KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
MODERNE PAINTBALL-THEMAPARKEN
vrijdag januari 24, 2020

We lopen langs het pad naar de ingang. Overal om ons heen fluiten krekels en vogels fluiten. In de verte horen we het geluid van trommels. Plotseling gaat er een open plek voor ons open. Er staat een grote hut met een bamboedak en een houten gevel. Boven in de hut, vlak boven ons hoofd, slaat een gorilla van zo'n drie meter lang dreigend op de borst. We zitten midden in de jungle. – In de “Jungle” paintball spelen.

Precies met deze eerste indruk betreed je als avontuurlijke hobby-paintballer het themapark PlayPaintball in Mechernich, Noordrijn-Westfalen. – De groene ondergrond is natuurlijk kunstgras, de geluiden van krekels, vogels en trommels komen uit de speaker en de gorilla is natuurlijk niet echt. Toch trekt deze eerste indruk je in de ban en neemt je als bezoeker mee in een totaal andere wereld.

Dit innovatieve concept transformeert de normale paintballvelden van vroeger tot de ware themapretparken van nu. Als bezoeker wordt u van de eerste tot de laatste minuut van uw verblijf volledig ondergedompeld in het thema. Dit feit verhoogt de ervaring van het paintballen aanzienlijk en zorgt voor nog meer plezier en avontuur.

Verandering van locatie… We gaan naar de volgende faciliteit. In een afgelegen industriegebied van Mönchengladbach voeren honderden adrenalineverslaafden wekelijks een strijd voor het voortbestaan van de mensheid tegen de overweldigende zombie-apocalyps. We zijn op de Lost City-site. Deze faciliteit behoort ook tot de PlayPaintball.de Entertainment Parks en is geheel ontworpen in de stijl van een oude buitenpost. Bij de ingang van het terrein passeer je een enorme poort die doet denken aan een geïmproviseerde barricade van schroot. Gewapende soldaten zitten bovenop de poort en zombies klimmen al tegen de gevel op. Binnenkant ziet er hetzelfde uit. Als bezoeker passeer je eerst een controlepost die beveiligd is met zandzakken en prikkeldraad. Van daaruit gaat het via de binnenplaats naar de briefing. Dit vindt plaats in een oude legertent, zoals dat hoort bij de status ervan. Je zit in oude vliegtuig- en busstoelen en luistert naar de uitleg van de kampleider. Daarna wacht ons de wapenkwestie. – Iedereen krijgt een paintballmarker, een masker en munitie.

Vervolgens worden we door een lange tunnel geleid in de richting van het speelveld. Ook hier in ‘Lost City’ is de hele sfeer volledig afgestemd op het thema, in dit geval apocalyps en zombie-apocalyps. Sommige details van de setting zijn filmisch en leiden de speler geleidelijk dieper het verhaal in. Het eigenlijke paintballspel is nog steeds het hoogtepunt van het bezoek, maar ook in de pauzes ben je volop betrokken. Zo neemt de spanning en sensatie nooit af tijdens uw verblijf in het park. Voor ons als bezoekers was het een geweldige ervaring waar we nog lang aan zullen terugdenken.

Last but not least bezochten we een derde paintballfaciliteit die voor ons de titel “modern paintball-pretpark” verdient. Wij zijn te gast bij Planet Paintball Nidda. De faciliteit is een van de weinige overgebleven paintballhallen in Duitsland en is ook het grootste indoor paintball-themapark in Duitsland. Naast het paintballplezier staat hier ook een consistent thema op de voorgrond.

Deze keer worden we ontvoerd naar Midden-Amerika, meer bepaald naar de Maya's. Wat er van buitenaf uitziet als een oude tennishal, blijkt een werkelijk sfeervol ingericht recreatiecentrum met de flair van een oude Maya-nederzetting. Een stenen poort leidt naar de grote ontvangstruimte, die is omgetoverd tot een avonturenkamp met veel verlichting en decoratie. Tussen munitiekisten, camouflagenetten en bedrieglijk echt ogende Maya-ruïnes kun je hier een spannende dag doorbrengen met veel actie en adrenaline. Het overdekte speelveld is ongeacht het weer het hele jaar door bespeelbaar en biedt als hoogtepunt niet alleen gebouwen van twee verdiepingen, trappen en een echt vliegtuig als dekking, maar ook effecten zoals mist, licht en junglegeluiden. We waren vooral verrast door de netheid van deze faciliteit, omdat dit vooral in paintballhallen niet vanzelfsprekend is. De operators hier doen er echt alles aan om de klant zich tijdens zijn verblijf op zijn gemak te laten voelen. Dit is ook een belangrijk onderdeel van het allround gelukspakket dat moderne paintballvelden hun klanten te bieden hebben als ze gelijke tred willen houden met andere moderne vrijetijdsactiviteiten van vandaag.

Natuurlijk zijn er in Duitsland nog talloze andere paintballfaciliteiten die verdomd groot, gevarieerd en vermakelijk zijn. Deze zijn echter vooral ontworpen voor een totaalconcept dat zowel gastspelers met huurmateriaal als hobby-paintballers met eigen uitrusting en de toernooiprofessionals verenigt. Voorzieningen die voor al deze doelgroepen zijn ontworpen, hebben doorgaans aanzienlijk grotere speelvelden. Vanwege de totale omvang is het voor de exploitant doorgaans veel moeilijker om een samenhangend totaalconcept te ontwikkelen en te implementeren. Toch hebben deze velden zeker hun aantrekkingskracht en bieden ze mogelijkheden die de themaparken die we bezoeken niet kunnen bieden.

Als u echter een beginnende paintballliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een interessant tijdverdrijf met vrienden, zult u het moderne concept dat paintball-themaparken te bieden hebben, op prijs stellen. Voor ons is deze trend duidelijk trendsettend en een goede stap in de toekomst van de paintball-vrijetijdssport in Duitsland.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.