KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
NIEUWS VAN HET MAGFED-FRONT – OBS IX
dinsdag juli 9, 2019

OBS IX – BADLANDS

“Voorzichtig beweeg ik me met mijn twee metgezellen door het hoge gras. Ons doel is de nabijgelegen rand van het bos, waar wat meer dekking is en we een beter zicht hebben. Ik hef voorzichtig mijn hoofd op om me te oriënteren. Niets. We gaan langzaam vooruit, bepakt met spullen die met het uur zwaarder worden. We lopen nu al bijna drie uur door het enorme gebied. Onze camouflagekleding is geweldig om niet gezien te worden, maar is nu onaangenaam nat van het zweet dat uit elke porie stroomt. We zijn onderweg als verkenners voor een peloton van de "Battle Link Airborne Unit" en het is onze taak om vijandelijke troepenbewegingen op te merken en deze aan ons commando te rapporteren. Dit maakt ons onderdeel van "Operatie Black Sky" – het grootste 24-uurs paintballmagfed-evenement in Europa. Het vindt nu voor de negende keer plaats in Mahlwinkel, op een groot voormalig Sovjet-vliegveld. Er zijn bunkers, huisruïnes, kazernes, toren, bos, straten en zelfs een zwembad – een echte idylle, bijna ontspannend. Hadden we maar niet altijd het gevoel in ons achterhoofd dat we allang ontdekt zijn door de ‘Revolutionary Operation Troop’ of de ‘Dynamic Defense Cooperation’ en op het punt staan de beloning te ontvangen in de vorm van een paar goedgemikte First Strike-hits.

Maar er gebeurde niets. Dus verder naar voren. Plotseling beweging precies tegenover, op nog geen twintig meter afstand, achter de bomen! Een complete vijandelijke trein beweegt langzaam en voorzichtig diagonaal voor ons uit. Ik wou dat we een aanzienlijk betere dekking hadden, want als we nu worden opgemerkt, zal het pijnlijk zijn. Tegelijkertijd hoop ik vurig dat mijn twee metgezellen ook niet bewegen en onopgemerkt blijven. Maar dit zijn oude rotten – ze zijn er al zeven keer geweest – geweldige jongens. Als nieuweling kan ik dat niet bijhouden. Ze denken waarschijnlijk hetzelfde over mij: niet schieten! De pols klopt, de tong is droog en nu wordt uiterlijk het idee van het konijn voor de slang werkelijkheid. Vijf minuten later is het allemaal voorbij en voel ik me geweldig. We bleven onopgemerkt en onze radio-operator gaf de vijandelijke marsstaf door aan onze pelotonscommandant. Taak volbracht."

Dit kleine feitelijke rapport beschrijft vrij goed waar Operatie Black Sky om draait: pure adrenaline ervaren en je zwakkere zelf overwinnen met de hulp van een heleboel coole jongens die net zo gek zijn als jij.

Spelers reizen vanuit heel Europa om te strijden en de ervaringen te delen met hun leeftijdsgenoten in dit echte 24-uursspel. Een internationaal evenement dat een echt handelsmerk is geworden in de Paintball Magfed-scene. Als de gebruikelijke spellen met een speelduur van twee tot zes uur en diverse pauzes niet genoeg zijn en je je grenzen wilt verleggen, kun je niet om dit evenement heen. Als je één van de felbegeerde uitnodigingskaarten hebt ontvangen, is een intensieve voorbereiding een must. Absolute wil, teamgeest, goede voorbereiding, weloverwogen actie en doorzettingsvermogen zijn absolute voorwaarden om succesvol te zijn in wat momenteel het meest veeleisende en intense Magfed Paintball-spel van Europa is.

Het spelconcept is uniek en de complexiteit ervan kan worden vergeleken met realtime manoeuvres. Hier valt meteen op dat de planners in sommige gevallen een directe connectie hebben met het leger. Bij de negende editie van Operatie Black Sky waren externe adviseurs van de Bundeswehr aanwezig om te helpen met de organisatie – een kwaliteitskenmerk dat geen enkel ander evenement kan claimen.

