KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
Met Tobi op de NXL – Viva Las Vegas!
dinsdag juni 2, 2020

TOBIS EVENEMENTENVERSLAG – VIVA LAS VEGAS

Ook in dit nummer was Tobias Martens van Paintball Channel, AKA Kress, weer op pad als freelance verslaggever en bracht ons een dik evenementenverslag van het openingstoernooi van de NXL in Las Vegas. Naast veel toffe foto's was er ook weer flink wat toernooisport te bewonderen. Maar lees nu zelf wat Tobi ter plaatse heeft meegemaakt…

Ik was op weg naar het openingsevenement van de Amerikaanse NXL, ergens in de buurt van Barstow, toen de eerste velden opengingen voor training. Ik wilde al jaren de Las Vegas Open filmen. Dit jaar was het eindelijk zover. Ik stopte en controleerde mijn camera-uitrusting. Ik had mijn GoPro 4 Black met een externe microfoon voor vlogs, mijn Sony AX53 voor de hoogtepunten video's en interviews, een Sony RX10 die 1000 frames per seconde kan filmen voor super slow motion, een DJI Mavic Mini drone en mijn kleine DJI Pocket gimbal camera Ik was dus in ieder geval goed voorbereid.

De locatie voor de NXL Las Vegas Open lag in het noorden, ongeveer 15 kilometer van de Las Vegas Strip en al zijn kleurrijke en lawaaierige casino's, midden in een prachtig park. Het gehele evenemententerrein omvat 6 divisievelden, een 10-mansveld en het profveld met twee tribunes en de overdekte VIP-ruimte. De beurs was goed gevuld met 20 exposanten, twee eetkraampjes en diverse drankstands. In totaal willen 261 teams de komende dagen ballen om de oren schieten, waardoor er veel verf nodig is. Met ProSHAR, GI Sportz en HK Army stonden drie van de absolute topfabrikanten klaar voor de geschoolde verffijnproever. Alle fabrikanten boden hun verschillende variëteiten te koop aan in koelwagens en mensen stonden in de rij bij de toonbank. Maar laten we eens kijken naar de opwindende en belangrijke punten van dit evenement. Er zijn 20 teams in de Pro Division, die allemaal streven naar de top. Er is veel gebeurd buiten het seizoen, waarbij veel spelers van team wisselden. Ik nam Nick Slowiak apart en vroeg hem ernaar. In het seizoen 2019 speelde hij nog voor X-Factor, behaalde er meerdere podia mee en won met het team ook het algemeen klassement van de NXL. Hij vertelde me dat hij een beetje verrast was toen hij eind vorig seizoen uit het team werd gezet en daarna met zijn gezin aan het genieten was van een ontspannende periode buiten het seizoen, toen er plotseling een telefoontje uit Californië kwam en Todd Martinez hem vroeg of hij meedeed. wil dit jaar voor LA Ironmen spelen. Omdat er drie spelers het team hebben verlaten en er in totaal vier nieuwe collega's in de ploeg zitten, hebben ze eerst geprobeerd een echte teamgeest op te bouwen. En het lijkt mij dat ze dat heel goed hebben gedaan, door dit weekend in totaal slechts één wedstrijd te verliezen. En ik kan je ook vertellen dat hun balans zondag alleen maar positief was. Maar daarover later meer.

De NXL betekent niet alleen professionele paintball, maar ook paintball voor iedereen. Er is voor elk wat wils in 15 divisies, of het nu X-Ball, 10-man, 5-man of 3-man-formaten zijn, zelfs pompspelers en mechanische klassieke divisies zijn vertegenwoordigd. En ook jij kunt hier ervaring opdoen, behalve de Pro Division, alle klassen zijn open en je kunt gewoon met je team spelen op een NXL-evenement in de VS. Of je speelt als ‘huurling’ in een van de vele Amerikaanse teams en komt alleen naar de Verenigde Staten, zoals bijvoorbeeld Joana. Ze zette vooraf via internet voelsprieten uit en vond een team met wie ze kon samenwerken. Een team dat paintballliefhebbers altijd welkom heet, is bijvoorbeeld Team Destiny, als je het aankan om in een gemengd team te spelen. Destiny heeft teams in veel divisies en kan je daarom toewijzen aan jouw spelersniveau. En wat er uiteindelijk ook gebeurt, je zult deze ervaring de rest van je leven met je meedragen, en ik geloof dat het elke euro waard is. Maar laten we nu teruggaan naar de grote finales van dit eerste NXL-evenement in de VS. Ironmen vochten zich met vlag en wimpel een weg door de groepsfase en versloegen zondag X-Factor met 8-6 en Baltimore Revo met 7-4. – Tegen Revo leden ze zaterdag eerder hun enige nederlaag tot dan toe met 5 tegen 8. En zo stonden ze ineens in de finale, tegen niemand minder dan het Russische topteam “Red Legion” uit Moskou. Een team dat zowel verdedigend als aanvallend tot de beste behoort. Natuurlijk had Ironmen 99,8 procent van de kijkers aan hun kant, de VS spelen tenslotte tegen Rusland op Amerikaanse bodem. De Ironmen wisten in de eerste vier minuten al een 3-0 voorsprong te nemen, maar dat zegt in de finale niets, zeker niet tegen de Russen, die erom bekend staan in negen seconden een punt te pakken en erom bekend staan dat ze ook zo spelen. nog beter met de rug tegen de muur. Met nog maar 2:21 te gaan was het team uit Los Angeles 7-3 – tot nu toe zo goed, een voorsprong van 4 punten ziet er redelijk goed uit in de finale. Maar is het genoeg tegen Red Legion? Deze laatste minuten waren voor alle aanwezigen puur vuurwerk van emoties, een achtbaanrit die niemand snel zal vergeten. Uiteindelijk zou de finale 7 tegen 5 moeten zijn en Ironmen na ruim 11 jaar eindelijk weer een pro-evenement winnen – een behoorlijk lange droge periode van de PSP Atlantic Open in april 2009 tot de NXL Las Vegas Open 2020. Ik weet het zeker , we zullen dit jaar meer van LA Ironmen zien.

Conclusie: Wat een geweldig evenement, wat een geweldige ervaring voor mij!? Ik kan iedereen alleen maar aanraden om hun vakantie te plannen rond het NXL Las Vegas-evenement of de NXL World Cup in Florida. Het maakt niet uit of je alleen maar wilt kijken of zelf wilt spelen. Er is nergens anders ter wereld iets vergelijkbaars. Als je meer wilt zien over het evenement, kun je talloze video's en vlogs van het evenement vinden op mijn YouTube-kanaal. Ik zou het leuk vinden als je langskomt.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.