KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
ONTMOET DE TEAMS… BALLISTICS GÖTTINGEN
dinsdag augustus 30, 2022

ONTMOET DE TEAMS… De BALLISTICS GÖTTINGEN

Ook in 2022 hebben wij een nieuwe serie artikelen voor u in het nummer. Deze keer hebben we te maken met enkele van de meest bekende en traditionele Duitse paintballteams van de afgelopen jaren. We laten je kennismaken met het team en zijn spelers, hun carrière en sportieve successen. In dit nummer hebben we ons geconcentreerd op het Ballistics Göttingen-team. De jongens uit Göttingen zijn een kleurrijke mix van oude rotten en jonge talenten en hebben zojuist de DPL 1e Bundesliga afgesloten met een sterke 6e plaats. We ontmoetten teamcaptain Dustin Hauk voor een interview en spraken met hem over de plannen voor dit en komend seizoen.

Het team Ballistics Göttingen bestaat sinds 1996. Het werd opgericht onder de naam Paintball Sportverein Göttingen eV en is al meer dan 25 jaar actief in paintball . Er zijn tegenwoordig maar weinig teams die dat over zichzelf kunnen zeggen.

Na het bouwen van een eigen club- en teamhal, die in 2015 helaas weer verkocht moest worden, werd vanaf 2009 het plan voortgezet om integraal onderdeel te worden van de DPL. Sinds 2010 ligt de verantwoordelijkheid van het team in handen van Dustin Hauk, die sindsdien prestatiegerichte paintball probeert te combineren met plezier in de sport.

Bericht uit Paintball Sports Magazine

PBS Magazine: Dustin, welkom bij het interview en bedankt dat je de tijd hebt genomen om vandaag met ons te praten. Laten we beginnen met het huidige seizoen. Hoe positioneer jij je als Team Ballistiek dit jaar?

Dustin Hauk: Het hele team bestaat momenteel uit ongeveer 40 actieve toernooispelers in verschillende prestatieklassen. Elk jaar strijden we met minimaal vier squadrons in de DPL, die allemaal spelen onder de vlag van Ballistics Göttingen. We proberen ook jaar na jaar nieuwe spelers op de scène te brengen. Hiervoor bieden wij onder andere aantrekkelijke aanbiedingen voor nieuwkomers. De nadruk ligt altijd op het aanbieden van paintball aan zoveel mogelijk mensen tegen de best mogelijke omstandigheden. Dit is waarschijnlijk ook de reden voor ons zeer lage spelersverloop. Wij leven volgens de hashtag #BGFAMILY . Eén van onze succesrecepten, die wij al jaren ter harte nemen, is het eerlijk verdelen van de kosten binnen de teams. Bij veel teams met meerdere selecties moeten de jeugdteams de teams in de hogere competities helpen financieren. – Dat hebben wij niet! Iedereen betaalt alleen precies wat hij speelt. Dit vervult bovenal de wens van veel spelers naar transparantie en eerlijkheid en wordt zeer goed ontvangen.

PBS Magazin: Bedankt voor deze eerste inzichten. Dat klinkt heel eenvoudig en vooral eerlijk. Als nieuwe speler ben je bij jou in goede handen en heb je de mogelijkheid om mee te groeien met het team in de verschillende divisies waarin je uitkomt. Momenteel maak je al enkele jaren deel uit van de vaste selectie van de DPL 1. Bundesliga. Hoe ben je daar gekomen?

Dustin Hauk: Ons eerste team begon zijn DPL-succesverhaal na een wederopbouw in het seizoen 2011 in de DPL Landesliga. Destijds werd X-Ball Light nog gespeeld en werd het seizoen gehouden in de Paintball Dome Helmstedt. Echt een geweldige tijd. Met de promotie naar de regionale competitie en de parallelle deelname aan de XPSL 2e Bundesliga in het daaropvolgende seizoen 2012 nam de trainingslast en daarmee het spelniveau aanzienlijk toe. Hierdoor konden we ook in de top van de regionale competitie spelen en werd directe promotie naar de 3e Bundesliga van de DPL gerealiseerd. In de jaren die volgden bleef het zo succesvol. Altijd met focus en het grote doel om ooit aan de top van de Bundesliga te spelen.Na een zware maar zeer goede wintervoorbereiding in 2012/2013 was het daaropvolgende seizoen een van de meest succesvolle in de geschiedenis van ons team. Dit jaar wonnen we de kampioenstitel in de DPL 3e Bundesliga Noord/Oost en wisten we tegelijkertijd te promoveren naar de XPSL 1e Bundesliga. Sinds 2014 behoren we tot de top 24 teams in de DPL. Dit werd uiteraard goed gevierd en zorgde voor nog meer motivatie in het team.

PBS Magazine: Twee grote titels in één seizoen, sterke prestaties. Ook al is het alweer een tijdje geleden, toch willen wij van de gelegenheid gebruik maken om u nogmaals te feliciteren! Zoals we vandaag weten, was het voor jou nog lang niet voorbij. Hoe verliep de verdere klim naar de 1e Bundesliga?