Vooral de nachtmissies hebben het allemaal – hier worden de verschillen met alle andere evenementen duidelijk. De nachtspelervaring is iets heel bijzonders. Overal hoor je geluiden en vermoed je vijanden die er niet eens zijn terwijl jij je taak probeert te volbrengen. De mentale belasting hier is voor veel spelers een terugkerende, nieuwe ervaring. In de nacht gaan overwinningen waarvan men denkt dat ze zeker zijn, verloren en worden helden geboren.

Elke planning is echter slechts zo goed als de uitvoering ervan ter plaatse. Tientallen helpers zijn hier dagen voor en na het evenement bezig met het voorbereiden van het terrein en de missies. En de spelers maken er vervolgens een evenement van topklasse van met eerlijkheid, toewijding, kameraadschap en zelfdiscipline. Een evenement van drie dagen met een daadwerkelijke speelduur van 24 – 26 uur zonder pauze verloopt uiteraard niet altijd vlekkeloos. Kleine verwondingen en ongelukken gebeuren keer op keer en daarom wordt er vaker een beroep op het ambulancepersoneel gedaan. Helaas stond het goede weer voorafgaand aan het evenement (bosbrandniveau 5) alleen het gebruik van gesimuleerde rook toe door de speciaal ingehuurde brandweerlieden. Het was de spelers daarentegen verboden om kleine rookgranaten te gebruiken of tactisch vuur te signaleren en iedereen hield zich daaraan. Respect daarvoor, dat zie je zelden!

De plaatselijke brandweer was dus bijna werkloos – afgezien van hun werk bij het goulashkanon, waaruit ze op de vrijdag vóór het evenement tijdens een "meet and greet" voor weinig geld erwtensoep verkochten.

Sommige spelers hebben waarschijnlijk de fysieke inspanning van een dergelijk evenement onderschat. Hierdoor waren enkele brandweerploegen zondagochtend vroeg niet helemaal op pad. Het gebrek aan slaap, de fysieke en psychologische stress, vooral 's nachts, eisen hun tol. Maar weinigen lieten hun kameraden in de steek en vertrokken vroeg. Uiteindelijk is de winnaar van Operatie Black Sky IX – BADLANDS Team BLUE met een flinterdunne marge

Om het winnende team te bepalen heeft de organisator een uitgekiend puntensysteem ontwikkeld. Gedurende het 24-uursspel kunnen teams punten verzamelen voor hun team in elk afzonderlijk missiesegment. Deze worden aan het einde toegevoegd om de winnaar te bepalen.

Zondagochtend rond 10.00 uur is het allemaal voorbij. De meeste deelnemers staan nu samen met vriend en vijand bij de prijsuitreiking op het paradeterrein, omhelzen elkaar en zijn blij de gebeurtenis te hebben overleefd. Je ziet de inspanning en het gebrek aan slaap. Maar ze zijn allemaal blij. Ga nu snel naar huis, naar de familie, ontspan en laat je verzorgen. – Omdat het volgende OBS-evenement voor de meesten van hen slechts zes maanden later al aanstaande is.

Ja, je leest het goed, het volgende Operation Black Sky-evenement staat al in de startblokken. De inschrijving start op 1 juli. De uitnodigingskaarten voor de voorinschrijving van vaste spelers en teams zijn al uitgedeeld. De organisator verwacht momenteel (op het moment van ter perse gaan) dat er nog ongeveer 50 kaartjes voor het evenement over zijn. Ook de OBS X is ruim voor de daadwerkelijke start van de kaartverkoop vrijwel uitverkocht. Het evenement, dat loopt onder de naam OBS X – BADLANDS II , sluit direct aan bij de verhaallijn van het negende OBS-deel en geeft het verslagen RED-team de kans op wraak.

Als u meer wilt weten over de evenementenreeks Operation Black Sky, kunt u meer informatie vinden op www.black-sky.de . Als alternatief heeft u de mogelijkheid om de organisatoren persoonlijk te ontmoeten tijdens ons grote MagFed Store-evenement op zaterdag 20 juli 2019 in de Paintballsports.de winkel in Hannover, Langenhagen en al uw vragen over het evenement met hen te bespreken.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.