KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
Met Tobi van Paintball Channel bij de DPL
woensdag oktober 21, 2020

MET TOBI BIJ DE DPL – BEGIN VAN HET NIEUWE DPL SEIZOEN 2020

De DPL heeft dit jaar een grote verandering ondergaan. Het verbod op sportevenementen in de eerste helft van 2020 dwong hen hun hele schema te wijzigen en nieuwe data voor de competitiewedstrijddagen vast te stellen. Het resultaat is een nieuwe seizoensindeling met een winterstop en de tweede helft van het daaropvolgende jaar. Tobias Martens, alias Kress van Paintball Channel, was te gast op de eerste dag van de DPL, nam persoonlijk een kijkje bij het nieuwe format en sprak ook met de een of andere speler over het nieuwe seizoen.

Hallo vrienden, we hebben het allemaal moeilijk gehad en ik ben des te blijer dat ik in de huidige tijd zoveel oude bekenden, goede vrienden en ook nieuwe gezichten zie, die eindelijk weer league paintball kunnen spelen. De velden zijn weer open en er zijn toernooien, leuke bekers en clashes in heel Duitsland. Sinds ongeveer 5 weken is de Duitse Paintball League eindelijk weer aan de gang, alle divisies hebben hun 1e speeldag al achter de rug en na de lange pauze zijn er nog maar 2 tot 3 weken trainingstijd voor de 2e speeldag, nogal vreemd vlak daarvoor. Ik heb de afgelopen weken benut en ben naar Solms en Uffenheim geweest om met mijn camera's de 4 hoogste divisies van de Duitse paintballcompetitie te begeleiden. Naast ruim 2500 km snelwegtraject heb ik eindelijk weer superscherp paintball van topklasse gezien. Ook al ging het op de velden door alsof er niets was gebeurd en alsof Corona nooit heeft bestaan, er is toch iets ernstigs veranderd.

De DPL is uit de bijna vier maanden durende lockdown gekomen met een nieuw seizoensconcept. In plaats van een verkort seizoen 2020 of het annuleren van het seizoen werd er nagedacht over iets dat het mogelijk zou maken om dit jaar door te gaan met het gebruikelijke, professionele en competitiegerichte competitiesysteem. Het competitiejaar werd simpelweg met 6 maanden uitgesteld en is nu opgedeeld in twee jaar. Het seizoen 2020/2021 begon op 22 augustus 2020 met de regionale competitie en zal volgend jaar op 20 juni zijn laatste en laatste speeldag in de 1e Bundesliga beleven. Het volgende seizoen begint pas in augustus 2021 en eindigt het jaar daarop, dus 2022. Dus als het simpelweg een kwestie is van het dagelijks leven gedurende het seizoen zonder duidelijke complicaties, dan heeft de DPL alles goed gedaan. Er zal nog steeds het gebruikelijke aantal wedstrijddagen per seizoen zijn, ook al zullen we op de lange termijn te maken krijgen met de gevolgen van de Corona-lockdown in de Duitse toernooiscene. Dus dat is ongeveer de huidige status van de competitie. De afgelopen weken heb ik eindelijk kunnen praten met de spelers die net zoveel van paintball houden als ik tijdens mijn pauzes bij het schieten. Dit heeft geresulteerd in duidelijke angsten, die zeer vergelijkbaar zijn vanaf de 1e Bundesliga tot aan de Verbandsliga. Onder andere de uitspraken "De nieuwe winterstop duurt te lang", – "Wie weet of we nog de volledige selectie kunnen leveren voor de 3e speeldag.", of "Het voelt niet meer als een seizoen." formaat is duidelijk nog onbekend. Het seizoen begint erg laat in het jaar, de voorbereidingsfase verliep totaal anders en het vooruitzicht van de jaarwisseling en de tweede seizoenshelft, die pas met flinke vertraging begint, baart veel spelers zorgen en biedt van alles aan praten over.

Zoals we in het vorige nummer meldden, hebben de verantwoordelijken bij DPL deze beslissing op voorhand allesbehalve eenvoudig voor zichzelf gemaakt. Maar aangezien er alleen deze optie was en het alternatief zou zijn geweest om het seizoen 2020 volledig af te gelasten, is destijds het besluit genomen om vanuit ons oogpunt deze moedige stap te zetten. Of het uiteindelijk de juiste beslissing was, of dat de spelers gelijk zullen krijgen met hun huidige zorgen, kunnen we op dit moment nog niet zeggen. Je moet het nieuwe format zeker een kans geven en je moet een heel seizoen achter de rug hebben voordat je een definitieve conclusie kunt trekken. Wie weet, misschien volgende zomer, als het seizoen voorbij is en je geen 6 maanden of langer hoeft te wachten tot het nieuwe seizoen, zullen velen daar ineens anders over denken en blij zijn met de korte zomervakantie en dat de zaken snel weer beginnen.

Wat je zeker positief kunt zeggen over de DPL is dat er weer league paintball is onder de beste toernooiomstandigheden in Duitsland. We kunnen pas over 7 maanden zien welke effecten deze seizoenswisseling zal hebben op de DPL, want zo lang duurt het in de winter pauze voor de competitie. Of er een stap terug kan worden gedaan en hoe dat eruit zou kunnen zien, is nog een open vraag. De DPL wil absoluut vasthouden aan het nieuwe concept en het kan ook positieve veranderingen in de competitie met zich meebrengen, die we nog niet kunnen zien.

Persoonlijk ben ik zeker blij dat er in Duitsland weer paintball op dit niveau bestaat, dat steeds meer internationale teams in onze competitie brengt en daardoor een hoog prestatieniveau en uitstekende atleten biedt. Wil je meer zien over de DPL kijk dan eens op het paintball kanaal op youtube, er is veel te zien over de DPL.

Dus tot die tijd blijf gezond en het allerbeste, je Kress

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.