Dustin Hauk: De 2e Bundesliga is weer iets anders. Toen we daar aankwamen, was ons eerste doel om de klas vast te houden. Opeens kwamen de teams uit heel Duitsland en steeg het spelniveau sterk ten opzichte van de 3e Bundesliga. Maar dat motiveerde ons nog meer en in de jaren die volgden hebben we op elke training en elke speeldag alles gegeven. Onze inzet werd uiteindelijk beloond met het winnen van de DPL 2e Bundesliga in het seizoen 2016 en de daaruit voortvloeiende promotie naar de 1e Bundesliga van de DPL. Eindelijk hadden we ons doel bereikt en wisten we zeker dat we niet meer weg wilden! Sindsdien houdt het team zich staande in de koningsklasse en vierde onlangs, in het net afgelopen seizoen 2021/2022, zijn beste teamprestatie tot nu toe met een 6e plaats in de DPL 1. Bundesliga. Onder meer de regerend kampioen Breakout Spa en de regerend runner-up Keulen Hurricanes werden verslagen. Dit geeft ons als team de bevestiging dat we ons hebben gevestigd in het topprestatiegebied van de DPL en dat we ook een serieuze tegenstander zijn geworden voor de teams helemaal bovenaan.

PBS Magazine: Bedankt voor dit interessante verhaal over de carrière van uw team en gefeliciteerd met een sterke 6e plaats dit jaar. Heb jij al plannen voor volgend seizoen? Wat is de toekomst voor Team Ballistiek?

Dustin Hauk: Het is niet 100% duidelijk waar de reis het komende seizoen naartoe gaat. Er wordt echter gespeeld met een uitstapje naar verschillende Europese competities, waaronder NXL Europe. De huidige tijd in het (Europese) toernooi-paintball is echt niet gemakkelijk. De DPL streeft naar verschillende veranderingen waar we op dit moment nog niet helemaal van overtuigd zijn. We zullen zien wat de toekomst brengt en hopen dat meer mensen geïnteresseerd zullen zijn in de populairste sport ter wereld en dat de scene weer zal groeien.

Het is echt zonde; als je 8 jaar terugkijkt, krijg je tranen in je ogen. Als je bedenkt dat er destijds bijna 500 DPL-teams op de lijst stonden en voor 2023, met oh en nee, ongeveer 5 velden in heel Duitsland 'de' competitie van het land willen organiseren. Maar de geschiedenis leert: na elk dieptepunt is er een hoogtepunt!

PBS Magazin: Duidelijke woorden en je gaat zeker ook in op onderwerpen waar veel actieve en voormalige toernooispelers op dezelfde manier naar kijken. Vertel ons tot slot iets over uzelf als team. Wie ben jij en hoe zie jij jezelf als speler en als team? Wie zou er in jouw team passen als ze nu met jou zouden willen spelen?

Dustin Hauk: We denken dat we ons onderscheiden van andere teams omdat we niet de overdreven jongens willen zijn. Wij zijn geen 0815 Rambos die zich geil willen voelen. Wij zijn wij: een stel normale kerels die jaar na jaar keihard willen werken om te kunnen concurreren met de beste teams van Europa. We hebben nooit en zullen nooit spelers betalen om voor of met ons te spelen. Iedereen bij ons maakt 100% deel uit van het team met alles wat daarbij hoort.

Onopvallend maar toch benaderbaar, dat beschrijft ons denk ik heel goed. Iedereen die geïnteresseerd is in paintball kan met ons praten. Iedereen die een vraag heeft over speltactieken, markeringen of iets anders, kan gewoon naar ons toe komen en deze stellen. – En bijna elke man die een groen en zwart huis wil, is meer dan welkom! We doen ons best om het Duitse paintball te vertegenwoordigen zonder onszelf te brandmerken. Dat klinkt misschien nogal banaal, maar dat maakt ons tot wie we zijn. Naast het spelen zijn wij ook behoorlijk actief in de scene.

Als scheidsrechters en organisatoren van verschillende, zeer populaire evenementen op ons thuisveld, de Paintball Battlefields Hildesheim, proberen we altijd iets terug te geven aan de scène en elke deelnemer een leuke tijd te bezorgen.

PBS Magazine: Bedankt Dustin voor dit echt interessante interview. Ik denk dat ‘een leuke tijd voor iedereen’ altijd een mooi slotwoord is. Wat je pad ook is, of het nu in de DPL, de NXL of waar dan ook op het veld is, we wensen je het allerbeste en blijvend succes zoals je in het verleden hebt gedaan. Ga zo door en blijf authentiek. Dat was ons interview met Dustin Hauk van Team Ballistics Göttingen van de DPL 1. Bundesliga. Aan het einde van het interview onthulde Dustin een paar interessante, leuke weetjes over het team die we je niet willen onthouden.

Tenslotte nog een paar leuke weetjes over het team:

Inmiddels hebben er al vijf huwelijken plaatsgevonden tussen spelers binnen het team! / Er zijn nu vier BG-baby's! / Onze achtkoppige A-reef-ploeg heeft nu bijna 60 jaar reefervaring! / We hebben nu meer dan vijf aanbiedingen ontvangen voor onze eigen teammarkers en hebben ze allemaal afgewezen (wederverkoopwaarde dit…;D)! / Wij zijn het eerste en tot nu toe enige Dyzana Sports Pro Team in Europa – en daar zijn we verdomd trots op! / Wij houden van 1 biertje in de Shisha Bar in Wetzlar!

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.