op de competitie en brachten we vrijwel elke vrije minuut met het team door in de zaal.

In ons eerste seizoen in 2008 speelden we vervolgens rechtstreeks in de regionale competitie. Het team heette toen nog JE-Factory en was aanvankelijk een fusie van onze eigen spelers en de Nederlandse Buddha Bandits. Beide ploegen kenden elkaar van de training, maar hadden in de competitie te weinig spelers voor de eigen ploeg. Dus hebben wij onze krachten gebundeld. Alle reballtraining was uiteraard de moeite waard, want we promoveerden naar de 2e Bundesliga als 1e plaats in de regionale competitie.

PBS Magazine: Geweldig verhaal, bedankt daarvoor. Het is lang geleden sinds de begindagen van uw team. Wat waren voor jou de grootste uitdagingen de afgelopen jaren? Hoe zorg je ervoor dat een team zoveel jaren op weg naar succes blijft?

Disco & Inge: De grootste uitdaging bij paintballtoernooien is om de selectie jaar na jaar aan te vullen en competitief te maken of te houden. Hiervoor doen wij veel jeugdwerk. Onze goede naam als succesvol traditioneel team zorgt ervoor dat we af en toe goede spelers kunnen werven, maar helaas ervaren we ook keer op keer tegenslagen. Je steekt veel tijd en werk in het team en als sterke spelers hier en daar afhaken, veranderen of er gewoon geen zin meer in hebben, zijn er altijd gaten die we ergens moeten dichten. Goede toernooispelers zijn momenteel moeilijk te vinden. Naast passie, inzet en geduld moet je ook over een gezonde dosis onzin beschikken om je op je gemak te voelen in ons team.

PBS Magazin: Het is zeker geen gemakkelijke tijd en als coach en teameigenaar is het bijna een fulltime baan, nietwaar? In het huidige seizoen staan jij en je team nu op de 7e plaats in de ranglijst. Wat zijn je plannen voor de tweede seizoenshelft om weer aan te vallen in de top? Bent u in de winter van opleiding veranderd of heeft u personeelswijzigingen doorgevoerd? Wat kunnen we van jou verwachten in de tweede seizoenshelft?

Disco & Inge: Nou, eerlijk gezegd ligt de trainingsintensiteit beslist hoger. Maar dat hoeft niet noodzakelijk een slechte zaak te zijn. We leggen nu meer nadruk op hoogwaardige opleidingen. Klasse in plaats van massa. We hebben ontdekt dat je met minder training minder spelers verbrandt. Te veel trainen maakt de jongens op een gegeven moment moe. Maar we willen dat ze warm zijn als het seizoen begint.

Er zijn bij ons geen personele wisselingen. We zijn overtuigd van de huidige ploeg en het spelniveau en proberen nu samen als team verder te groeien en in de laatste wedstrijden een of twee van de *andere* grote teams te irriteren.

PBS Magazin: Laten we het nu hebben over de plannen voor de toekomst. Waar zien we Braindead komend seizoen? Heb jij al plannen voor de toekomst van het team? De DPL heeft enkele wijzigingen aangekondigd. Welke invloed heeft dat op jullie planning als team?

Disco & Inge: Wij kijken consequent positief naar de huidige veranderingen. Het is echt heerlijk dat er na zo'n lange tijd weer een frisse wind waait. We houden van event-paintball en het was tijd om iets te veranderen. De sport moet zich openstellen om meer teams weer naar het niveau van de 1e Bundesliga te krijgen. Natuurlijk zal het nieuwe concept naar alle waarschijnlijkheid een verzwakking van de competitie betekenen, maar op de lange termijn zal het de competitie en het Duitse paintball goed doen. Daar zijn wij zeker van.

PBS Magazin: Bedankt voor deze opwindende inzichten. Hoe kun je bijvoorbeeld bij jou als geïnteresseerde juniorspeler solliciteren? Doe jij proeflessen?

Disco & Inge: We bieden al een hele tijd geen try-outs aan, omdat we eigenlijk iedereen meenemen die geïnteresseerd is in paintball en geen extreme instelling heeft. Dat is alles wat nodig is om deel uit te maken van ons team en plezier te hebben. Nieuwe mensen zijn altijd welkom, dus wees niet verlegen! Ondanks al onze ambities laten wij ons het sportplezier op en naast het veld niet ontnemen.

PBS Magazin: Wij beschouwen deze verklaring direct als een passende conclusie. Hartelijk dank aan jullie beiden, Disco en Inge, voor jullie tijd. Dus als je geïnteresseerd bent in toernooi-paintball en denkt dat je met de profs kunt spelen, dan heb je nu de kans om je vaardigheden te bewijzen. Wie weet zien we de een of de ander in de toekomst wel het veld op rennen in de Braindead-trui.

Dat was de bijdrage van vandaag aan Team Braindead Emsdetten. Wij wensen Inge, Disco en het hele team een zegevierende tweede seizoenshelft, veel succes en uiteraard veel plezier. Tot het volgende nummer laten we u kennismaken met een van de huidige profteams uit de Duitse paintballtoernooiscene.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.