KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
NIEUWS VAN DE DPL – DE PAINTBALL-LEAGUE IN OVERGANG
dinsdag juli 21, 2020

DE PAINTBALL-LEAGUE IN OVERGANG

Door de huidige situatie zijn er ook een paar drastische veranderingen in het Duitse toernooi-paintball, die niet alleen dit seizoen beïnvloeden, maar ook een effect zullen hebben op de komende jaren. We spraken hierover met DPL-perswoordvoerder Sven Reimann. In dit artikel legt hij de situatie en de komende veranderingen uit vanuit het perspectief van de DPL. Een interessant inzicht dat de huidige processen en veranderingen niet alleen transparanter, maar ook begrijpelijker maakt.

Een bijdrage over het ontdekken van kansen in de crisis en de moed om veranderingen door te voeren… De Corona-crisis heeft ieder van ons de afgelopen maanden waarschijnlijk voor enorme uitdagingen gesteld en niemand had zo'n situatie verwacht. De onzekerheid over hoe het de komende weken en maanden verder zal gaan, heeft het bijzonder lastig gemaakt. Zeker als het gaat om het opzetten van een verstandig plan, bijvoorbeeld voor een paintballcompetitie. Maar dat is precies de taak van de DPL. Een paintballcompetitie opzetten die zijn deelnemers een hoog competitieniveau biedt zonder de gezondheid en veiligheid in gevaar te brengen door naïef handelen. De beslissing over hoe dit seizoen tot stand kan komen was allesbehalve eenvoudig en er werd veel met de spelers uitgewisseld om tot de best mogelijke optie te komen. De gezondheid van de spelers, alle betrokkenen en hun families werd als de hoogste norm gesteld, evenals de langetermijnontwikkeling van toernooi-paintball in Duitsland.

Het resultaat is een grote verandering.

Het seizoen krijgt een splitsing en het seizoen 2020 wordt het seizoen 2020/2021. Hiermee past de paintballsport zich aan een groot deel van de massasport aan en zet zo weer een stap richting een professioneler bestaan. Bij DPL weten we dat grote veranderingen vaak veel onzekerheid met zich meebrengen, maar vooral ook veel kansen met zich meebrengen. Ja, het is in het begin onbekend en ja, het is anders dan vroeger, maar dat geldt ook voor alle andere veranderingen die paintball de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Na de eerste uitstel van speeldagen laten de huidige ontwikkelingen in ieder geval zien dat het de juiste beslissing was om dienovereenkomstig laat aan het seizoen te beginnen.

Dit jaar gaan de regionale competitie en de 3e Bundesliga van start. Pas daarna volgen de 1e en 2e Bundesliga. In de toekomst spelen alle spelklassen de eerste twee speldagen vanaf augustus en de resterende speldagen pas in het daaropvolgende jaar na de winterstop, vanaf april. In de winterstop kan een echte voorbereiding op het seizoen worden afgerond. Dit geeft de teams de mogelijkheid om zich nog beter voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. De ploeg kan worden versterkt, fouten worden geëlimineerd en er kan ook een financiële adempauze plaatsvinden. De laatste speeldagen vallen dan ook in de maanden mei en juni, wat zeker een veel mooiere afsluiting van het seizoen mogelijk maakt en de voorpret op het nieuwe seizoen kan aanwakkeren.

Daarna volgt een gezinsvriendelijke zomervakantie van acht weken voor de 1e en 2e Bundesliga. De competities van de beginnerscompetitie (districtscompetitie) tot en met de 3e Bundesliga hebben zelfs een zomervakantie van maximaal twaalf weken, die voldoende tijd biedt voor familie-, voorbereidings- of zelfs enkele botsingen, toernooien, evenementen en dergelijke. De hogere competities hebben na een teamwisseling voldoende tijd om individuele nieuwe spelers in hun team te integreren. De competities waarin complete nieuwkomers starten kunnen de tijd en de warme zomermaanden ook gebruiken om zich voor te bereiden op het seizoen om vervolgens in hetzelfde jaar met deze nieuwe spelers aan een spannend seizoen te beginnen. Vooral voor nieuwkomers en terugkeerders betekent deze nieuwe regeling een duidelijke drempelverkleining. Wie geïnteresseerd is in paintball en in de verhuur voor het eerst met paintball in aanraking komt, doet dat vaak in het voorjaar, als het mooie weer en de eerste zonnestralen weer beginnen. Onze sport heeft de verbazingwekkende kwaliteit dat hij besmettelijker is dan andere sporten en dat bijna iedereen die het heeft geprobeerd, naar meer verlangt. Deze mensen, de potentiële competitiespelers van morgen, hebben nu de kans om betrokken te raken bij toernooi-paintball op de velden of via de livestream in de warmere maanden. Je kunt aansluiting zoeken of vinden bij teams, of je eigen team opzetten en makkelijk van start gaan dankzij het teamontwikkelingsprogramma. Een geweldige kans voor paintball om beter te groeien dan in het verleden. Een ander groot voordeel is dat het seizoen niet eindigt tijdens de winter, maar gewoon pauzeert, wat een duidelijk verschil is. De spelers zullen niet in zo'n diep motivatiegat vallen, waaruit ze met veel moeite door jouw teamcaptain moeten worden teruggetrokken. De teams kunnen in de winter de nodige pauzes nemen en, als ze dat willen, ook een bepaalde periode de benen op de grond leggen om vervolgens weer met de voorbereidingen aan de slag te gaan en sterker aan de tweede seizoenshelft te beginnen.

Of het probleem met het gebrek aan motivatie na het seizoen niet zomaar wordt verlegd is zeker een legitieme vraag en dat zal tot op zekere hoogte zeker het geval zijn, zij het onder andere, betere omstandigheden. Toch zal het zo zijn dat teamcaptains, teams en iedere speler zich eerder moeten bezighouden met hoe het na het seizoen verder zal gaan, omdat de twee tot drie maanden zomervakantie tussen het oude en het nieuwe seizoen niet meer bij de hand zijn. vijf Vergelijk maanden pauze in het verleden. De DPL is ervan overtuigd dat deze permanente verandering op de lange termijn een belangrijke stap voorwaarts is en veel meer voordelen dan nadelen met zich mee zal brengen. Iedereen die hieraan twijfelt zal die om legitieme redenen en vanuit zijn persoonlijke situatie zeker hebben, maar of het een heel positief effect zou kunnen hebben zal waarschijnlijk pas duidelijk worden als niet alleen het Corona-jaar, maar ook een ‘normaal’ seizoen onder de loep werd genomen. dit systeem. Des te mooier is het dat deze verandering ook door de teams wordt geaccepteerd en een kans krijgt. Dit weerspiegelt het huidige aantal van meer dan 300 geregistreerde teams in de Duitse Paintball League. De DPL wil alle spelers bedanken voor het vertrouwen dat ze in ons hebben gesteld.

DE DATA 2020

Hier vindt u een klein overzicht van de data voor 2020 en de data voor 2021. Als u altijd op de hoogte wilt zijn. Kijk maar eens op de homepage van de Duitse Paintball League. Of neem contact op met uw competitiecoördinator als u nog vragen heeft over uw paintballseizoen.

www.dpl-online.de

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.